Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 41386 tot 41390
Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Eurocrisis is pas voorbij als er een knoop wordt doorgehakt

Dit weekeinde bezocht de Griekse premier Samaras Parijs en Berlijn om te pleiten voor afzwakking en vertraging van de afgesproken Griekse hervormingen en bezuinigingen. De Europese beslissing hierover valt in september en hangt af van de bevindingen van de inspecteurs van EU en IMF over de situatie in Griekenland. Verder moet het Duitse Constitutionele Hof zich nog uitspreken over de toelaatbaarheid van de uitbreiding van het noodfonds. Tot slot vallen de belastingopbrengsten in Portugal tegen, zodat dit land waarschijnlijk opnieuw om steun moet vragen. Kortom, het einde van de crisis is nog lang niet in zicht.

De belangrijkste reden waarom de crisis zo hardnekkig is, is dat de Europese aanpak eenzijdig gericht is op sanering van de overheidsfinanciën en te weinig doet aan de kern van het probleem: de probleemlanden zijn onvoldoende concurrerend, waardoor de tekorten op hun lopende rekening alsmaar oplopen. Ook in het verleden hadden zij met dit probleem te kampen, maar toen konden de lire, de drachme en de peseta gedevalueerd worden ten opzichte van de gulden en andere valuta. Zo konden hoge prijzen in bijvoorbeeld drachmen vanwege structurele problemen, als te hoge lonen, geneutraliseerd worden. Met de invoering van de euro hebben de probleemlanden die mogelijkheid opgegeven.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Spaanse veiling levert 1,7 miljard op

Spanje is er vandaag in geslaagd korte leningen te plaatsen tegen rentes die aanzienlijk lager waren dan bij de vorige vergelijkbare veiling. Spanje haalde 1,7 miljard euro op met een lening voor 3 maanden.

De gemiddelde rente op de lening bedroeg 0,95 procent, tegen 2,4 procent bij de vorige veiling. Een lening voor 6 maanden bracht 1,9 miljard euro op, tegen 2 procent rente. Bij de vorige veiling moest Spanje nog 3,7 procent rente bieden over leningen voor een halfjaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Analisten zien 75 % stijgingspotentieel bij turnaroundaandelen in de technologiesector

Heel wat technologiebedrijven doen hun uiterste best om een turnaround story te realiseren. We denken daarbij aan Hewlett-Packard, Cisco, Research in Motion, Nokia en nog vele anderen. Katie Little van CNBC.com ziet sommigen slagen en andere mislukkingen.

In geval van succes kan het resultaat verbluffend zijn, de analisten zien 75 % stijgingspotentieel bij turnaround aandelen in technologiesector. Een voordeel van zo’n ‘Tech Turnaround Stocks’ is in de ogen van Little Hewlett-Pacard, een bedrijf waarvan we dat niet misschien niet dadelijk zouden verwachten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Dollar blijft belangrijkste reservevaluta

De Suez-crisis in 1956 toonde aan dat het Verenigd Koninkrijk geen economische en militaire supermacht meer was en dat maakte een einde aan de status van het Britse pond als belangrijkste reservevaluta. Sindsdien heeft de dollar deze rol, maar dollar-pessimisten vragen zich af hoe lang dat nog kan duren, schrijft Mohi-uddin.

Het aandeel van de VS in de wereldeconomie is immers gedaald van 40% in de jaren zestig tot 21% nu. Bovendien is de Amerikaanse staatsschuld in de afgelopen vijf jaar tijd gestegen van ongeveer 50% tot bijna 90% van het bbp. Met de yuan en – in mindere mate – de euro zijn er ook nog eens nieuwe concurrenten voor de dollar bijgekomen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Inter-Citic Minerals overname door Western Mining de 17e in portfolio Commodity Discovery Fund

Gisteren werd bekend dat Western Mining Group een overnamebod heeft gedaan op Inter-Citic Minerals (ICI-TO), een Canadees exploratiebedrijf dat al sinds de start van ons fonds aanwezig is in onze portfolio. ICI is al sinds 2006 een goudontdekking in China aan het ontwikkelen. Het overnamebod, 41% hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag, is afkomstig van Western Mining Group, een verticaal geïntegreerde metaalproducent uit China met een waarde van $5,5 miljard. Voor ons is Inter-Citic al de 17e overname van bedrijven waarin wij geïnvesteerd zijn sinds oprichting in 2008.

[...]