Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 41521 tot 41525
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

NVM weerspreekt herstel huizenmarkt

Dat zegt Liesbeth Kramer van de NVM maandag in reactie op eerdere uitspraken van Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek.

''Ik kan het niet precies voorspellen, maar ik denk dat we de komende periode nog een moeilijke huizenmarkt gaan zien, maar dat er herstel lonkt", zei Hoek vorige week na de presentatie van de jaarcijfers van de verzekeraar.

Kramer: "Onze researchafdeling beschikt over de meest actuele gegevens en daar kunnen we niet uit afleiden dat de markt binnenkort weer gaat aantrekken."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Italiaans parlement stemt in met bezuiniging

De Italiaanse Kamer van Afgevaardigden heeft dinsdag ingestemd met een omvangrijk bezuinigingspakket ter waarde van 4 miljard euro.

Het zakenkabinet-Monti had er zijn lot aan verbonden door de vertrouwenskwestie te stellen.

De Senaat had eerder al ingestemd met de zogeheten 'spending review'. Er wordt bezuinigd op onder meer de gezondheidszorg en het aantal ambtenaren.

Bron: standaard.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Aantal vacatures daalt fors

De Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft in juli 18.847 vacatures ontvangen. Dat zijn er 17,5 procent minder dan in juli vorig jaar, zo meldt de VDAB dinsdag.

Sinds begin dit jaar lag het aantal vacatures nog geen enkele keer hoger dan in de overeenstemmende maand vorig jaar. Zo bedroeg het verschil in juni 7,5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Beurzen VS voor derde dag op rij omhoog

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen dinsdag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Beleggers rekenen nog altijd op spoedige maatregelen ter ondersteuning van de economie en de financiële markten door centrale banken wereldwijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex steeg in de middaghandel 0,7 procent tot 13.213,78 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,9 procent omhoog tot 1406,21 punten. Het is de eerste keer sinds 3 mei dat die graadmeter boven de 1400 punten staat. De techologie-index Nasdaq klom 1,1 procent tot 3023,68 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Bonusverbod bankiers leidt tot hogere salarissen

Een bonusverbod moest definitief een eind maken aan graaiende topbestuurders in de financiële sector. Maar via een achterdeur gaan de topinkomens bij sommige banken en verzekeraars die staatssteun ontvangen toch omhoog.