Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 41441 tot 41445
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Weinig actie op Wall Street

In New York noteerden de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag halverwege de handelsdag nog steeds rond de slotstand van woensdag. Beleggers wachten op meer signalen die de recente klim ondersteunen. Zwakke macrocijfers uit China voeden daarbij de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent lager op 13.167 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 3017 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

AEX index en BEL20 pakken stijging weer op

Nadat de Nederlandse en Belgische beurzen gisteren een kleine pas op de plaats maakten na een aantal dagen van stijgingen gingen beide indexen vandaag weer voorzichtig omhoog. Drie kwartier na opening van de beurs stond de BEL20 op een miniem verlies van -0,01% en de AEX index steeg +0,52%. De AEX index werd voornamelijk gesteund door de goed ontvangen tweede kwartaalcijfers/halfjaarresultaten van Aegon wat op dat moment +4,5% steeg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Nu niet kijken, maar… de rente in de VS schiet omhoog!

Het zat er vroeg of laat aan te komen. Er lijkt voorlopig een einde te komen aan de steeds lagere rente in de VS. De rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties zit al enkele dagen in de lift en brak inmiddels de neerwaartse trend!

Vandaag schoot de 10-jaars rente in de VS op tot 1,7 procent, waarmee de weg open ligt tot 1,9 procent, waar de eerste zware weerstand (200-daags gemiddelde) ligt.

De momentum indicatoren RSI en MACD wijzen alvast op een hogere Amerikaanse rente… dat kan wel eens pijnlijk worden voor de Amerikaanse overheidsuitgaven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Volgende injectie Griekenland pas in oktober

Een besluit over de volgende financiële injectie voor Griekenland valt mogelijk pas op 8 oktober. De ministers van Financiën van de eurolanden zouden dan de knoop kunnen doorhakken over de miljardensteun.

Dat is donderdag in Brussel vernomen. De ministers van de zogenoemde eurogroep nemen hun besluit op basis van bevindingen van deskundigen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Topbelegger: Geld bijdrukken in Westen leidt tot armoede, corruptie en onrust

Instorting eurozone zal 'nog kostbaarder zijn als u zich kunt voorstellen' - Banken Noord Europa rekenen op eurocrash en lenen niets meer aan collega's in het Zuiden - Spaanse vakbond plundert supermarkten en verdeeld producten onder de armen;

'Proletarisch winkelen' in het Spaanse Marinaleda, waar de vakbond supermarkten plunderde ten bate van de armen. De burgemeester deed er vrolijk aan mee.

De Amerikaanse topbelegger Paul Singer, CEO van het Elliott Management hedgefonds, waarschuwt dat het in vrijwel het hele Westen gevoerde financiële beleid waarin (centrale) banken worden ingeschakeld om met miljarden nieuw geld complete landen overeind te houden -een maatregel waar ook de in opiniepeilingen grootste Nederlandse partij SP voorstander van is- 'verwoestende' gevolgen zal hebben voor de samenleving en bittere armoede, corruptie en sociale en politieke onrust zal veroorzaken.

[...]