Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41446 tot 41450
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Bank of Japan neemt geen nieuwe monetaire maatregelen

De centrale bank van Japan heeft zijn monetaire politiek donderdag onveranderd gelaten, wat ook was verwacht, nadat er recent geen scherpe stijgingen van de yen zijn geweest en de binnenlandse economie op koers blijft liggen voor gematigd herstel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Nikkei zet winstreeks voort

De beurs in Tokio is donderdag voor de vierde dag op rij hoger gesloten. De hoop op meer monetaire versoepelingsmaatregelen in China, de grootste exportmarkt van Japan, bleef intact na bekendmaking van een afnemende Chinese inflatie.

De Nikkei eindigde 1,1 procent hoger op 8978,60 punten. Eerder op de dag klom de Japanse beurs voor het eerst sinds 5 weken even tot boven het psychologisch belangrijke niveau van 9000 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

'Amsterdamse beurs begint hoger'

De beurs in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk hoger beginnen. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zullen met winsten openen. De hoop op meer stimuleringsmaatregelen in China zorgt daarbij voor optimisme onder beleggers.

,,De AEX begint tot 1 punt hoger, in navolging van hogere Amerikaanse openingsindicatoren. Ook Azië laat een positief beeld zien. De markt blijft echter zeer dun en mogelijk zien we in de loop van de dag weer wat consolidatie. De stemming zal verder worden bepaald door bedrijfsresultaten en macrocijfers uit de Verenigde Staten'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

De Chinese annexatie van Afrika

China investeert al jaren in een agressieve commerciële expansie op het Afrikaanse continent. Terwijl de economieën en investeringen van de ‘ontwikkelde’ wereld stagneren, wordt Afrika in toenemende mate Chinees grondgebied. ZeroHedge toont de schokkende waarheid over de geruisloze Chinese annexatie van het zwarte continent aan de hand van een grafiek die weinig twijfel laat.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Welke richting gaan we?

Onder aanvoering van de uitspraken van de ECB en relatief goede economische data uit de VS zijn de beurzen afgelopen weken behoorlijk hersteld van de lente-dip. De zorgen zijn echter zeker de wereld niet uit. De rente in Spanje en Italië zoekt weer nieuwe pieken en het is wachten op de eerste officiële steunaanvragen van deze landen. Verder zijn de verschillende bedrijfsresultaten redelijk, maar al een stuk minder dan het eerste kwartaal. Dus hoe nu verder? Gaan de geldpersen aan om de PIIGS-landen te helpen? Blijft de Eurozone in tact? En welke consequenties zal dit hebben voor uw beleggingsportefeuille?