Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41351 tot 41355
Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Stapje terug voor de AEX en BEL20

Na wekenlang van vooral stijgende koersen voor aandelen moesten de beurzen vandaag een stap terug doen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met een klein verlies en zagen richting het slot de verliezen iets verder oplopen. De Belgische en Nederlandse beurs hadden daarbij geen steun aan de Amerikaanse beurzen omdat de Amerikaanse beurzen ook een pas op de plaats maakten. Beleggers nemen winst op hun aandelen nadat de koersen van veel aandelen de laatste periode al behoorlijk waren opgelopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Egypte wil 4,8 miljard dollar lenen van IMF

Egypte heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag om een lening gevraagd van 4,8 miljard dollar (ruim 3,8 miljard euro) om de zwakke economie van het land te steunen.

De onderhandelingen zouden voor het einde van het jaar moeten worden afgerond.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Stop de geldcreatie, een liquiditeitsval dreigt

De Amerikaanse centrale bank Heeft in de afgelopen maanden op grote schaal geld in het financieel systeem gepompt. Dat gebeurde onder andere via de fases van quantative easing, maar ook door Operation Twist. Laatstgenoemde werd in september van vorig jaar ingezet.

Concreet kwam Operation Twist er op neer dat de Federal Reserve obligaties met korte looptijden verkocht om in de plaats daarvan obligaties met langere looptijden te kopen. Uiteindelijk was het objectief om de rente naar omlaag te duwen en zo bedrijven en gezinnen aan te sporen om meer te lenen.

Liquiditeitsval dreigt

Bij BlackRock is Global Head of Fixed Income Peter Fisher van mening dat het nu stilaan welletjes is geweest en dat de Federal Reserve mag stoppen met Operation Twist, het effect van de operatie is uitgewerkt. Nog meer van hetzelfde zal niet meer leiden tot meer kredietverstrekking.

Integendeel zelfs, er dreigt een liquiditeitsval te ontstaan. Fisher gaat nog een stapje verder en spreekt van het einde van een bull run in kredietcreatie die 30 jaar heeft geduurd. Er is een overdaad gebeurt en daarom is het hoog tijd dat er een streep onder Operation Twist wordt getrokken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street begint lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag licht lager begonnen. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden vrijgegeven. Mogelijk worden daarin aanwijzingen gegeven over een mogelijke nieuwe steunronde van de Fed.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.195 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1411 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor ook 0,1 procent tot 3063 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Geen besluiten bij gesprek Samaras'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag de verwachtingen voor de ontmoeting met de Griekse premier Antonis Samaras, vrijdag in Berlijn, getemperd.

Volgens Merkel zullen bij die gesprekken geen besluiten over Griekenland worden genomen.

Merkel zei dit tijdens een bezoek aan Moldaviƫ. Ze gaf aan eerst het verslag van de trojka van de EU, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over Griekenland af te willen wachten, dat waarschijnlijk eind september uitkomt.