Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41441 tot 41445
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

AEX opent in mineur

De beurs in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen aan de nieuwe handelsweek. De stemming wordt gedomineerd door de aanhoudende onzekerheid over de mogelijke acties van de centrale banken. De omzetten op de beurzen zijn daarbij laag aangezien de beurs in Londen is gesloten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 328,98 punten. De MidKap-index steeg 0,1 procent tot 504,58 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 0,4 en 0,2 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Dennis Gartman verkocht zijn laatste aandelen, Apple viert Tim Cook

We beleven spannende tijden waarin extreme standpunten ingenomen worden. Dat werd vorige vrijdag nog maar eens duidelijk, toen Dennis Gartman plechtig aankondigde dat hij zijn laatste long posities in aandelen had afgebouwd. De auteur van The Gartman Letter zoekt nu de zijlijn op.

Wat bezielt Gartman om zijn vertrouwen in de beurs op Wall Street op te zeggen? De man gaf eerlijk toe geen redelijke uitleg te kunnen geven voor zijn gedrag, hij heeft naar eigen zeggen volledig op intuïtie gehandeld. Piper Jaffray en JPMorganChase hebben nochtans recent hun prognoses voor U.S. Stocks opgetrokken. Gartman gaat dus helemaal tegen de trend in.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Italiaans gerecht heeft kredietbeoordelaar Fitch in het vizier

Italiaanse openbaar aanklagers bereiden een klacht wegens marktmanipulatie voor tegen kredietbeoordelaar Fitch Ratings. Volgens de Italiaanse krant Il Sole zullen de openbaar aanklagers strafklacht neerleggen tegen de algemeen directeur van Fitch, David Riley, en tegen Alessandro Settepani, die bij Fitch instaat voor de zuid-Europese obligatiemarkt.

Italië heeft eerder al een klacht geformuleerd  tegen de leidinggevenden van Standard & Poor’s, waarin dat bedrijf wordt verweten het imago van Italië op de financiële markten in januari te hebben 'gedestabiliseerd door de rating van het land te verlagen van A naar BBB+.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Video: Jim Rogers over fiat geld en geldcreatie

Jim Rogers begint bij CNBC met een quote over papiergeld. 'Every government in the world now knows how to buy votes by debasing their currency. So paper money is becoming more and more suspect by all of us.' Verder praat Jim Rogers over peakoil, China en het feit dat hij denkt dat het niet slim is om nog meer kwantitatieve verruiming door te voeren. Het inflatiegevaar is namelijk nog niet geweken, zo denkt de de Amerikaanse investeerder en auteur. Bekijk ook: '2012 is pas het begin'.

[video]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak tot licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen aan de nieuwe handelsweek beginnen. De stemming wordt gedomineerd door de aanhoudende onzekerheid over de mogelijke acties van de centrale banken. De omzetten op de beurzen zullen daarbij laag blijven aangezien de beurs in Londen is gesloten.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole op vrijdag. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde ronde van stimuleringsmaatregelen om het herstel van de Amerikaanse economie te ondersteunen.