Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41436 tot 41440
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Japanse beurs eindigt lager

De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die woensdag worden vrijgegeven.

De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 9156,92 punten. Het verlies bleef beperkt door koerswinsten onder de Japanse automakers en de financiële instellingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Duizenden ontslagen dreigen bij Siemens'

Bij het Duitse technologieconcern Siemens zouden de komende tijd duizenden ontslagen kunnen vallen, met name in Europese landen.

Dat bericht de zakenkrant Börsen Zeitung op dinsdag. Intern wordt al overleg gevoerd over de banenreductie en in oktober of november zou er een officiële aankondiging worden gedaan, aldus de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Hogere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen dinsdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers wachten op meer nieuws van de centrale banken in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over mogelijke toekomstige steunmaatregelen.

Volgens persbureau Reuters hoopt Griekenland medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar. De goedkeuring is nodig voor Athene om extra noodsteun van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te ontvangen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Lord Rotschild zet 200 miljoen dollar in op de val van de euro

Lord Jacob Rothschild, een lid van de gelijknamige bankiersfamilie, heeft via zijn investeringsvehikel RIT Capital Partners 200 miljoen dollar ingezet op de val van de euro. Dat meldt The Daily Telegraph.

Bronnen dichtbij RIT spreken van 'een realistische kijk op een munt die relatief zwak blijft, eerder dan van een dogmatisch negatieve benadering van de euro als munt.'

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Spanje: eerst steun van ECB, dan pas reddingsprogramma

De Spaanse overheid zou graag zien dat de Europese Centrale Bank (ECB) zich voor langere tijd vastlegt op het opkopen van Spaans staatspapier, voordat het land aanklopt bij zijn Europese collega´s voor een volledig reddingsprogramma. Dit berichtte het Spaanse persbureau EFE zondag op basis van uitspraken van de minister van financien van het land, Luis de Guindos.

De uitspraken komen op het moment dat de markten er steeds meer vanuit gaan dat Spanje om een volledig reddingsprogramma zal vragen, en nadat de ECB eerder deze maand verklaarde dat het zou kunnen ingrijpen wanneer Spanje de European Financial Stability Facility (EFSF) om een compleet steunpakket vraagt.