Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 41471 tot 41475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Goudstandaard ja, goudstandaard neen

In de afgelopen uren en dagen is er veel te doen geweest over een plan over de herinvoering van de goudstandaard. Vanmorgen stond in de Financial Times te lezen dat binnen de Amerikaanse Republikeinse partij een studiegroep was gevormd om die herinvoering te onderzoeken. Vanmiddag kon u bij ons al een update zien over het goudstandaard intiatief van een groep Republikeinen.

De eerste reacties uit de financiële wereld waren allesbehalve enthousiast en dat kunnen we goed begrijpen. De schuldenberg die de United States of America met zich meesleept is zo groot dat ze nooit door goud kan worden gedekt. Sommige economen beschuldigen de Republikeinen er van om bij gebrek aan zinnige ideeën met de gekste voorstellen uit te pakken.

In 1971 bij het afschaffen van de akkoorden van Bretton Woods bedroegen de schulden van de overheid in de U.S. nog iets van een 400 miljard dollar, nu is dat meer dan 15.000 miljard dollar! De verhouding is dus volledig scheefgetrokken. Het is echter een onloochenbaar feit dat de herinvoering van de goudstandaard – laat het dan nog een idee fixe zijn – goed nieuws zou betekenen voor de goudmijnaandelen.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Vestas bereidt zich voor op vraaguitval, 1400 werknemers op straat

Het Deense Vestas gaat  nog eens 1400 werknemers ontslaan om zich voor te bereiden om vraaguitval voor volgend jaar. Het concern wil 250 miljoen euro aan kosten besparen.

Eerder verklaarde Vestas al dat het in ruim 2300 banen ging snijden tot het einde van 2012. Het ontslag van 1400 werknemers komt daar nog bij. Inmiddels zijn er al 1000 werknemers vertrokken bij het concern.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Tweedehands hypotheken

Denkt u dat dit niet kan? Niets is minder waar. Sterker nog, vandaag pleit de Rabobank zelfs hiervoor en gisteren was ditzelfde geluid vanuit VNO-NCW te horen. Het gaat hierbij om het economisch overdragen van de hypotheek, waarbij het juridisch eigendom bij de oorspronkelijke partij blijft. Want op deze manier hoeft u als klant hierover niet geïnformeerd te worden.

Op dit moment kijken de banken vooral naar pensioenfondsen als koper. Op zich logisch, gezien het feit dat pensioenfondsen het geld hebben en dit voor lange tijd rentedragend willen investeren tegen een aantrekkelijke (hypotheek)rente. Ook logisch is dat de banken de omvang van hun hypotheekverstrekking willen verkleinen. Dit om hun (indirecte) blootstelling aan vastgoed en hun gevoeligheid voor het aantrekken van kapitaal te verkleinen. Want er staat bijna 2x zoveel hypotheekschuld uit als dat er aan spaargeld is toevertrouwd; de rest moet door de banken geleend worden en dat is niet meer zo gemakkelijk als een paar jaar geleden.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Belgie : Appartementen toch nog 5 procent duurder

Gewone woonhuizen werden in België in de eerste zes maanden van dit jaar op jaarbasis 2,9 procent duurder, villa’s 1,0 procent en appartementen zelfs 5,5 procent. Bouwgronden stegen 5,7 procent. Met een inflatie van 3,2 procent in die periode, blijkt vastgoed in België nog steeds waardevast. De gemiddelde prijsstijgingen zijn in het laatste kwartaal wel afgezwakt. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie en een analyse van de redactie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Omzet reisbureaus Italië gehalveerd

Reisbureaus in Italië hebben in 2 jaar tijd de helft van hun omzet verloren zien gaan. Dit heeft de belangenvereniging van Italiaanse reisbureaus, Assoviaggi Confesercenti, vrijdag gemeld.

Dit jaar is het aantal boekingen voor reizen weer met 30 procent gedaald. Het is het derde achtereenvolgende jaar van teruggang, aldus de voorzitter van de vereniging, Amalio Guerra.