Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 41356 tot 41360
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Als Grieken belasting zouden betalen, is de crisis opgelost.

Als de Grieken wél belasting zouden betalen, is het probleem opgelost. De IMF-president heeft gelijk. Zegt de directeur van de Griekse fiscus.

Ze werd overgoten met gal, de strenge Franse meesteres van het IMF. Enige tijd geleden leverde Christine Lagarde in een interview met The Guardian kritiek op de in haar ogen gebrekkige belastingmoraal van de Grieken. Ze zei weinig medelijden te hebben met het Griekse volk. ‘Ik denk vaker aan kleine kinderen op een school in een dorpje in Niger die met z’n drieën één stoel moeten delen. Ik denk namelijk dat zij nog meer hulp nodig hebben dan de mensen in Athene.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Bank HSBC mag betogers Occupy laten weghalen

De bank HSBC mag een kamp van de antikapitalistische Occupybeweging bij zijn hoofdkantoor voor Azië in Hongkong laten ontruimen. Dat heeft een rechter maandag bepaald. De betogers bivakkeerden meer dan 9 maanden lang op een plein onder het hoofdkantoor in het financiële district van Hongkong.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Caterpillar optimistisch over Chinese economie

De export- en importcijfers die de Chinese regering vorige week vrijdag publiceerde deden de investeerders even opschrikken. Ze waren inderdaad ronduit aan de zwakke kant, maar dat hoeft ons niet echt te verontrusten. China beschikt nog over voldoende middelen om de eigen economie in een hogere versnelling te brengen.

Bovendien kwam er steun uit onverwachte hoek. Caterpillar blijft optimistisch over Chinese economie op langere termijn ondanks de groeipijnen die het land nu ondervindt. De grootste machinebouwer in de wereld is er zeker van dat China die pijnen zal overwinnen en als een fenix uit de as zal verrijzen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

AEX opent licht lager

De Amsterdamse beurs is de nieuwe handelsweek negatief begonnen. Net als elders in Europa staat er rood op de borden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,1 procent lager op 333,26 punten. De MidKap-index noteerde vlak op 504,44 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tussen 0,1 en 0,2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

1 op de 5 MBO’ers vindt geen stage

Het is voor 1 op de 5 MBO’ers niet of heel moeizaam mogelijk een stage te vinden. Daarom dreigt voor die groep een groot risico dat ze de opleiding niet kunnen afronden.

Dit blijkt uit een onderzoek van FNV Jong in samenwerking van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de Dienst Uitvoering Onderwijs.