Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41541 tot 41545
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Westen moet bidden dat Chinese economie blijft groeien

Volgens data van het IMF neemt China in 2017 de fakkel over van de VS en wordt het de grootste economie ter wereld. Dat is allesbehalve een slechte zaak voor de VS, schrijft John Authers in de Financial Times. Sterker nog, nu de ganse wereld steeds meer afhankelijk lijkt van de Chinese groei zouden Obama en co eerder moeten vrezen dat de Chinese economie in de nabije toekomst stopt met groeien.

Sommige opiniemakers spreken over de groeiende economie van China alsof die een bedreiging vormt voor de Amerikaanse welvaart. China heeft viermaal meer inwoners dan de VS. Als beide economieën even groot zijn, is de gemiddelde Amerikaan nog steeds viermaal rijker dan de gemiddelde Chinees.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Trichet deed beroep op fysici, ingenieurs, psychologen en biologen, eerder dan op economen

De economische en financiële modellen slaagden er niet in om de financiële crisis te voorspellen en evenmin om er een oplossing voor aan te reiken. Beleidsmakers zoeken daarom naar alternatieven in zowel andere vakgebieden als andere economische en financiële stromingen. Dat schrijft Howard Davies, de voormalige directeur van de London School of Economics  op Project Syndicate.

Jean-Claude Trichet, de voormalige voorzitter van de ECB, is één van de vele beleidsmakers die teleurgesteld is in de mainstream economische modellen: “Die modellen boden weinig hulp (…) we voelden ons in de steek gelaten door de conventionele academische tools.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China bereid te investeren in euroschulden

China is bereid meer Europese staatsobligaties te kopen als de risico's op die investeringen te overzien zijn.

Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao donderdag na een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

''China is, onder voorwaarde van een volledige evaluatie van de risico's, bereid te blijven investeren in de overheidsschulden van de eurozone'' zei Wen.

Bron: nd.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China na gesprek Merkel: 'Pak schuldencrisis Europa aan'

De Chinese premier Wen Jiabao heeft Griekenland, Spanje en Italië opgeroepen bezuinigingen door te voeren en de overheidsfinanciën op orde te brengen. Hij maakt zich zorgen over de schuldenproblematiek in Europa. Wen deed zijn oproep na een onderhoud met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die op bezoek is in China.

”De Europese schuldencrisis verergert en dit is aanleiding tot grote zorg bij de internationale gemeenschap. Eerlijk gezegd, maak ik me ook zorgen”, zei Wen. Hij wees op de onzekerheid over een vertrek van Griekenland uit de eurozone en hij vroeg zich af of Italië en Spanje ‘veelomvattende noodmaatregelen’ willen treffen. “De oplossing van deze twee problemen ligt in de vraag of Griekenland, Spanje en Italië de vastberadenheid hebben om te hervormen. De Europese schuldencrisis vereist fiscale maatregelen en het vinden van een balans tussen de afzonderlijke economieën.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Valencia vraagt zeker 4,5 miljard euro steun

Valencia gaf eerder al aan noodsteun te zullen vragen, zonder een specifiek bedrag te noemen.

Dinsdag vroeg de regio Catalonië om 5 miljard euro uit het fonds van 18 miljard euro dat de Spaanse regering heeft ingesteld om de regio's met financiële problemen bij te staan.