Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 41526 tot 41530
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Euro is de weg kwijt

Alles uit de kast halen om de euro overeind te houden

Desalniettemin daalde de Spaanse rente van bijna 8% tot onder de psychologische grens van 7%. In het kielzog van de Spaanse rente daalden ook de Italiaanse en Griekse rentes. De Italiaanse ECB-president is er dus in geslaagd om (tijdelijk) de rente van de problematische Europese landen naar beneden te praten.

Op 26 juli veerden de Europese aandelenmarkten op na uitlatingen van Draghi. De ECB-president stelde tijdens een conferentie van investeerders in Londen onder meer: “De Europese Centrale Bank zal alles uit de kast halen om de euro overeind te houden”. ‘Super Mario’ voegde er aan toe: “…verdere ingrepen op de obligatiemarkten zijn niet uitgesloten”.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Wall Street begint met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met verlies begonnen. Na 3 winstbeurten namen beleggers wat gas terug. Ook werd gewacht op een reeks aan Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 13.140 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 1396 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3003 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

EU-politici praten eurozone het graf in

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Eurofingroep, waarschuwde deze week op de Duitse televisie voor een exit van Griekenland uit de eurozone, al voegde hij er aan toe dat zo’n exit 'beheersbaar, maar niet wenselijk is.'

De Portugese krant Diário Económico denkt dat Europese politici vooral wat meer kansen zouden moeten grijpen om... te zwijgen:

Bron: mt.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

hoe de Chinese markt bewerken

China mag booming zijn, innovatie zal er voorlopig niet vandaan komen, zegt Tom Doctoroff. Hoe benader je deze markt?

Voor innovatie zitten goedkope kopieën en piraterij te veel ingebakken in de cultuur, aldus de China-goeroe Tom Doctoroff, die onlangs het boek 'What Chinese Want' uitbracht. Het is voor hem ook niet voor niets dat er zelfs een apart Chinees woord is voor imitatie van bekende merken: shanzhai. 

Bron: linkelinks.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Nederland staat leeg

We hebben het hier over kantoorrruimte. Momenteel staat er 7,62 miljoen vierkante meter leeg.

Nederland is niets anders dan een lege kantoorruimte en neem de rest van de eurolanden er maar bij.

Het cijfer geeft goed weer dat we eigenlijk niet zoveel ruimte nodig hebben en best met wat minder af kunnen.