EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41456 tot 41460
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Griekenland jaagt Duitsers tegen zich in het harnas

Hij heet Andreas Vosskuhle en geldt als de machtigste man van Duitsland. Vosskuhle is rechter voor het Duits Constitioneel Hof, dat zich deze week moet uitspreken over de vraag of de Duitse grondwet het toelaat om deel te nemen aan Europese steun- en reddingsplannen.

De meeste experts vermoeden dat Vosskuhle woensdag ‘ja, maar’ zal zeggen. Duitsland wil niet met alle zonden van Egypte overladen worden omdat het de Euro heeft laten om zeep gaan, maar is het anderzijds ook beu om voor sinterklaas te spelen. Eigenlijk zal Vosskuhle een oplossing moeten formuleren voor de spreidstand tussen theorie en praktijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

'Griekenland moet vrijdag met plan komen'

De Griekse regering moet komende vrijdag een afgerond plan over de beoogde bezuinigingen presenteren aan de eurozonepartners, tijdens een informele bijeenkomst van ministers van Financiën op Cyprus.

Dat meldt Athens News Agency maandag, op basis van een ambtenaar van het Griekse ministerie van Financiën.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Twintig procent Duitsers arbeidt voor zeer laag loon

Het aantal Duitsers dat werkt voor een zeer laag loon neemt toe. Van alle werknemers werkte 20,6 procent in 2010 voor zo'n loon, wat nog 18,7 procent was in 2006. Daarmee wordt een langdurige trend voortgezet, aldus de Duitse krant Die Zeit.

Onder een laag loon wordt een salaris dat minder dan twee derde van het gemiddelde bedraagt. Uit een onderzoek van het Statistischen Bundesamtes blijkt dat in 2010 de grens op 10,36 euro per uur lag. De toename komt onder meer omdat de werknemers vaker in deeltijd moeten werken. Dit worden 400 euro jobs genoemd.

Lees verder op parool.nl
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

TIP: Beurs Magazine - Inclusief voorpublicatie boek Willem Middelkoop

Download het Beurs Magazine - Inclusief een voorpublicatie van het nog te verschijnen boek van Willem Middelkoop: "Goud en het geheim van geld". Tevens bevat dit magazine een uitgebreid interview met Willem Middelkoop waarin hij een mooie tip meegeeft. Doe er uw voordeel mee - het is gratis!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Amerika creëert voornamelijk goedkope jobs

Tijdens de recessie van 2008 – 2009 gingen er veel jobs verloren in Amerika. Het waren voornamelijk jobs in het middensegment. Tijdens het herstel van de laatste jaren zijn er voornamelijk lage loon jobs bijgekomen. Het trage herstel van de jobmarkt in combinatie met de lagere lonen holt de Amerikaanse middenklasse volledig uit.

Tijdens de recessie van 2008 – 2009 gingen er veel jobs verloren in Amerika. Het waren voornamelijk jobs in het middensegment. Tijdens het herstel van de laatste jaren zijn er voornamelijk lage loon jobs bijgekomen. Het trage herstel van de jobmarkt in combinatie met de lagere lonen holt de Amerikaanse middenklasse volledig uit.

Amerika heeft niet alleen een probleem met de jobmarkt, het heeft ook een probleem met een tekort aan goede jobs. Het middensegment op de jobmarkt zag 60 % van de tewerkstellingen verdwijnen tussen 2008 en 2010. Sinds het herstel kwamen er in dit segment slecht 22 % van de jobs terug bij.

Dit staat in schril contrast met de hoge lonen waar een verlies van 19 % gecompenseerd werd met een herstel van 20 %. De tewerkstellingen met lage lonen zagen 21 % verdwijnen maar groeide met 58 % terug aan. Sinds 2001 groeiden lage loon jobs met 8,7 % en hoge loon jobs met 6,6 %. Het middensegment zag 7,3 % van de jobs verloren gaan.

Dit zet een zware domper op de economie. Het middensegment bezorgt de middenklasse een inkomen. Het is deze middenklasse die de drijvende kracht is achter de consumptie-industrie. Nu deze middenklasse verder uitgehold wordt, zal dit een negatieve impact hebben op de economie.

[afbeelding]

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs