Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 41341 tot 41345
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

'Wall Street begint licht hoger'

De beurzen in New York zullen woensdag naar verwachting licht hoger beginnen. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie.

Voorbeurs bleek dat de grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal met 1,7 procent is gegroeid. Daarmee was de groei iets sterker dan eerder werd gedacht. Bij de eerste raming werd uitgegaan van een groei met 1,5 procent. De bijstelling voldeed aan de verwachtingen van economen.

Bron: sovereign-investor
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

What to Own as Silver Gets Ready to Rally

Back in 1995, I bought 250 million ounces of silver.

And no, that isn’t a typo.

I had high hopes for silver in 1995. It was trading below $5 an ounce, which was dirt-cheap, but I could see that it was terribly undervalued.

Along with a few other traders at Salomon Inc., we made the purchase of physical silver – actual silver bars. I held 125 million ounces in Brooklyn, New York, and over 100 million ounces in London for safekeeping. What I didn’t realize was the stress our buying was about to put on the silver market.

Not long after that purchase, I received a call from the chief regulator of the London Bullion Market.

“Hello Andy, this is Terry from the Bank of England. Rumor has it that you boys own a lot of physical silver here in London. We would appreciate it if you would lend that silver so there are no disruptions in the London market.”

Holy cow, I thought to myself, there’s not that much silver in London! The dealers were concerned that they wouldn’t be able to meet their promises to their paper silver holders.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Economie VS groeit harder dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 1,7 procent gegroeid op jaarbasis.

Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag op basis van een tweede raming.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Brazilië wil derde informatica-markt van de wereld worden

Over tien jaar viert Brazilië zijn tweehonderdjarige onafhankelijkheid van Portugal en heeft aan consulent McKinsey gevraagd een strategisch plan uit te werken om tegen die deadline na China en de Verenigde Staten de derde grootste informatica-markt van de wereld te worden. Antonio Gil, een gewezen executive van IBM, stelt dat Brazilië op dit ogenblik al belangrijke troeven kan voorleggen, zoals gesofisticeerde financiële diensten, elektronische kiesverrichtingen en fiscale aangiftes en een wijdverspreid gebruik van informatica in de industrie, landbouw en energie.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Long goud - short S&P

In een nieuwsbericht op IEX.nl werd op 16 augustus gemeld dat de vraag naar goud op het laagste punt in twee jaar was beland als gevolg van een afnemende vraag vanuit India en China.

Gisteren meldde de IEXProfs redactie dat in de goudgerelateerde exchange traded products (ETP's) in augustus sprake is van een "ongekende instroom".

Technische analyse is een hulpmiddel om trends en trendwijzigingen in kaart te brengen met behulp van de grafiek. Het gebruik van een combinatie van een kortetermijn- en langetermijnkoersgemiddelde helpt bijvoorbeeld om de geldstroom in en uit het goud te monitoren.