Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 41351 tot 41355
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beurzen hopen zomerrally door te zetten

De Europese beurzen pogen komende week de opmars van de afgelopen weken door te zetten. Zorgen over de schuldencrisis lijken vooruit te worden geschoven naar september. Een grote groep Europese landen komt met de eerste schattingen over de economische ontwikkelingen in het tweede kwartaal.

In tegenstelling tot vorig jaar verloopt de vakantiemaand augustus voorlopig rustig op de Europese aandelenbeurzen. De koersen storten een jaar geleden nog in door de escalatie van de schuldencrisis. De afgelopen weken liepen de graadmeters echter steeds verder op, mede door de gedachte dat centrale banken in Europa en de Verenigde Staten in september wellicht maatregelen nemen om de financiële sector en de economie verder te ondersteunen.

Bron: revu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

Gouden tijden voor goudopkopers door gesjoemel.

Het zijn letterlijk gouden tijden voor muntenboeren, juweliers, pandjeshuizen en andere opkopers van oud goud. Want steeds meer Nederlanders willen van hun oude goud af, uit nood vanwege de crisis en door de huidige recordprijs. Maar in deze branche wordt flink gerotzooid, constateert Revu als we undercover langs zeven goudopkopers in Rotterdam gaan. Zij nemen het goud in voor een prijs die ver onder de marktwaarde ligt en verkopen het zo met flinke winst door. De kassa rinkelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

'Italië heeft alleen rust op markten nodig'

Italië heeft geen Europese steun nodig, maar kan wel wat rust op de financiële markten gebruiken. Dat zegt de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli in een zondag gepubliceerd interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

,,We hebben geen hulp nodig om ons tekort te dekken'', stelde Grilli. ,,We hebben een primair overschot en vanaf volgend jaar hebben we een structureel sluitende begroting. Het enige wat zou helpen is een beetje kalmte op de financiële markten.''

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

'Druk rente Spanje en Italië met onderpand'

Landen als Spanje en Italië kunnen hun rentekosten drukken door staatseigendommen als onderpand te koppelen aan de leningen die ze uitgeven.

Dat stelt de Finse premier Jyrki Katainen in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Op dezelfde manier heeft Finland in de jaren '90 zijn rentekosten duidelijk weten te verlagen, aldus de premier. Aankopen van staatsobligaties door de Europese noodfondsen hebben in dat opzicht volgens Katainen minder nut.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

Het oude financiële systeem gaat in coma

CNBC-commentator Kevin Ferry heeft in het televisieprogramma Squawk Box gezegd dat het huidige financiële systeem naar verwachting binnenkort zal worden aangepast.

Nadat de doos van Pandora wordt geopend in de Libor-sector, aldus Ferry, denk ik dat ze het oude systeem in een coma gaan brengen en met iets beters komen.

Hij verwijst onder meer naar de vele dagvaardingen die binnenstromen bij de grote banken, waaronder JPMorgan Chase.