Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41406 tot 41410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

VS moet schuldenplafond rond februari 2013 weer optrekken

Het schuldenplafond is één van de grootste problemen die de Verenigde Staten met zich meeslepen. Wettelijk mogen de overheidsschulden in de Verenigde Staten een bepaald niveau (lees: bedrag) niet overschrijden. Om daar boven te mogen gaan, moet eerst een politiek akkoord bereikt worden.

Het effect van dat schuldenplafond mag niet onderschat worden. Wanneer er geen akkoord kan worden gevonden over een verhoging van het plafond, dreigt de financiering van heel het Amerikaans financieel systeem stil te vallen. Lonen en pensioenen kunnen dan niet meer worden uitbetaald.

Goldman Sachs berekende dat het schuldenplafond nog ergens dit jaar zal worden berekend. Op basis van de huidige stand van zaken zou dat punt eerder in December worden bereikt, waar de meeste analisten rekening houden met een datum ergens in November.

Washington kan dan nog een paar trucjes aanwenden, met kunst en vliegwerk kan enkele maanden extra uitstel worden bekomen maar daarna dreigt de bom definitief te ontploffen. Volgens Goldman Sachs kan het schuldenplafond tegen Februari van volgend jaar zonder enig pardon bereikt worden. Voor die maand zal het plafond dus weer opgetrokken worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Wall Street begint met winst'

De beurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met winst beginnen, in navolging van het koersherstel in Europa. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken blijft de markten ondersteunen.

Het aandeel Facebook zal mogelijk reageren op het bericht dat Peter Thiel, een van de vroegste investeerders in Facebook, het grootste deel van zijn aandelen in de netwerksite heeft verkocht. Thiel, die in het bestuur van Facebook zit, verkocht eind vorige week circa 20 miljoen aandelen Facebook. Hij bezit nog 5,6 miljoen aandelen van het bedrijf.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Waarom de opsplitsing van de eurozone in een noordelijk en zuidelijk deel onwaarschijnlijk is

Timo Soini, de Finse voorzitter van de anti-Europapartij True Finns, acht de opsplitsing van de eurozone in een noordelijk en zuidelijk deel onvermijdelijk. De liberale krant Savon Sanomat gelooft niet in zo’n scenario:

‘Soini ziet de huidige eurozone als onhoudbaar. De euro, aldus Soini, kan enkel overleven indien de landen die het goed doen bereid zijn de landen te helpen die het slecht doen. Soini heeft daar een punt. De reddingsoperaties voor zwakkere landen - zoals de recente bailout voor Spanje - hebben de markten niet kunnen overtuigen. Vandaag weet niemand hoe lang de lapmiddelen nog kunnen werken. Ondertussen ligt de ontwikkeling van nieuwe steunmaatregelen politiek steeds moeiijker. Toch is Soini’s visie niet de meest waarschijnlijke mocht de val van de euro worden ingezet. Waarschijnlijker is dat Griekenland - het meest noodlijdende land - moet vertrekken. Toch zal een Grexit niet het uiteenvallen van de volledige eurozone tot gevolg hebben, besluit de krant.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

ECB ontkent plan voor bovengrens rentes

De Spaanse minister van Financiën, Luis de Guindos, vraagt de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijkheid over haar plannen, voor hij bereid is hulp te vragen bij het noodfonds. Het Duitse weekblad Der Spiegel schrijft dat de ECB overweegt om begin september een bovengrens te stellen aan de rente die probleemlanden moeten betalen. De ECB ontkent het plan en koopt deze week opnieuw nul euro staatspapier op.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdagochtend lager, doordat de risicobereidheid onder beleggers toegenomen lijkt vanwege aanhoudende hoop over stimuleringsmaatregelen vanuit de Europese Centrale bank (ECB).

"De aandelenmarkten stijgen deze ochtend doordat beleggers het water in de mond loopt bij de uitspraken van Joerg Asmussen over ongelimiteerd ingrijpen van de ECB in de Italiaanse en Spaanse obligatiemarkten", zegt Mike McCudden van Interactive Investor. "Eens te meer, veel praatjes en geen actie, maar in deze dunne handel is er weinig voor nodig om aandelen welke kant dan ook op te bewegen", voegt hij toe.