Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 41476 tot 41480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Morgan Stanley in problemen? 40 adviseurs stappen op

Een groep van meer dan 40 adviseurs overwegen om Morgan Stanley Smith Barney te verlaten. De adviseurs, die samen tientallen miljarden dollars beheren, klagen over technologische problemen die het hun moeilijk maken om hun job op de juiste manier te doen.

Het probleem werd aangekaart door Reuters, dat verder nog weet te melden dat de groep een advocaat heeft ingehuurd om er zeker van te zijn dat ze hun lucratieve vergoedingen kunnen behouden. Ze hebben brief klaarliggen die naar Morgan Stanley CEO James Gorman zal worden gestuurd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Speciale top over EU-begroting

Een speciale top van regeringsleiders en staatshoofden zal eind november plaatshebben met als enige onderwerp de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Dat stelde de woordvoerder van EU-president Herman Van Rompuy maandag desgevraagd tegenover het ANP.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

JPMorgan opent bankrekeningen in drachme

We kwamen een opmerkelijke passage tegen in onze rondje ‘lezen’ ieder ochtend. Volgens The New York Times bereiden vele Amerikaanse financiële partijen zich nu voor op een daadwerkelijke exit van Griekenland uit de eurozone.

JPMorgan Chase, though, is taking no chances. It has already created new accounts for a handful of American giants that are reserved for a new drachma in Greece or whatever currency might succeed the euro in other countries.

Blijkbaar wordt er ook door Bank of America nagedacht om trucks volgeladen met cash klaar te zetten aan de Griekse grenzen, zodat men de werknemers en leveranciers kan doorbetalen.

Nu is het voor ons geen geheim dat bepaalde firma’s in voorbereiding zijn van een mogelijke terugkeer van de drachme (waaronder reisorganisatie TUI, handelsplatform ICAP en nog meer grote Europese bedrijven).

Maar dat de Amerikanen nu ook de hoop voor de Grieken opgeven, is wel een bevestiging van de rampzalige gang van zaken in Griekenland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Spanje: terugdringen tekort prioriteit

Het terugdringen van het begrotingstekort is de belangrijkste prioriteit van de Spaanse regering. Dat heeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos gezegd op de Spaanse radio.

Spanje wil het tekort dit jaar terugdringen tot 6,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp), van 8,9 procent in 2011, zoals is afgesproken met Brussel. ,,Het verlagen van het tekort is prioriteit nummer 1 binnen ons economisch beleid. Onze toewijding aan dit doel is zeer groot'', aldus De Guindos. Over de eerste 7 maanden van dit jaar kwam het Spaanse begrotingstekort uit op 4,6 procent van het bbp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Ook Zweden deelt nu zwaar in de klappen

Niemand binnen de eurozone lijkt nog aan de crisis te ontsnappen. De nieuwste cijfers uit Zweden, vooralsnog een bastion van stabiliteit in Europa, zijn opvallend slecht.

De nieuwste Zweedse PMI cijfers (aankoopmanagersindex) laten een crash zien van het sentiment tot 45 indexpunten, terwijl de markt eerder het gerekend op 50 indexpunten.

Een PMI-cijfer onder 50 wijst op een krimp van de economie!