Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 41536 tot 41540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Magere graanoogst in U.S. kan wereldwijde gevolgen hebben

Het U.S. Department of Agriculture zal naar verwacht nog deze week haar verwachtingen wat de maïsoogst betreft nogmaals verlagen. We rekenen op een verlaging met 15 %, want de gevolgen van de droogte zijn niet te overzien. De hele wereld volgt met een bang hart de bijstelling van de oogstverwachtingen.

Een slechte oogst van maïs, tarwe en sojabonen betekent slecht nieuws voor China en India, twee landen die hun uiterste best moeten doen om de inflatie in toom te houden. De inflatiestrijd kan uiteindelijk de werking van de centrale banken van deze landen verlagen. Of met andere woorden: de economie kan verder vertragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

'Leegstand kantoren bereikt nieuw record'

Het aanbod van leegstaande kantoorruimten is afgelopen halfjaar met bijna 7 procent toegenomen. Op dit moment staat een recordoppervlak van 7,62 miljoen vierkante meter te huur of te koop. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gekomen cijfers van makelaarsvereniging NVM Business.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Franse centrale bank voorziet recessie

De Franse economie zal in het derde kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal krimpen. Dat voorspelde de Franse centrale bank woensdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een recessie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

AEX onderuit

De AEX zakt flink weg. Corio en ING zijn de grote verliezers.

De beurs in Amsterdam is woensdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen. Beleggers wachten op nieuwe impulsen die de recente rally nieuw leven kunnen inblazen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 332,29 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 504,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tussen 0,1 en 0,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent onveranderd

De AEX opent naar verwachting vlak. De markt kiest voor een consolidatie en zet zijn geld nu op mogelijk in het verschiet liggende stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer stelt vast dat de recente rally voor een groot deel klaar is. "In de markt wacht men nu op mogelijke stimuleringsmaatregelen van de centrale banken. Tegen de achtergrond hiervan speelt een mogelijk Grieks vertrek uit de eurozone een belangrijke rol, waarbij het niet waarschijnlijk lijkt dat dit voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvindt", aldus Koenders.