Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 41531 tot 41535
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Wall Street opent in de plus

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag hoger geopend. De Amerikaanse graadmeters volgden Europa, waar optimisme heerst voorafgaand aan de langverwachte speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank volgende week.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de aandelenhandel 0,9 procent hoger op 13.117 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent tot 1410 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,8 procent tot 3072 punten.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Spanje hervormt bankenstelsel met invoering ‘bad bank’

Deze veranderingen maken onderdeel uit van de voorwaarden die zestien eurolanden hebben gesteld aan de noodlening van honderd miljard euro die het land nodig heet om overeind te blijven. Sinds de uitbraak van de economische crisis in 2008 is dit de vijfde keer dat de Spaanse overheid ingrijpende hervormingen aan het bankenstelsel aanbrengt.

Naar schatting hebben de Spaanse banken 184 miljard euro aan wat de overheid ‘giftige leningen’ noemt. Dat zijn met name beleggingen in vastgoed. De Spaanse centrale bank gaat vaststellen hoe hoog de bedragen zijn van deze giftige kredieten die in de nieuwe bad bank worden opgenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, vanwege de hoop dat Fed-voorzitter Ben Bernanke later op de dag signalen zal afgeven dat een versoepeling van het monetair beleid weldra op handen is.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) winnen 115 punten, de S&P 500 futures staan 12,90 punten hoger en de Nasdaq 100 futures stijgen 25,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Economische problemen Slovenië steeds groter

De economische problemen van euroland Slovenië worden in rap tempo erger. De economie kromp in het tweede kwartaal met 1 procent op kwartaalbasis en met 3,2 procent op jaarbasis, zo werd vrijdag bekend. Dit wakkert de angst verder aan dat Slovenië het volgende euroland gaat worden dat om noodsteun zal moeten vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Europese werkloosheid op een triestig record, hardnekkige inflatie in de eurozone

De werkloosheid in Europa kwam in juli uit op 11,3%, waarmee een nieuw record wordt gevestigd voor de eurozone. Het is een trieste ontwikkeling, waarbij met name de zuidelijke eurolanden zwaar getroffen worden door de heersende economische depressie.

Vooral de Spanjaarden en de Grieken moeten het ontgelden op vlak van werkgelegenheid. Nooit eerder zaten er zoveel mensen zonder job in diverse Europese landen.

En alsof dat nog niet voldoende miserie is voor de Europese burgers, kregen we ook nog de melding dat de inflatie in de eurozone hardnekkig hoog blijft.

De inflatie binnen de eurozone kwam vorige maand uit op 2,6%, nog steeds behoorlijk boven de inflatierichtlijn van de ECB.