Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 41421 tot 41425
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

De zelfgenoegzaamheid van het Westen

Dit is een stukje uit The Newsroom, een nieuwe serie van Aaron Sorkin. Ik wil dat je het bekijkt omdat het aantoont hoe arrogant het Westen is geworden. De VS op kop.

We voelen ons al snel superieur ten opzichte van de rest van de wereld maar zijn blind voor de grote inhaalslag die landen zoals China en Brazilië maken. Terwijl wij ons wentelen in allerhande verworvenheden, timmert men daar keihard aan de weg. Ready to eat our lunch

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Japanse beurs staakt opmars

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten en maakte daarmee een einde aan een opmars van 4 dagen op rij. De stemming werd gedrukt door een onverwachte afname van het Chinese handelsoverschot. De Nikkei eindigde 1 procent lager op 8891,44 punten. De Japanse beurs wist in de afgelopen week echter 3,9 procent te winnen en boekte daarmee de grootste weekwinst sinds februari dit jaar.

Olympus zakte 1,5 procent. Het door een boekhoudschandaal geplaagde Japanse technologiebedrijf heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 60 procent zien dalen tot 2,1 miljard yen (bijna 22 miljoen euro). Het bedrijf is in gesprek met een aantal branchegenoten over mogelijke samenwerking en financiële hulp. De kans dat Olympus op eigen kracht kan overleven is zeer klein.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Is de ommekeer ingezet? Europese landen winnen aan concurrentiekracht

We horen tegenwoordig enkel nog slecht nieuws over de eurozone. Toch zijn er ook hoopgevende signalen: het persagentschap Bloomberg wijst bijvoorbeeld op de vooruitgang in concurrentiekracht die sommige landen hebben gemaakt over de voorbije jaren.

Deze landen hebben nu een positievere handelsbalans en hebben hun arbeidskosten weten te drukken. Hongarije en Litouwen hebben het meeste vooruitgang gemaakt, maar Ierland, Spanje, Portugal en ook Italië zijn op de goede weg.

Het spijtige van de zaak is dat dit misschien niet volstaat om de internationale markten te kalmeren. Beleggers hebben immers steeds minder vertrouwen in het vooruitzicht dat de eurozone zichzelf een weg uit de crisis kan groeien.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Huizenbezitters opgelet, zonder verzet ben je nog meer de klos

Bijna een kwart van alle Nederlandse woningbezitters zal eind volgend jaar een hogere hypotheek hebben dan de waarde van zijn woning. Dat voorspellen ING-economen in hun nieuwe Kwartaalmonitor Woningmarkt.

ING gaat er in zijn raming vanuit dat de huizenprijzen dit jaar en ook volgend jaar met 5 procent zakken. Die inschatting is gebaseerd op de aanname dat de woningmarktmaatregelen uit het Lenteakkoord per 1 januari 2013 worden uitgevoerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Stichter van de euro geeft toe dat sommige landen de eurozone best verlaten

Otmar Issing, één van de founding fathers van de EU, waarschuwt in zijn nieuw boek ‘How We Save The Euro And Strengthen Europe’, dat de eurozone wel degelijk uit elkaar kan vallen. Issings vaderland Duitsland blijft er volgens hem best in, zegt hij in een interview met The Telegraph.

“Alles wijst erop dat we de eurozone moeten redden,” schrijft Issing, “maar hoe veel landen er op de lange termijn kunnen inblijven, valt nog af te wachten.”