Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4146 tot 4150
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Nieuws over Hillary Clinton stuwt koers dollar

De dollar is maandag bezig aan een opmars. De beslissing van de FBI om Hillary Clinton niet te vervolgen voor het gebruik van een privé-mailserver heeft de verkiezingsspanning op de financiële markten wat bekoeld.

Afgelopen week werd het gat tussen Clinton en haar tegenstrever Donald Trump in de peilingen grotendeels gedicht, nadat de FBI bekendmaakte de al maanden slepende e-mailkwestie opnieuw te bekijken. De opmars van Trump in de peilingen zette de aandelenbeurzen wereldwijd onder druk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Robeco beleggingsvisie november 2016

We vroegen vier Robeco-fondsmanagers naar de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingsuitslag op hun specifieke vakgebied, zoals obligaties, wereldwijde aandelen en opkomende markten. Wat de uitkomst van de verkiezingen ook wordt, zeker is wel dat er meer geld wordt geïnvesteerd in de lang verwaarloosde infrastructuur van de VS. “Dat is goed voor de bouwsector en daaraan gelieerde bedrijven”, zegt Sander Bus, portefeuillemanager van het wereldwijde fonds Robeco High Yield Bonds en co-hoofd van het Credit-team.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Geen eurocrisis, maar een schuldencrisis!

Hoe is het mogelijk dat de euro ondanks alle problemen in de zuidelijke landen nog steeds opvallend stabiel is ten opzichte van de Amerikaanse dollar? En hoe kan het dat steeds meer landen zich de afgelopen jaren bij de muntunie hebben aangesloten? Op die vragen blijven de eurosceptici vaak een antwoord schuldig. Misschien dat het antwoord op deze vraag vanzelf duidelijk wordt als je de fundamenten van de euro bestudeert, want daarin schuilt misschien wel de verklaring waarom de euro nog steeds niet gevallen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Inflatie, een magisch wapen?

Inflatie, het lijkt een gegeven uit het verleden waarbij de jonge generatie nog amper weet heeft van een inflatie hoger dan enkele procenten. Nochtans is een gestuurde inflatie een enorm krachtig instrument indien dit kan aangewend worden door beleidsmakers.

Europa kende de afgelopen jaren een enorm lage inflatie en zelfs deflatie waarbij de ECB er alles aan doet om deze terug naar de 2% grens te krijgen. Analisten voorspellen dat dit langzaam terug lijkt te lukken waarbij onder meer het Verenigd Koninkrijk de komende jaren zelfs een inflatie van 4% kan kennen en de Verenigde Staten ongeveer 2%. In Europa kan dit iets langer duren al zijn er wel bemoedigende signalen dat dit alles terug mogelijk lijkt te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Trump wél goed nieuws voor financiële sector in Amerika

Waar in eerste instantie een verkiezingsuitslag met Trump als president schokgolven door het financiële systeem zou jagen zou dit voor de Amerikaanse banken en andere grote bedrijven op termijn toch goed nieuws betekenen. Dit echter ten koste van Europese bedrijven welke marktaandeel en opportuniteiten zouden verliezen.