Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 41491 tot 41495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Slagkracht Federal Reserve lijkt in rook te zijn opgegaan

De centrale bank in de U.S. doet voorlopig dus niets, maar houdt wel een waakzaam oogje in het zeil. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, de Federal Reserve behoudt zich het recht voor om te reageren wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt.

Wat dat ‘iets’ moet voorstellen is echter niet helemaal duidelijk. Misschien mogen we denken aan het jobrapport dat deze week vrijdag bekendgemaakt wordt. Een akelig slecht cijfer zal de centrale bank tot actie dwingen, maar elk ‘redelijk’ cijfer zal aangegrepen worden om niets te blijven doen.

Stilaan wordt duidelijk dat de slagkracht van de Federal Reserve verdwenen lijkt. Zelfs de plechtige aankondiging van qe3 zal de markten niet meer kunnen tevreden stellen. De investeerders gaan nu bang afwachten welke richting de economie in de laatste maand van Q3 en in Q4 zal inslaan.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Schandalen bij banken geen verrassing

HSBC is nu onder verdenking gebracht van het witwassen van geld voor Mexicaanse drugskartels. We zien nu bijna dagelijks banken aangeklaagd worden. Aangeklaagd voor zaken die ze soms al tientallen jaren doen.

Immers is het toch geen verrassing dat ze dit soort zaken doen? Waarom denkt u dat deze banken enorme kantoren hebben in de belastingparadijzen? Dat is puur en alleen om geld wit te wassen. Iedereen weet het en autoriteiten maken er zelf ook gebruik van via hun geheime diensten.

Waar er hier sprake van is, is een verandering in de sociale trend. Die sociale trend heeft weer te maken met de beurs.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Japanse beurs sluit lager

De beurs in Tokio is maandag na een grillige handelssessie met verlies gesloten. De Japanse beurs toonde eerder op de dag nog een herstel, waarbij de hoop op verdere steunmaatregelen van Peking werd gevoed door zwakke Chinese industriecijfers. Richting het slot werd de koerswinst echter weer uit handen gegeven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,6 procent lager op 8783,89 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. De andere Europese beurzen zullen bij de opening ook weinig beweging laten zien. Beleggers kijken vooral uit naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De centrale bank komt dan naar verwachting met meer details over de plannen om staatsobligaties van eurolanden op te kopen.

,,De AEX zal wellicht met een klein plusje openen. Het late herstel in Azië biedt daarbij enige steun. De Europese beurzen kunnen vandaag geen richting ontlenen aan Wall Street aangezien de Amerikaanse beurzen gesloten blijven. Verder is het vooral wachten op de plannen van de ECB op donderdag'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Europees noodfonds in oktober van start'

Het permanente Europese noodfonds kan in oktober van start gaan.

Dat heeft de Duitse econoom Klaus Regling zondag gezegd op een congres in Oostenrijk, aldus het Oostenrijkse persbureau APA. Regling leidt nu het tijdelijke noodfonds en wordt genoemd als hoofd van het permanente fonds.