Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41356 tot 41360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

BREKEND: Fed zoekt naar redenen om QE niet te lanceren

De nieuwste Fed minutes zijn gepubliceerd en de commentaren geven aan dat een volgende ronde aan QE een quasi zekerheid is.

De leden van de Fed zijn feitelijk opzoek naar redenen om geen nieuwe QE te lanceren. De markten hervatten meteen hun rally modus.

De belangrijkste alinea uit de FOMC statement:

[... ...]

Wat doet goud? Wat goud moet doen natuurlijk… omhoog knallen!

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Nederland belastingparadijs voor veel multinationals

Nederland is het op een na belangrijkste belastingparadijs voor grote bedrijven. Dit blijkt uit onderzoek naar de honderd grootste multinationals op de beurs van Londen.

Vooral het gebruik van belastingparadijzen door westerse bedrijven heeft epidemische proporties aangenomen. ActionAid heeft achterhaald dat de grootste beursgenoteerde bedrijven in Londen - de zogenoemde FTSE 100 - conglomeraten zijn van in totaal 34.126 vennootschappen; 98 van de 100 bedrijven zitten direct of indirect in belastingparadijzen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wie het einde van de eurozone wenst moet dit eens aandachtig lezen

De huidige monetaire unie is de laatste in een lange reeks van gefaalde pogingen om een gemeenschappelijke munt te introduceren op het continent. Drie van de meest opmerkelijke voorgangers zijn de Donaumonarchie, de Sovjetunie en Joegoslavië. Alle drie eindigden met hyperinflatie.

Dat schrijft Professor Anders Åslund van Georgetown University op Vox Europa. Zijn historische observatie wordt deskundig samengevat en becommentarieerd door ZeroHedge.

Deze drie multinationale staten trachtten in de twintigste eeuw een gemeenschappelijke munt te introduceren. Oostenrijk-Hongarije eindigde in hyperinflatie, Joegoslavië kreeg er tweemaal mee te maken en tien van de vijftien voormalige Sovjetrepublieken zagen de waarde van hun munt instorten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

ALERT: Goud doorbreekt 200-daags gemiddelde

Het is zover: goud is de belangrijkste weerstand doorbroken!

Zoals we hier gisteren al aangaven bij het KOOPSIGNAAL van de headline indicator voor GOUD, lag de belangrijkste barrière voor de prijs van het gele edelmetaal op 1650 dollar per ounce, het 200-daags gemiddelde.

Goud reageert hiermee op de recente Fed-commentaren voor meer QE…

We waren zopas getuige van een opwaartse uitbraak, waarmee de weg openligt voor goud om het record boven 1900 dollar te gaan testen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Fed overweegt steunmaatregelen economie

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, overweegt extra steunmaatregelen te gaan nemen, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente rentevergadering van het beleidsbepalende bestuur van de Fed.

Uit de notulen blijkt dat veel van de Fed-directeuren denken dat extra maatregelen waarschijnlijk noodzakelijk zullen zijn, als er ,,geen informatie voor een aanzienlijke en duurzame verbetering van het economische groeitempo binnenkomt''.