EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41526 tot 41530 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 15 september 2012

ECB voor 2014 toezichthouder alle banken

De Europese Centrale Bank moet voor 1 januari 2014 toezichthouder worden van alle banken in de eurozone. De ECB zal in het kader van de bankenunie daarbij de belangrijkste toezichthoudende taken overnemen van nationale autoriteiten. Dat heeft Europese Commissie voorzitter Jose Manuel Barroso vandaag gezegd in het Europees Parlement in Straatsburg. 

Op 1 juli 2013 moet de ECB al alle systeembanken onder de hoede krijgen. Uiterlijk een half jaar later worden alle circa zes duizend banken de verantwoordelijkheid van de in Frankfurt gevestigde centrale bank.

Lees verder op deaandeelhouder.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 september 2012

Spaanse premier moet door de knieën

Het IMF moet strikt toezicht gaan houden op Spanje als Europa opnieuw hulp geeft. Dat wil de ECB, schrijft het Financiële Dagblad. De Spaanse premier Rajoy zit alles behalve te wachten op dat toezicht.

Het IMF moet strikt toezicht gaan houden op Spanje als Europa opnieuw hulp geeft. Dat wil de ECB, schrijft het Financiële Dagblad. De Spaanse premier Rajoy zit alles behalve te wachten op dat toezicht.

FD-journalist Martin Visser: "De ECB en het IMF onderzoeken hoe ze bij Spanje kunnen voorkomen dat het elke drie maanden een politiek circus wordt." Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiele economie en correspondent Lex Rietman in Spanje

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 september 2012

QE3 en de balans van de Federal Reserve

Door QE3 zal de balans van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, aan het einde van 2013 zijn opgelopen tot 4 BILJOEN dollar ($4.000 miljard). Naast dat Bernanke liet weten dat het doorgaat met 'Operation Twist', gaat de Fed ook maandelijks voor $40 miljard aan Mortgage-backed securities aankopen. Hypotheekpapiertjes enzo. Dat is ongeveer $1,35 miljard per dag. Alle stimuleringen tezamen zorgen voor een toename van zo'n 1,2 biljoen dollar. Ook blijft de rente tussen de 0% en 0,25% gehandhaafd tot het midden van 2015. Hieronder de Chart of the Day via Zerohedge.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 september 2012

QE3: Goudprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 september 2012

Spanje: Rajoy zal snel moeten kiezen

Omdat de rente van de Spaanse 10jaars obligaties rond de 5,65% noteert, wil premier Rajoy van Spanje nog niets weten van een bailout. Als het aan de internationale politiek ligt heeft hij geen keus: Spanje moet snel een aanvraag doen bij het Europese noodfonds. Voorlopig weigert Rajoy echter. Hij is wellicht te bang dat hij de regie over zijn eigen land kwijt zal raken en dat nog meer harde bezuinigingen desastreus zullen zijn voor de Spaanse bevolking.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs