Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41431 tot 41435
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Met meer Europa sneller uit de crisis

Meer economische en politieke eenheid leidt Europa eerder uit de crisis, betoogt hoogleraar Europese Studies Timothy Garton Ash. Europa heeft meer medailles gehaald op de Olympische Spelen dan China en de Verenigde Staten. Het werelddeel heeft ook de grootste economie ter wereld én het is ook de favoriete vakantiebestemming van veel mensen. Zo begint Timothy Garton Ash, schrijver en hoogleraar Europese Studies aan Oxford University, zijn bespiegeling over de kracht van Europa in The New York Times.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Spanje kan proberen om enkele banken over kop te laten gaan

De problemen waar Spanje mee geconfronteerd wordt, zijn veelvuldig. Er zijn de eigenzinnige autonome regio’s, die hun boekje ver te buiten zijn gegaan wat hun uitgavenpatroon betreft en die halsstarrig weigeren om terug in het gareel te lopen. Catalonië vraagt bijvoorbeeld wel steun, maar wil daar niets tegenover stellen.

De regio’s zijn maar een deel van het probleem, ook de banken zitten tot over de oren in de knoei door het te gul toestaan van kredieten aan kandidaat-bouwers. Europa heeft steun voor de Spaanse banken toegestaan, maar eigenlijk weet niemand hoe diep het geslagen gat is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Polen: euro als 'jullie' problemen oplossen

Polen zal pas toetreden tot de eurozone als de schuldencrisis is opgelost. Dat heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslaw Sikorski, gezegd in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

,,We zijn klaar om ons aan te sluiten zodra jullie de problemen hebben opgelost en wij tegen ons volk kunnen zeggen: nu kunnen we zonder gevaar toetreden. Jullie kunnen het ons moeilijk kwalijk nemen dat we niet willen toetreden zolang de eurozone nog in een diepe crisis verkeert.''

Polen maakt sinds mei 2004 deel uit van de Europese Unie. Het land heeft echter nog geen officiële datum vastgesteld om de Poolse zloty af te schaffen en de euro in te voeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Weer negatieve rente op korte staatsleningen NL

De Nederlandse staat haalde maandag ruim 2,7 miljard euro op met de veiling van twee kortlopende leningen. De rente daarop was negatief. Dat blijkt uit cijfers die het Agentschap van de Generale Thesaurie naar buiten bracht.

Een 3-maandse lening die op 30 november afloopt, bracht 1,61 miljard euro op tegen een negatieve rente van 0,063 procent. De andere lening, die loopt tot 28 maart 2013, voegde daar nog eens 1,12 miljard euro aan toe tegen een negatieve rente van 0,027 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Morgan Stanley in problemen? 40 adviseurs stappen op

Een groep van meer dan 40 adviseurs overwegen om Morgan Stanley Smith Barney te verlaten. De adviseurs, die samen tientallen miljarden dollars beheren, klagen over technologische problemen die het hun moeilijk maken om hun job op de juiste manier te doen.

Het probleem werd aangekaart door Reuters, dat verder nog weet te melden dat de groep een advocaat heeft ingehuurd om er zeker van te zijn dat ze hun lucratieve vergoedingen kunnen behouden. Ze hebben brief klaarliggen die naar Morgan Stanley CEO James Gorman zal worden gestuurd.