Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41336 tot 41340
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden'

Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden.

Dat zegt SP-Kamerlid Farshad Bashir donderdag op BNR. Bashir wil dat banken over de brug komen voor deze groep mensen en denkt daarbij aan een betalingsregeling of het gedeeltelijk kwijtschelden van de restschuld.

"Op het moment dat mensen in problemen zitten en echt niet anders kunnen, lijkt het me logisch dat zij dat doen”, aldus Bashir.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Rusland gaat export graan fors beperken

Slecht nieuws voor de (toch al hoge) graanprijs. Rusland wil vanwege de sterk tegenvallende oogst de export van graan "aanzienlijk" beperken.

Dat zei de Russische minister van Landbouw Nikolaj Fjodorov. Rusland is de op twee na grootste graanexporteur ter wereld en de beslissing van Moskou zou de prijs flink kunnen opdrijven.

De Russische graanoogst heeft te lijden onder extreme vorst in de winter en grote droogte deze zomer. Begin dit jaar dacht het land nog 95 miljoen ton graan te produceren, evenveel als in 2011. De jongste schattingen komen nu uit op 75 miljoen ton graan, wat slechts 5 miljoen ton meer is dan de binnenlandse consumptie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

De rest van de wereld heeft Europa nodig

Via Zerohedge kwamen we aan dit plaatje; de reden waarom er zonder groei in Europa geen mondiaal herstel kan zijn. De rest van de wereld heeft Europa simpelweg nodig. Volgens deze afbeelding van de Wereldbank gaat bijna de helft van alle goederen wereldwijd uit of naar Europa. Hiermee zijn wij op handelsniveau veel groter dan Noord-Amerika of Azië. Indien de economische groei de komende jaren blijft tegenvallen lijkt de kans dat de motor zonder Europa wel kan draaien dan ook gering.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het Midden-Oosten en Europa...

De economische en financiële crisis in Europa zal –al is het maar even- op slag van een groot vuur in een lucifervlammetje veranderen als er een echt conflict in het Midden-Oosten uitbreekt. Slecht één raket, één mijn of één boem, in of in de buurt van de straat van Hormuz, zal de olieprijs met tientallen procenten doen stijgen en de wijzer van de aandelenmarkten in beweging brengen als ware het een aardbeving met een kracht van 8.5 op de schaal van richter betreft. Over een echte oorlog waarbij Israël, Iran, Syrië en vast en zeker ook grootmachten als de VS, Rusland en China bij betrokken zullen worden hebben we het dan nog helemaal niet gehad. De kans is meer dan denkbeeldig dat daarbij kernwapens van welke aard dan ook tot inzet komen en wat daarvan de gevolgen zijn kan helemaal niemand voorspellen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdag rond het middaguur hoger, waarmee de markt zijn opwaartse trend voortzet.

Het staatspapier volgt daarmee de hogere Amerikaanse treasuries, nadat woensdag uit de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) bleek dat de Federal Reserve van mening is dat extra monetaire maatregelen onder de huidige omstandigheden waarschijnlijk vrij snel gerechtvaardigd zijn.