Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 41371 tot 41375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

“Geen woorden meer maar daden in Europa”

Draghi moet met de herfst voor de deur gaan aantonen dat het hem menens is. Het is nu tijd voor gecoördineerde actie en dat op verschillende vlakken. Op de eerste plaats moeten Spanje en Italië gaan tonen dat het hun menens is door ingrijpende maatregelen te treffen.

Die kunnen in de betrokken landen op hevige weerstand stuiten. Maar de Europese centrale bank moet zelf ook iets doen, namelijk de financiering van de noodprogramma’s op een aanvaardbare manier laten verlopen. Tot dusver gebeurde dat op de bonnefooi en dergelijke aanpak kan niet langer. Het moet duidelijk worden wie wat waar en onder welke voorwaarden op steun mag rekenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Financieel centrum van de wereld ligt over tien jaar in Azië

Binnen een periode van tien jaar zal een Aziatische stad het wereldwijde belangrijkste financiële centrum van de wereld geworden zijn. Dat is de conclusie van een enquête van headhunter Astbury Marsden bij meer dan vierhonderd Britse zakenbankiers. Volgens bijna twee op drie respondenten zal Hongkong, Shanghai of Singapore binnen het decennium het leidinggevend financieel centrum zijn geworden. Volgens één op vijf zal Londen op dat ogenblik het financiële centrum van de wereld zijn. Eén op zes maakt gewag van New York.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Iers vertrouwen in economie op hoogste punt in vijf jaar

Ierse consumenten krijgen steeds meer vertrouwen in de eigen economie.  

Het groeiende optimisme vertaalt zich echter nog niet in hogere bestedingen, zo bleek dinsdag uit nieuwe cijfers.

Het consumentenvertrouwen in Ierland klom deze maand tot het hoogste peil sinds oktober 2007, vlak voor de implosie van de Ierse huizenmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Frankrijk maakt benzine 6 cent goedkoper

Frankrijk maakt benzine en diesel 6 cent per liter goedkoper. De helft daarvan komt voor rekening van de staat, de andere helft van de oliebedrijven.

Dat heeft minister Pierre Moscovici (Financiën) dinsdag gezegd tegen Franse media. Premier Jean-Marc Ayrault had vorige week al aangekondigd dat de prijzen aan de pomp worden verlaagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Bovag pleit voor benzineprijsplafond

De Bovag is gecharmeerd van het idee om de stijging van de benzineprijs te dempen door de accijns flexibel te maken. 

Dat zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie van onder meer tankstations dinsdag in reactie op soortgelijke plannen in België.

In België ligt sinds vorige week een wetsvoorstel om een prijsplafond in te voeren van 1,70 euro per liter benzine. Komt de prijs daarboven, dan moet de Belgische schatkist accijnsinkomsten inleveren. De inkomsten via de btw blijven wel op peil. In Groot-Brittannië is een dergelijk 'wiebelaccijns' al ingevoerd. De Bovag vindt dit ook voor Nederland 'het onderzoeken waard', aldus de zegsman.