Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 4146 tot 4150
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

'Volgend jaar minder economische groei'

Na twee jaar herstel groeit de Nederlandse economie volgend jaar minder snel, concluderen economen van ING in een donderdag gepubliceerd rapport.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Europese bankaandelen hoger dankzij ECB

De verlenging van het stimuleringsprogramma pakt gunstig uit voor de Europese bankensector, want de Europese index voor bankaandelen schoot donderdag met 3,6% omhoog. Vrijwel alle banken staan meerdere procenten in de plus, nu de onzekerheid over een vroegtijdig einde van het opkoopprogramma is weggenomen. De aankondiging van de ECB deed ook de rente stijgen, wat gunstig is voor de winstgevendheid van banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Valutareserves China met $1 biljoen gedaald sinds 2014

De valutareserves van China zijn in november $69,1 miljard kleiner geworden, de grootste daling in één maand sinds begin dit jaar. Als gevolg van deze daling kromp het totaal naar $3,05 biljoen, het laagste niveau in meer dan vijf jaar. Sinds juni 2014 heeft China al bijna $1 biljoen aan valutareserves verbruikt, ongeveer een kwart van het totaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Stimuleringsprogramma ECB naar E60 miljard

De ECB verlengt het stimuleringsprogramma met negen maanden, maar verlaagt het maandelijkse bedrag met ingang van april van €80 naar €60 miljard per maand. In maart werd het opkoopprogramma nog uitgebreid naar €60 miljard en in juni begon de ECB ook het het opkopen van bedrijfsobligaties.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Chinezen willen investeren in Deutsche Bank?

Verschillende Chinese investeerders zouden een belang willen nemen in Deutsche Bank, zo schrijft het Duitse Wirtschaftswoche op basis van verschillende bronnen. De Bank of China zou zelfs een belang van tien procent in de grootste bank van Duitsland willen nemen. Blijkbaar zien Chinese beleggers wel toekomst in de bank, ondanks alle schandalen waar de bank de afgelopen jaren in verwikkeld is geraakt.