Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 41521 tot 41525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Centrale banken en IMF bezitten samen al 29.500 ton goud!

De grootste posities in fysiek goud worden nog steeds aangehouden door de centrale banken en door het Internationaal Monetair Fonds, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de World Gold Council. De totale hoeveelheid in hun bezit stemt overeen met 17% van het edelmetaal dat ooit werd ontgonnen.

De centrale banken waren in de voorbije twee jaar netto kopers van goud, waarmee een jarenlange trend werd doorbroken. Voordien hadden de centrale banken op grote schaal goud verkocht en dat gedurende een periode dat de goudprijs op een dieptepunt stond.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Wall Street koerst omhoog

De beurzen op Wall Street gingen donderdag voorzichtig omhoog. Beleggers waren in een goede stemming door positief bedrijfsnieuws en opmerkingen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel die werden opgevat als steun voor een actievere opstelling van de Europese Centrale Bank (ECB).

De Dow-Jonesindex stond in de middaghandel 0,6 procent hoger op 13242 punten. De S&P 500-index kreeg er eveneens 0,6 procent bij tot 1414 punten en koerste richting de hoogste slotstand in vier maanden. Technologiebeurs Nasdaq stond 0,9 procent hoger op 3058 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

'Ook voor hoger opgeleiden lastig werk te behouden'

Het CBS ziet dat nu ook hoger opgeleiden moeite hebben hun werk te behouden, zegt Senne Janssen. "In het begin van de crisis wilden bedrijven hun beste personeel niet kwijt. Ze wilden wachten tot de economie weer zou aantrekken. Nu dat niet gebeurt, moeten ze dieper in hun organisatie gaan snijden. Het vet is inmiddels van de botten, ze hebben geen keus meer."

Vooral bedrijfsadviseurs, architecten en ingenieurs die afhankelijk zijn van de bouw, hebben het erg moeilijk. Architecten die tegen kostprijs inschrijven voor kleinere projecten, merken dat daar niet eens op gereageerd wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De Amsterdamse beurs is vrijdag met winst gesloten, vanwege positieve macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index sloot vrijdag 0,6% hoger op 335,77 punten, de Midkap won 0,8% op 513,88 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 373,89 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Zomer houdt aan op Europese beurzen

De zomerrally op de Europese beurzen werd vrijdag voortgezet en stuurde de graadmeters naar de hoogste niveaus in 5 maanden tijd. De steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zorgde voor een positieve stemming.

De AEX-index sloot 0,6 procent (2,02 punten) hoger op 335,77 punten. De Amsterdamse hoofdgraadmeter is daarmee minder dan 1 punt verwijderd van de hoogste slotstand van het jaar, in maart. De MidKap-indexklom 0,8 procent (3,91 punten) tot 513,88 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,6 procent.