Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4151 tot 4155
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Infographic: Alles wat u moet weten over olie

Altijd al meer feiten willen weten over onze olie economie? Wie zijn de grootste olieproducerende landen? Waar is de olieprijs het duurst en waar is olie goedkoop? Wat is de wereldwijde productie van olie? Wat zijn de wereldwijde olievoorraden? Wie vebruiken het meest van het zwarte goud en welke oliebedrijven zijn het grootst? In deze onderstaande en zeer uitgebreide infographic alles wat u moet weten over olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 november 2016

OPEC nog altijd achter akkoord Algiers – media

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC heeft zich gecommitteerd aan het in de Algerijnse hoofdstad Algiers gesloten akkoord. Dit zei secretaris-generaal Mohammed Barkindo van het oliekartel maandag voor de camera van persbureau Bloomberg.

“We blijven gecommitteerd aan het akkoord”, aldus Barkindo, toevoegend ook achter de uitvoering van de plannen te staan.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Nieuwe woningmarktbubbel met nieuwe risico’s door opkomst buy-to-let

De Nederlandse woningmarkt wordt overspoeld door een nieuwe groep marktdeelnemers die uitsluitend woningen kopen om weer te verhuren, de zogenaamde buy-to-let. Woningmarktexpert Maartje Martens analyseert deze ontwikkeling en komt tot de conclusie dat die niet zonder gevaren is. Hoewel er geen harde data zijn over de opkomst van buy-to-let moeten beleidsmakers deze ontwikkeling niet veronachtzamen omdat het in potentie onevenwichtigheden op de woningmarkt niet oplost maar kan versterken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Nederlands ruimtevaartproject Mars One naar beurs Frankfurt

Het Nederlandse ruimtevaartproject Mars One krijgt een notering aan de beurs in Frankfurt. 

Dat gebeurt via een zogenoemde reverse take-over van het Zwitserse bedrijf InFin Innovative Finance, dat de aandelen van Mars One Ventures overneemt. InFin betaalt hiervoor in nieuw uit te geven aandelen met een waarde van 87 miljoen euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Is langzaam leven mogelijk in een steeds snellere wereld?

We leven in een snel veranderende wereld. Terwijl er steeds meer mensen zijn die door hebben dat het adagium van oneindige groei onmogelijk is, zijn er maar weinigen die bereid zijn hun eigen levenswijze hierop aan te passen. Hoe gaan we om met steeds snellere veranderingen, denk aan communicatie, maar ook aan oorlogsvoering en industriële productie. Hoe kunnen we beter omgaan met de onoplosbare dilemma’s die gepaard gaan met toenemende ontwikkelingen en als mensheid overleven? Onze wereld is er een waarin het aantal genomen foto’s is verdriedubbeld tussen 2010 en 2015, waarin de uitvoer van kolen verdubbeld is tussen 2003 en 2013 en waarin Shanghai als grootste overslaghaven gegroeid is van nietszeggend niveau in 1990 tot 11,4 miljoen containers (zogeheten TEU) in 2003 en zelfs 35 miljoen in 2014. Het is ook een wereld waarin er steeds meer mensen in steden gaan wonen, op vakantie gaan, autorijden en hun afval op ondenkbare wijze weggooien, veranderingen die tot voor kort en nog tot in de late 20ste eeuw ondenkbaar leken.