Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 41536 tot 41540
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Romney wil Bernanke weg als hoofd centrale bank

Als Mitt Romney wordt verkozen tot de nieuwe president van Amerika, dan zal Ben Bernanke niet aan het hoofd van de Amerikaanse centrale bank blijven. Dat zei de Republikeinse Romney tegen televisiezender Fox Business.

'Ik zou kiezen voor een andere persoon voor die voorzittersfunctie, iemand die mijn economische visies deelt, iemand die op dezelfde golflengte zit omtrent de behoeften van onze natie', zei Romney.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Rabobank-topman verwacht woningnood

Rabobank-topman Piet Moerland waarschuwt voor woningnood in Nederland. In het televisieprogramma Nieuwsuur zei hij donderdagavond dat te weinig wordt gebouwd.

De woningmarkt ligt volgens Moerland momenteel zo goed als helemaal stil.

Dinsdag werd bekend dat de huizenprijzen in juli op jaarbasis met acht procent zijn gedaald, de sterkste daling sinds 1995. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen op hun toppunt waren, is de gemiddelde prijs van een verkochte woning met vijftien procent gedaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Spaanse bankenwet dwingt beleggers en spaarders verliezen te nemen

Spanje is van plan om aandeelhouders en junior obligatiehouders te dwingen hun verlies te nemen op beleggingen bij banken die staatssteun ontvangen. De actie zal duizenden kleine spaarders treffen, blijkt donderdag uit een wetsvoorstel van de Spaanse regering die zakenkrant Expansion op zijn website plaatste en waarvan een woordvoerster van het ministerie van financien de authenticiteit bevestigt.

De wetgeving vereist dat banken die staatssteun ontvangen de preferente aandelen of achtergestelde schulden omwisselen tegen andere financiele instrumenten als gewone aandelen waarbij de effecten tegen een korting of een vermindering van de nominale waarde teruggekocht worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Rode borden op Wall Street

In New York kleurden de koersborden van de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag aan het einde van de handelsdag nog steeds rood. Zwakke macrocijfers uit China en de eurozone wegen op het sentiment. De hoop dat de Amerikaanse centrale banken spoedig met een nieuwe steunronde zullen komen, vervaagde.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,8 procent lager op 13.065 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 1404 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3061 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Olieprijs sluit lager door onzekerheid over QE3

De olieprijs is donderdag lager gesloten vanwege hernieuwde onduidelijkheid of de Federal Reserve spoedig met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. Tevens namen beleggers wat winst na twee opeenvolgende dagen waarbij de slotstand op het hoogste niveau in drie maanden uitkwam.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,99 lager op $96,27.