Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 41341 tot 41345
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beursrally op zoek naar tweede adem

De aandelenbeurzen in Europa zijn op zoek naar een tweede adem, volgens de analisten kan er slechts een volgend been aan de rally worden gezet wanneer er een ‘nieuw feit’ opduikt. Zulks blijkt ook uit het feit dat de verhandelde volumes in Europa 40 % onder het gemiddelde lagen.

In het oog springende uitslagen waren er eigenlijk niet, tenzij we Julius Baer in het verhaal opnemen. De aandelenkoers van deze Zwitserse bank maakte een plof van meer dan 7 % daarbij reagerend op het bericht van de overname van een stuk van de divisie vermogensbeheer van Merrill Lynch.

Ook de beurs op Wall Street pufte even uit na de klim van de afgelopen weken. Volgens de analisten kan de zijdelingse fase wel even duren, maar zal de rit naar omhoog hoe dan ook worden verder gezet. Bij de blue chips losten DuPont de Nemours, Alcoa en Cisco Systems wat stoom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beursanalisten waren nooit eerder zo somber! – Deel 2

We hebben het er al uitgebreid over gehad: het beurssentiment is om te janken en de analisten waren nooit eerder zo negatief.

We zijn inmiddels enkele weken verder, en in tegenstelling tot wat we zouden verwachten met de aanhoudende beursstijging — namelijk een verbetering van het sentiment — zet de treurnis van analisten enkel door.

Zo zien we dat de analisten hun winstverwachtingen voor de beursgenoteerde ondernemingen sterk neerwaarts bijstellen. De blog Political Calculations kon in de afgelopen weken een sterke daling van de winst per aandeel van de bedrijven in de S&P 500 index vaststellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

10 Dividendpareltjes op de Amerikaanse beurs

De laatste jaren zijn veel bedrijven afgeweken van hun dividendbeleid door de financiële en economische crisis. Sommige bedrijven zijn afgestapt om jaarlijks hun dividend te verhogen, anderen hebben hun dividend zelfs geschrapt. Maar onderstaande 10 bedrijven hebben met succes hun dividendbeleid behouden. Zij betalen al 110 jaar onafgebroken een dividend en hebben minstens de laatste 10 jaar hun dividend verhoogd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

FED tussen hamer (inflatie) en aambeeld (werkloosheid)

Uit recente economische data blijkt dat de productiviteit en de lonen toenemen in Amerika. Op zich een goede zaak voor de Amerikaanse economie, maar het zet de FED tussen hamer en aambeeld omdat de FED ook de werkloosheid dient te bestrijden en die stijgt terug.

De Amerikaanse productiviteit verbeterde met 1,6 % in het 2e kwartaal. Daarnaast steeg de Unit Labor Cost met 1,7 % (dit is de compensatie of loonkost voor elke geproduceerde eenheid). Beide data werden ook naar boven herzien voor het eerste kwartaal. Dit zijn voorlopende indicatoren die aantonen dat een hogere inflatie mag verwacht worden.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Afwachtende houding ECB zorgt voor daling goud

Na een aantal dagen van mooie stijgingen is de goudprijs vandaag gezakt naar een koers van 1620 dollar per troy ounce. Vooral de afwachtende houding van de ECB met betrekking tot het bieden van aanvullende steun aan Europa zorgt ervoor dat goud niet in positieve zin beweegt. Investeerders zijn angstig dat de markten te instabiel zijn en zijn daarom erg afwachtend met het investeren in goud.