Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 41391 tot 41395
Bron: visionair.nl
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Spiraal des doods ondekt bij banken

De ontdekkers van het kleine wereldwijde netwerk, dat het grootste deel van de wereldeconomie beheerst, hebben nu een eenvoudig te begrijpen, grafisch hulpmiddel ontwikkeld om te voorspellen of en wanneer banken in elkaar dreigen te storten.

DebtRank werkt enigszins als een financiële weersvoorspelling. Het instrument kan de wereldwijde financiële activiteit in de gaten houden voor kenmerkende tekenen van een naderende ramp, zoals in 2008. Niet alleen de grootte van een bank doet er zake om vast te stellen hoeveel risico een bank in de problemen vormt voor de rest van het financiële systeem. Zelfs een klein verlies bij een bank die nauw verbonden is met veel andere banken kan zich als een cascade voortplanten door het bancaire systeem en het gehele systeem bedreigen.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Spaanse regio's overwegen taks op ontbijt van scholieren

In een naar wanhoop riekende poging om het overheidstekort terug te dringen, overwegen enkele grote regio's in Spanje -Madrid, Valencia, Catalonië- van zodra de schooldeuren weer openen een belasting te heffen op leerlingen die hun eigen ontbijt meebrengen naar school. Ouders, bij wie het besparingswater al aan de lippen staat, reageren verbolgen.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Geen geld meer voor ziekteverzekering gepensioneerden in VS

US Postal Service heeft water aan de lippen. US Postal Service zit in zware problemen, en smeekt de autoriteiten maatregelen om te kunnen overleven. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar boekte de Amerikaanse post een monsterverlies van 5,2 miljard dollar (4,2 miljard euro).

In dezelfde periode vorig jaar boekte US Postal Service een verlies van 3,1 miljard euro, maar nu is de situatie nog dramatischer. In oktober dreigt het bedrijf zelfs al zonder geld te zitten, waardoor het niet meer zou kunnen lenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

"Nog meer liquiditeiten in het systeem komt overeen met toedienen van rilatine"

Federal Reserve Bank of Dallas president Richard Fisher heeft binnen het stelsel van central banken in de U.S. een dissidente stem laten horen. Waar iedereen verwacht dat opnieuw liquiditeit in het systeem zal gepompt worden, is Fisher daar radicaal tegen.

Nog meer liquiditeit in het systeem pompen komt overeen met het toedienen van rilatine aan de Federal Reserve, aldus Fisher. De balans van de centrale bank zou zo zwaar worden dat ze uiteindelijk onder de schulden dreigt te bezwijken en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

AEX opent in het rood

In de race richting het record van 2012 neemt de beurs gas terug. De koersen dalen. Positieve uitschieter is TomTom, dat ruim 3% wint.

In Amsterdam is de beurs vrijdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Tegenvallende handelscijfers uit China zetten de stemming onder druk.