Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41511 tot 41515
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Kans op recessie wereldeconomie bedraagt nu 100 %

We weten allemaal dat Marc Faber niet om een straffe uitspraak verlegen zit. De bekende investeerder heeft nu de hals wel heel ver uitgestoken. Hij voorspelt dat de wereldeconomie met 100 % zekerheid in een recessie gaat belanden. De Zwitser deed dat gisteren in een interview met CNBC.

Faber verwacht onder andere dat Duitsland weldra ook in een recessie gaat belanden. De economie groeit bij onze oosterburen weliswaar nog aan een traag tempo, maar dat zal volgens Faber niet zo lang meer blijven duren. De rest van de Europa is al helemaal een ramp.

Ook in de U.S. wordt een vertraging van het groeitempo verwacht. De economie verliest er zienderogen aan snelheid en de kans is zo goed als onbestaande dat we in de komende 6 tot 12 maanden iets gaan zien wat op een stevige groei lijkt. Het wordt met andere woorden dus huilen met de pet op als we Faber mogen geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Aziatische "Love Season" kan vraag naar goud in hogere versnelling brengen

Op de markt voor goud, zowel voor juwelen als voor beleggingsdoeleinden, heeft zich een duidelijke verschuiving plaatsgevonden. Het zijn niet langer meer de traditionele westerse kopers die de grootste hoeveelheden goud afnemen, maar wel nieuwe kopers in Azië.

India wordt momenteel met een aantal economische uitdagingen geconfronteerd, waardoor de vraag naar goud voor juwelen tijdens het tweede kwartaal met 30 % is gedaald. Voor ons is dat echter geen reden om wakker te liggen. Het Love Season – het seizoen van de huwelijken – staat in India voor de deur. Bovendien zijn ook de Diwali-feesten op komst.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'De EU heeft een vlag, een volkslied en een songfestival, maar geen eigen burgers'

Het grootste obstakel voor Europese integratie is niet zozeer economisch, dan wel cultureel. Dit is de mening van de Zweedse schrijver en journalist Richard Swartz in de Zweedse krant Dagens Nyheter (en in het Nederlands vertaald door Presseurop.eu).

De EU is niet meer dan de laatste in een lange reeks van pogingen om het Europees continent te verenigen. Anders dan Napoleon en Hitler proberen de nieuwe Europa-ideologen het echter niet op een gewelddadige, maar op een vreedzame manier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Nikkei eindigt week met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. Beleggers besloten winst te nemen in navolging van de negatieve handelssessies in Europa en New York. De stemming werd gedrukt door de sombere wereldwijde economische vooruitzichten. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken verdween daarbij naar de achtergrond.

De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9070,76 punten. De Japanse beurs daalde in de afgelopen week 1 procent.

De daling werd aangevoerd door de Japanse staalbedrijven, die in navolging van de Amerikaanse concurrenten van de hand werden gedaan. Nippon Steel zakte 1,2 procent en Nisshin Steel verloor 3,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'China vergroot reserves aardmetalen'

China is van plan voor 18.000 ton zeldzame aardmetalen toe te voegen aan zijn strategische reserves. De Chinese overheid gaat hiervoor een overeenkomst aan met een binnenlandse producent. Dat meldde een Chinese zakenkrant vrijdag.

De overheidsinstantie die de reserves beheert, gaat hiervoor een overeenkomst aan met het staalbedrijf Baotou, de grootste producent van aardmetalen van het land. China produceert meer dan 90 procent van de zeldzame aardmetalen in de wereld. De metalen worden gebruikt bij de productie van onder meer smartphones, elektrische auto's en windturbines.