Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4146 tot 4150
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

'Deutsche Bank kreeg speciale behandeling bij stresstest'

Deutsche Bank zou een speciale behandeling hebben genoten bij de stresstest van Europese banken van afgelopen zomer. 

Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times maandag. Volgens de krant mocht de grootste bank van Duitsland met goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB) een nog niet verkocht onderdeel als verkocht in de test opvoeren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Amerika slimmer? Merk je niks van

Het aantal Amerikanen met studieschulden groeit in hoog tempo. Maar goed betaalde banen om die schulden vervolgens af te lossen zijn schaars, constateert BNR's macro-econoom Kees de Kort. En of het geld wel echt aan studies wordt besteed is ook nog maar de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

7 dingen die je moet weten over de daling van het Britse pond

Is het over-and-out voor het Britse pond? De Britse munt zit al lange tijd in een dalende trend. Sinds de verrassende Brexit-stem op 23 juni, versnelt daling. Afgelopen vrijdag volgde dan de flash crash waarbij het pond door de steun van $1,30 zakte en ineens crashte tot $1,18 om daarna te herstellen rond $1,24.

Wanneer Europa en Groot-Brittannië blijven aandringen op een vechtscheiding, zal dit ongetwijfeld negatieve gevolgen hebben voor de economie aan beide kanten van de Noordzee. Dat is geen prettig vooruitzicht.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Stiglitz: ‘Italië verlaat de eurozone’

Minder dan twee maanden vooraleer de Italianen zich in een referendum kunnen uitspreken over een reeks wijzigingen in hun grondwet, duiken steeds meer alarmsignalen op. In een interview met de Duitse krant Die Welt voorspelt Joseph Stiglitz, de Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor de Economie, dat dit referendum ‘het cataclysme zal veroorzaken’ dat de Europese Unie zal verpulveren.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Goudreserves China naar 1839 ton

China heeft afgelopen maand opnieuw goud ingekocht. De centrale bank van China kocht.....