EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4156 tot 4160
Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: Goudmarkt in 2016

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor goud doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de goudprijs bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor goud sinds 1974.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Binnen 10 jaar bestaat er geen cash geld meer

Wat zou jij doen als je nooit meer met cash geld kon betalen? Wat als alles elektronisch gaat? Elektronische betalingen hebben zo hun voordelen. Het is gemakkelijk en snel. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden: je hebt totaal geen controle meer over je geld. India gaf enkele weken geleden het startschot om cash geld te bannen uit de wereld. Volgens experts kan het over 10 jaar al zover zijn: een cashloze wereld.

Je leest er niets over in de gewone media, maar stap voor stap evolueren we wereldwijd naar een financieel systeem waarbij cash geld niet meer bestaat en overheden alles kunnen doen wat ze maar willen met jouw digitaal geld. Wie denkt dat zijn geld veilig is op een rekening, denkt beter eens goed na over onderstaande evolutie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Bitcoin op bijna 1000 dollar in vlucht naar veiligheid

De koers van de virtuele munt bitcoin is dit jaar al meer dan verdubbeld. Ging vrijdag de koers van de virtuele munt al door de grens van 900 dollar, binnenkort lijkt de 1000 dollar per bitcoin te worden getest. De bitcoin noteert nu boven de 970 dollar.

Op het laagste punt begin dit jaar stond de bitcoin nog op 370 dollar. Het maakt de virtuele munt veruit de best presterende valuta ten opzichte van de verder bijzonder sterke dollar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Rusland en China azen op grotere macht Azië

Niet enkel in Europa zijn er grote problemen binnen de financiële sector maar ook in andere landen moet de overheid bijpassen om een volledige meltdown te voorkomen. Zo onder meer Kazakhstan, waar maar liefst 4,3 miljard Euro noodzakelijk is om de grootste bank van het land te redden.

De Kazkommertsbank JSB, een in Europa vrijwel onbekende bank, staat op instorten. In Kazakhstan is dit echter de grootste bank en van vitaal belang voor de reeds zwaar getroffen economie. De centrale bank van het land is dan ook in nauw overleg om de bank voorlopig van de ondergang te redden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Na vals nieuws komen nu de valse video’s en foto’s

“Pics or it didn’t happen”. Je hebt de uitdrukking vast wel een keer gehoord en sinds we allemaal de mogelijkheid hebben om overal foto’s van te maken lijkt het een mooie extra zekerheid om fotografisch bewijs te vragen van een verhaal of claim. Iedereen kan wel van alles vertellen, maar als je ook foto’s of, beter nog, video hebt, dan is de kans dat de waarheid wordt gesproken iets groter.

Er wordt inmiddels al veel misbruik gemaakt van het feit dat mensen snel geneigd zijn om iets te geloven als er ook foto’s bij zitten terwijl ze beter zouden moeten weten, maar de snel toenemende mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) om met foto’s en video te knoeien gaan het in de toekomst nog veel lastiger maken om beeldmateriaal te vertrouwen.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs