EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41516 tot 41520
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Merkel volhardt in bezuiniging voor Athene

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vrijdag op bezoek in Wenen geen soepelheid getoond ten aanzien van het tempo waarin de Griekse overheid zou moeten bezuinigen

,,We hebben Griekenland aangemoedigd zijn verplichtingen na te komen en hoe sneller dat gebeurt hoe beter", aldus Merkel.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Beurzen zetten ECB-rally door

De Europese beurzen borduurden vrijdag voort op de sterke rally van een dag eerder. Het optimisme over de steunaankopen van de Europese Centrale Bank (ECB) bleef de aandelenmarkten ondersteunen. Een tegenvallend Amerikaans banencijfer zorgde in de middaghandel wel voor enige druk op de koersen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de export te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Apple al meer waard dan 4 Eurolanden samen!

Maar hoe belangrijk is Apple voor die beurs van Wall Street? Heel belangrijk, zo blijkt. De beurskapitalisatie van Apple is niet alleen met voorsprong de grootste op Wall Street, maar ze overtreft op haar eentje die van Portugal, Ierland, Spanje en Griekenland samen.

De aandelen Apple zijn samen ook meer waard dan de beschikbare aandelen uit de MSCI China index. Het zou echter de waarheid geweld aandoen wanneer we stellen dat Apple op zijn eentje meer waard is dan alle aandelen die op de Chinese beurs worden verhandeld.

Het bedrijf met 63.300 werknemers – op basis van de beurswaarde is elke werknemer 10 miljoen dollar waard – is namelijk nog niet zoveel waard als de volledige Chinese beurs, maar komt toch aardig in de buurt. Apple heeft meer dan de helft van de beurswaarde van alle A-aandelen, die aandelen waar alleen buitenlanders in kunnen investeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

'ECB-toezicht uiteindelijk over alle banken'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal vanaf 2014 formeel toezicht houden op alle banken in de eurozone. Het toezicht zal in de loop van het komende jaar worden ingevoerd en steeds uitgebreid worden totdat alle banken onder de supervisie van de ECB vallen. Dat staat volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore in een conceptversie van de voorstellen die de Europese Commissie gaat doen over het bankentoezicht.

,,De gezondheid van de grote banken is essentieel voor de stabiliteit van het financiële systeem. Maar ervaring wijst uit dat ook de kleinere banken een bedreiging voor de stabiliteit kunnen vormen'', aldus de versie.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs