Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 41516 tot 41520
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Wall Street begint licht hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag licht hoger begonnen. Beleggers namen wat gas terug nadat de steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank donderdag al zorgde voor koerswinsten op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 13.265 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 1417 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3065 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

CME Clearing Europe aanvaardt nu goud als onderpand

Nu de schuldencrisis in Europa steeds harder om zich heen slaat, zien steeds meer partijen het nut van goud als ‘actief zonder tegenpartijrisico‘ in.

Zo ook de Europese afdeling van de futuremarkt CME. Vanaf vandaag kunnen marktpartijen ook fysiek goud gebruiken als onderpand bij hun transacties. Zo weet men tenminste dat de waarborg er effectief is…

Uit hun persbericht:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

'Gemengde opening Wall Street'

De beurzen in New York zullen vrijdag waarschijnlijk gemengd openen, waarbij de koersuitslagen zeer beperkt zullen blijven. Beleggers nemen wat gas terug nadat de steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank donderdag al zorgde voor koerswinsten op Wall Street.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

John Paulson gaat all-in: 44% van fonds zit nu in Goud!

John Paulson, die man die $20 miljard verdiende door in 2007 te gokken tegen subprime, kiest massaal voor goud als investering. Maar liefst 44% van zijn fonds is nu belegd in het edelmetaal!

Ook andere slimme beleggers zoals George Soros en Seth Klarman kopen steeds meer goud

De laatste weken lijkt er weinig beweging te zitten in de goudprijs. Sommige waarnemers menen dat de huidige consolidatie een lanceerplatform is voor een explosieve rally in de komende 2-3 jaar.

Een analist van Citigroup houdt zelfs rekening met $6.300 voor een ounce goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Spanje: snel verzoek eerste noodlening banken

De Spaanse overheid zal binnenkort om een eerste lening voor de noodlijdende Spaanse bankensector vragen. Dat heeft een woordvoerster van het Spaanse ministerie van Economische Zaken vrijdag gezegd tegen persbureau AFP.