Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41451 tot 41455
Bron: clint.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Invloedrijke Britse bankier gokt miljoenen op val van de euro

Het is Lord Jacob Rothschild, de voorzitter van de invloedrijke investeringsbank RIT, die de knuppel in het Europese hoenderhok gooide. Omdat de bank een investeringskapitaal van meer dan 2 miljard euro vertegenwoordigt, wordt zijn uitspraak als een slecht voorteken gezien voor de koers van de euro.

Wat de uitspraak nog erger maakt, is dat de man geen wrok heeft tegen de euro. Zo getuigt een insider van RIT in de Britse zakenkrant The Telegraph: "Het is onjuist dat Lord Rothschild een virulente haat heeft tegen de euro, hij blijft gewoon realistisch. Wie op dit moment naar de euro kijkt, ziet dat de munt relatief zwak staat."

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Winstnemingen op Wall Street

De beurzen in New York stonden maandag licht lager. Wall Street boekte afgelopen vrijdag voor de zesde week op rij winst. Daarop besloten beleggers na het weekeinde wat koerswinst te verzilveren.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 13.260 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1415 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3070 punten.

Beleggers houden vooral de blik gericht op het vrijgeven van de notulen van de vorige vergadering van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, komende woensdag. Mogelijk dat daarin aanwijzingen zijn te vinden over nieuwe steunmaatregelen die de Fed wil gaan nemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

'Athene wil medio september fiat van trojka'

Griekenland hoopt medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar.

Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Financiƫn maandag gezegd tegen persbureau Reuters.

De goedkeuring is nodig voor Athene om extra noodsteun van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te ontvangen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

'Athene wil in september akkoord van trojka'

Griekenland hoopt medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar. Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Financiƫn maandag gezegd tegen persbureau Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn maandag lager gesloten, na berichten dat de Europese Centrale Bank (ECB) overweegt maximale niveaus in renteverschillen in te stellen waarop de centrale bank zal ingrijpen op de obligatiemarkten.

Volgens diverse media denkt de centrale bank aan maximale verschillen in yields tussen Duitse bunds en de schulden van afzonderlijke landen waarop de instelling zal intervenieren. Naar verluidt valt daarover volgende week een beslissing.

De berichten volgen op de belofte enkele weken geleden van ECB-president Draghi om er alles aan te doen om de euro te redden.