Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41401 tot 41405
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Wall Street begint in mineur

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag lager begonnen. Een tegenvallende Chinese exportgroei in juli zette de beurskoersen wereldwijd onder druk. Ook blijven beleggers terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de mogelijke acties van centrale banken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Banksector kan wantrouwen bij publiek niet wegnemen

De banksector slaagt er niet in om het geschokte vertrouwen van de consument terug te winnen. De perceptie van het publiek over de financiƫle wereld blijft bijzonder negatief. Dat is de conclusie van een onderzoek van het consumentenmagazine Whick bij tweeduizend Britse consumenten. Daarbij blijkt dat 71 procent van de respondenten van mening is dat de banken nog steeds geen lessen blijken geleerd te hebben uit het verleden. Vorig jaar gaf slechts 61 procent aan dat de banken in de boosheid bleven volharden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Dekkingsgraad ABP stijgt naar 91%, korten dreigt

De dekking van pensioenfonds ABP blijft op een zorgwekkende niveau, maar is iets minder slecht dan de vorige maand. De dekkingsgraad is in juli gestegen van 90% naar 91%.

Het pensioenfonds blijft daarom flink in de onderdekking. Een echt gezond pensioenfonds heeft een dekkingsgraad nodig van 125%. DNB eist van pensioenfondsen een minimale dekking van 105%, per eind 2013.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

'Wall Street opent lager'

De beurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting lager openen. Een tegenvallende Chinese exportgroei in juli zet de beurskoersen wereldwijd onder druk. Ook blijven beleggers terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de mogelijke acties van de centrale banken.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de Amerikaanse importprijzen in juli onverwacht zijn gedaald met 0,6 procent. De exportprijzen stegen daarentegen sterker dan verwacht met 0,5 procent. Economen rekenden vooraf op een stijging van de invoerprijzen met 0,1 procent en op vlakke exportprijzen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Russische economie groeit 4 procent

De Russische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 4 procent op jaarbasis gegroeid. Dat maakte het federale bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

In het eerste kwartaal liet het bruto binnenlands product (bbp) nog een expansie van 4,9 procent zien. Een jaar eerder groeide het Russische bbp in het tweede kwartaal met 3,4 procent.