Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 41391 tot 41395
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Beurzen hervatten klim

De Europese beurzen wisten dinsdag de klim van de afgelopen weken te hervatten. De graadmeters herstelden daarmee van de koersverliezen van een dag eerder. De hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese politieke leiders maatregelen zullen nemen om de crisis te bestrijden, bleef zorgen voor optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 335,57 punten. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 518,34 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent. De Europese aandelenindices zijn sinds eind juli tussen 10 en 15 procent gestegen door de belofte van ECB-president Mario Draghi om de euro te redden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

VS moet schuldenplafond rond februari 2013 weer optrekken

Het schuldenplafond is één van de grootste problemen die de Verenigde Staten met zich meeslepen. Wettelijk mogen de overheidsschulden in de Verenigde Staten een bepaald niveau (lees: bedrag) niet overschrijden. Om daar boven te mogen gaan, moet eerst een politiek akkoord bereikt worden.

Het effect van dat schuldenplafond mag niet onderschat worden. Wanneer er geen akkoord kan worden gevonden over een verhoging van het plafond, dreigt de financiering van heel het Amerikaans financieel systeem stil te vallen. Lonen en pensioenen kunnen dan niet meer worden uitbetaald.

Goldman Sachs berekende dat het schuldenplafond nog ergens dit jaar zal worden berekend. Op basis van de huidige stand van zaken zou dat punt eerder in December worden bereikt, waar de meeste analisten rekening houden met een datum ergens in November.

Washington kan dan nog een paar trucjes aanwenden, met kunst en vliegwerk kan enkele maanden extra uitstel worden bekomen maar daarna dreigt de bom definitief te ontploffen. Volgens Goldman Sachs kan het schuldenplafond tegen Februari van volgend jaar zonder enig pardon bereikt worden. Voor die maand zal het plafond dus weer opgetrokken worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Wall Street begint met winst'

De beurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met winst beginnen, in navolging van het koersherstel in Europa. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken blijft de markten ondersteunen.

Het aandeel Facebook zal mogelijk reageren op het bericht dat Peter Thiel, een van de vroegste investeerders in Facebook, het grootste deel van zijn aandelen in de netwerksite heeft verkocht. Thiel, die in het bestuur van Facebook zit, verkocht eind vorige week circa 20 miljoen aandelen Facebook. Hij bezit nog 5,6 miljoen aandelen van het bedrijf.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Waarom de opsplitsing van de eurozone in een noordelijk en zuidelijk deel onwaarschijnlijk is

Timo Soini, de Finse voorzitter van de anti-Europapartij True Finns, acht de opsplitsing van de eurozone in een noordelijk en zuidelijk deel onvermijdelijk. De liberale krant Savon Sanomat gelooft niet in zo’n scenario:

‘Soini ziet de huidige eurozone als onhoudbaar. De euro, aldus Soini, kan enkel overleven indien de landen die het goed doen bereid zijn de landen te helpen die het slecht doen. Soini heeft daar een punt. De reddingsoperaties voor zwakkere landen - zoals de recente bailout voor Spanje - hebben de markten niet kunnen overtuigen. Vandaag weet niemand hoe lang de lapmiddelen nog kunnen werken. Ondertussen ligt de ontwikkeling van nieuwe steunmaatregelen politiek steeds moeiijker. Toch is Soini’s visie niet de meest waarschijnlijke mocht de val van de euro worden ingezet. Waarschijnlijker is dat Griekenland - het meest noodlijdende land - moet vertrekken. Toch zal een Grexit niet het uiteenvallen van de volledige eurozone tot gevolg hebben, besluit de krant.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

ECB ontkent plan voor bovengrens rentes

De Spaanse minister van Financiën, Luis de Guindos, vraagt de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijkheid over haar plannen, voor hij bereid is hulp te vragen bij het noodfonds. Het Duitse weekblad Der Spiegel schrijft dat de ECB overweegt om begin september een bovengrens te stellen aan de rente die probleemlanden moeten betalen. De ECB ontkent het plan en koopt deze week opnieuw nul euro staatspapier op.