Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41401 tot 41405
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Headline indicator lanceert krachtig KOOPSIGNAAL voor goud en zilver

Terwijl goud- en zilverbeleggers met de nodige spanning de prijsgrafieken voor beide edelmetalen opvolgen, weten vaste lezers van Slim Beleggen dat we steeds opzoek zijn naar andere signalen in de markt die ons meer duidelijkheid kunnen verschaffen over het toekomstige verloop.

We zagen vanmiddag wellicht het krachtige KOOPSIGNAAL voor zowel goud als zilver dat we tot op heden tegenkwamen. Onze bewezen headline indicator gaf een ‘GO’ voor beide edelmetalen, toen de volgende hoofdtitel zagen verschijnen op Yahoo! Finance.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten, vooral vanwege aanhoudende hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) zal ingrijpen op de obligatiemarkten en een succesvolle veiling van Spaanse staatspapieren.

"Mensen krijgen steeds meer hoop dat maatregelen van de ECB er snel zullen zijn, en dat heeft geleid tot lagere yields op Spaanse en Italiaanse schulden", zegt Dan Dorrow van Faros Trading over de ontwikkelingen op de Europese markten.

Maandag reageerden de Duitse regering en de ECB nog fel op een eerder verschenen nieuwsbericht, waarin vermeld werd dat de ECB van plan is om de financieringskosten van de met te zware schulden belaste landen terug te dringen met onbeperkte financiele middelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger nabij hoogste jaarstand

De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten onder aanhoudend optimisme over pogingen van overheidswege om de economie te stimuleren.

De AEX-index ging 0,6% hoger de dag uit op 335,92 punten, de Midkap won 0,7% op 518,10 punten en de Smallcap eindigde 0,1% hoger op 375,18 punten.

"De stemming blijft afwachtend, waarbij de markt afhankelijk is van geruchtenstromen en de hoop koestert dat er over een maand een mooi plan [voor aanpak van de Europese schuldencrisis] uitrolt," aldus handelaar Jos Renssen van Keijser Capital in Amsterdam.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Wall Street opent in de plus

In New York zijn de beurzen dinsdag in de plus geopend, in navolging van de positieve stemming op de Europese aandelenmarkten. De hoop dat de centrale banken meer maatregelen zullen nemen om de crisis te bestrijden, bleef zorgen voor optimisme onder beleggers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 13.288 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1421 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,3 procent tot 3085 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Beurzen hervatten klim

De Europese beurzen wisten dinsdag de klim van de afgelopen weken te hervatten. De graadmeters herstelden daarmee van de koersverliezen van een dag eerder. De hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese politieke leiders maatregelen zullen nemen om de crisis te bestrijden, bleef zorgen voor optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 335,57 punten. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 518,34 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent. De Europese aandelenindices zijn sinds eind juli tussen 10 en 15 procent gestegen door de belofte van ECB-president Mario Draghi om de euro te redden.