Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41541 tot 41545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europa zakt verder in de recessie

De Europese bbp-cijfers over het 2e kwartaal maken duidelijk dat Europa in een recessie zit. Alleen enkele kernlanden zoals Duitsland, Nederland en Oostenrijk konden een bescheiden groei noteren. Frankrijk boekte een nulgroei, maar dit was voornamelijk te danken aan een forse bijdrage door overheidsuitgaven. België krimpte met -0,6 % en Finland zelfs met -1,0 %. De Zuiderse landen krimpten ook fors van -0,4 % voor Spanje tot -1,2 % voor Portugal.

Ook de industriële productie laat eenzelfde beeld zien. YoY daalde deze in Italië met -8,2 %, Spanje -6,3 % en Portugal -4,4 %. Van de landen die in problemen zitten ontspringt alleen Ierland de dans met een stijging van 9,5 %. Dit komt omdat Ierland een sterk exportland is en vooral omdat het exporteert buiten Europa. De divergentie tussen Duitsland en de periferie vergroot nog steeds, terwijl dit juist het tegenovergesteld is van hetgeen er moet gebeuren om problemen binnen eenzelfde muntunie op te lossen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Merkel bepleit politieke integratie eurozone

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft andere landen van eurolanden opgeroepen snel aan een verdere politieke en economische integratie te werken. Tijdens een bezoek aan Canada, waar Merkel sprak met de Canadese premier Stephen Harper, zei ze ,,dat het een kwestie is van de stap zetten die niet is gezet toen de monetaire unie werd gecreëerd, namelijk naar een politieke unie''.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Wat koop je van 1 seconde Amerikaanse schuld?

In sommige staten zoals Wyoming kan je een mooi huis kopen voor de prijs waarmee de Amerikaanse staatsschuld elke seconde aandikt.

Met een goudprijs rond de $ 1.615 kan je er 74 troy ounces van kopen en 4.285 troy ounces zilver aan een prijs van $ 28.

Elke seconde tikt de Amerikaanse schuld aan met een bedrag waarvan je een 2010 Porsche 911 turbo Cabriolet van kan kopen, of een 2009 Lamborghini en zelfs een 2010 Dodge Viper.

De Amerikaanse overheid begrote een uitgave van $ 3,8 biljoen in 2012. Dit komt neer op meer dan $ 10 miljard per dag of $ 433 miljoen per uur of $ 120.000 per seconde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europese financiële sector is kleiner dan die van Australië

Door de aanhoudende en onoplosbare Europese crisis is de Europese financiële sector fors in waarde gedaald. De waardering van de volledige Europese financiële sector is zo hard gedaald dat deze kleiner is geworden dan de volledige Australische financiële sector.

De Amerikaanse technologiesector is zelfs groter dan de volledige Europese marktkapitalisatie van aandelen (met dank aan Apple).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Chris Martenson onthult zijn koersdoel voor goud

Chris Martenson gaf zijn visie op de goudmarkt bij The Daily Ticker. Volgens Martenson is alles in stelling gebracht om goud naar veel hogere regionen te katapulteren.

Chris Martenson bekijkt zowel de technische als de fundamentele aspecten (negatieve reële rente, politieke instabiliteit, soepel monetair beleid, …). Martenson heeft nu een koersdoel van 2500 dollar per ounce voor goud op korte termijn.

We treden Chris volledig bij in zijn visie over goud!