Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41506 tot 41510
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

We spannen de broeksriem aan: 'In plaats van op restaurant te gaan, eten we nu boterhammen'

Steeds meer Europeanen besparen op hun individuele consumptie. Ze doen hun boodschappen in goedkopere winkels, kopen minder grote items en zoeken koopjes op internet. De consumptie-uitgaven dalen, wat de recessie en werkloosheid nog verder uitdiept, aldus de Wall Street Journal.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde in juli tot het laagste niveau sinds 2009 en de Europese consumptie-uitgaven worden dit jaar 0,9% lager gaan dan in 2011 (in de VS zouden ze daarentegen met 1,9% stijgen).

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Bedrijven halen uit voorzorg geld uit Eurozone.

'Bedrijven halen geld weg uit Europa', schrijft de Oostenrijke krant Kurier. Nu het vertrouwen in de euro afneemt, zijn grote concerns bang dat de eurozone uiteenvalt. Zij brengen miljoenen euro's onder in de Verenigde Staten.

Zij brengen miljoenen euro's onder in de Verenigde Staten. Maandag kondigde de Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell aan dat zij 15 miljard euro, het grootste deel van haar banktegoeden, naar de VS zal overhevelen. Anderen zullen volgen, schrijft het Oostenrijkse dagblad:  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Kan Apple wat meer peper over de Dow Jones strooien?

Het zijn nog maar geruchten, maar rook duikt meestal toch op wanneer er ergens vuur is. Ergens in Q4 zou Apple van plan zijn om een notering in de Dow Jones Industrial Average aan te vragen. We zeggen wel ‘zou’, want bericht is bijlange na nog niet officieel.

Beide partijen kunnen gebaat zijn bij de opname van Apple in de Dow. De verhandelbaarheid van de aandelen Apple zou nog stijgen, het nu al populaire aandelen zou zich bij Dow Jones-beleggingsfondsen meteen in een grote populariteit mogen verheugen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Wall Street opent met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag hoger geopend. Wall Street maakt zich daarmee op voor de derde winstdag op rij. Beleggers zijn wel wat voorzichtiger geworden nadat de Amerikaanse beurzen een dag eerder op de hoogste niveaus in 3 maanden tijd sloten.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,4 procent hoger op 13.169 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent en kwam voor het eerst sinds 3 mei boven de 1400 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 3003 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Beurzen klimmen rustig voort

Op de Europese beurzen werd dinsdag de rally van de afgelopen dagen in een rustig tempo voortgezet. De belofte van de Europese Centrale Bank (ECB) om actie te ondernemen in de strijd tegen de schuldencrisis bleef de markten ondersteunen en stuwde de hoofdgraadmeters naar de hoogste niveaus in 4 maanden tijd.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,9 procent hoger op 333,39 punten. De MidKap-index won 0,3 procent op 505,06 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 1,2 en 0,6 procent. Londen bleef onveranderd door een fors koersverlies van de bank Standard Chartered. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,5 procent hoger.