Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 41351 tot 41355
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street verdeeld geeindigd

Wall Street is dinsdag verdeeld geeindigd, waarbij tegenvallende cijfers voor de activiteit in de industriesector enigszins teniet werden gedaan door verwachtingen dat Apple volgende week de iPhone 5 onthult. Daarnaast werden ook de uitspraken die president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank maandag deed onder de loep genomen door beleggers.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 13.035,94 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1% tot 1.404,94 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% won tot 3.075,06 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Olieprijs sluit lager; zorgen over economie en vraag naar olie

De olieprijs is dinsdag lager geeindigd, met name vanwege zorgen over de stand van de economie en de vraag naar olie na tegenvallende macrocijfers in de VS dinsdag.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $1,17 lager op $95,30.

De zorgen over economische groei en de vraag naar olie werd dinsdag met name geraakt door de derde daling op rij van de activiteit in de industriesector. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde in augustus naar 49,6 van 49,8 een maand eerder, waar een lichte toename tot 49,9 was voorzien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Wet in de maak voor pensioenen politici

Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een wetsvoorstel om de pensioenen van politici anders te gaan regelen.

In het voorstel staat onder meer dat politici voortaan net zoveel in moeten gaan leveren als ambtenaren wanneer er op de pensioenen wordt gekort.

Een woordvoerder van het departement bevestigde dinsdagavond berichtgeving hierover van de NOS. Volgens de zegsman is het wetsvoorstel nog 'in consultatie' en dus nog niet openbaar. Inhoudelijk kon hij dan ook niet veel zeggen over de wet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerikaanse beurzen verdeeld

De Amerikaanse beurzen lieten dinsdag een verdeeld beeld zien. Tegenvallende cijfers over de bouw en industrie drukten aanvankelijk de stemming, maar tegen het einde van de handel liepen de verliezen flink terug.

De Dow-Jonesindex, waarin 30 toonaangevende fondsen zijn opgenomen, noteerde een dik halfuur voor het slot 0,2 procent lager op 13.060,72 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1407,40 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 3079,07 punten.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nadenken bij de krant

Ben Bernanke noemde tijdens de afgelopen FED-meeting in Jackson Hole de hoge werkeloosheid een tragedie. Dit is op zich een opmerkelijke uitspraak, want voor de verandering heeft de man gelijk. Het belang van deze uitspraak zit hem er echter in dat hiermee het startsein wordt gegeven voor de volgende ronde van geld bijdrukken.

Dit ging dan ook niet aan de goud- en zilver markt voorbij: goud steeg afgelopen vrijdag ruim 2%, en zilver zelfs met ruim 4%.

Met deze stijgingen lijken we de dieptepunten in de goud- en zilverprijs nu definitief achter ons te laten. Wat niet wil zeggen dat we niet meer tijdelijk naar beneden kunnen, maar de neergaande trend lijkt, zeker bij goud, gebroken.

[...]