Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 41531 tot 41535
Bron: hetnieuwsuit.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Banken kampen met fors bedrag aan verliesgevende leningportefeuilles

Europese banken kampen met een bedrag van 1,5 triljoen euro aan niet-renderende leningportefeuilles op hun balansen. Vooral banken in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland zullen de komende tijd dan ook forse portefeuilles met verliesgevende consumentenleningen op de markt brengen. Alleen al in deze landen hebben de banken te maken met een bedrag van 600 miljard euro aan niet-renderende leningen.

Uit internationaal onderzoek van KPMG naar de markt voor leningportefeuilles blijkt dat zowel kopers als verkopers verwachten dat de markt de komende maanden fors zal aantrekken. Vooral Spaanse banken zullen de komende twaalf maanden gedwongen worden om voor een bedrag van 10 tot 15 miljard euro aan dit soort activa te verkopen. Het gaat hierbij vooral om Spaanse banken die gefuseerd zijn en buitenlandse banken in Spanje die niet-kernactiviteiten verkopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Bart Chilton reageert op de lekken in het onderzoek naar de zilvermanipulatie

CFTC commisaris Bart Chilton reageerde op het artikel in de Financial Times, waarin de journalist in kwestie beweerde dat het onderzoek naar de manipulatie in de zilvermarkt zou uitdraaien op een farce.

Volgens het artikel zouden er onvoldoende bewijzen bestaan dat de prijs van zilver in de futuremarkten gemanipuleerd wordt. Chilton antwoordde aan het adres van Christopher Barker dat de conclusies van de FT niet enkel prematuur waren, maar ook inaccuraat waren in bepaalde opzichten.

Wat die exacte fouten waren, liet Chilton verder in het midden. We hadden eerder ook al het vermoeden dat het artikel eerder bedoeld was om het vuurwerk terug aan te wakkeren.

Het onderzoek naar de manipulatie bij zilver werd inmiddels 4 jaren geleden opgestart door de CFTC en nog steeds is er geen uitsluitsel of officiële conclusie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

'Wall Street begint hoger'

De beurzen in New York zullen dinsdag waarschijnlijk licht hoger beginnen. Wall Street maakt zich daarmee op voor de derde winstdag op rij. Beleggers zijn wel wat voorzichtiger geworden nadat de Amerikaanse beurzen een dag eerder op de hoogste niveaus in 3 maanden tijd sloten.

De stemming wordt daarnaast gesteund door uitspraken van president Eric Rosengren van de Federal Reserve Bank of Boston. Rosengren riep de Amerikaanse centrale bank op om extra stimuleringsmaatregelen te nemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Steeds minder bedrijven actief in Spanje

Het aantal in Spanje werkzame bedrijven kromp in 2011 met 1,6 procent tot 3,199 miljoen.

Het aantal bedrijven dat actief is in Spanje is vorig jaar door de recessie gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Shell haalt 15 miljard dollar weg uit Europa: nodeloze paniek?

De Brits-Nederlandse oliemaatschappij Shell wil 15 miljard dollar van Europa naar de VS en andere bestemmingen transferen uit vrees voor verliezen die het gevolg kunnen zijn van de eurocrisis. Dat meldde de CFO van het bedrijf, Simon Henry, eerder deze week aan de Britse krant The Times.

Een alarmerende en spontane waarschuwing, schrijft de Financial Times Deutschland, zelfs wanneer er objectief gezien geen redenen zijn voor zo’n ingreep: