Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4156 tot 4160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 november 2016

Goud stijgt in aanloop naar verkiezingen VS

Goud is deze week gestegen in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Aanstaande dinsdag is het zover en kiest het Amerikaanse volk tussen Trump en Clinton. De goudprijs steeg deze week met $20 per troy ounce ofwel 1,55%. De prijs staat boven de $1300 grens op $1304.

Afgelopen woensdag was de FOMC. De FED hield conform verwachting de rente ongewijzigd. Goud steeg door de grens van $1300 maar leverde later weer een deel van de winst in. Gisteren, vrijdag 4 november, kwam het banencijfer in de VS naar buiten. De verwachting van de markt was een stijging 157.000 extra banen. Het werkelijke cijfer kwam uit op 161.000. De werkeloosheid daalde naar 4,9%. De goudprijs tikte langzaam verder omhoog en sloot op $1304 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 november 2016

Amerikanen gebruiken steeds meer benzine!

De oliesector ligt al ruim twee jaar lang onder vuur. Door de moordende concurrentie en de structureel lage olieprijs hebben al heel wat oliebedrijven het veld moeten ruimen. Ook tegen de huidige olieprijs is het voor heel wat oliebedrijven nog steeds niet mogelijk om winst te genereren.

De OPEC is druk bezig met het voeren van gesprekken om het overaanbod op de oliemarkt terug te dringen. Toch zijn niet alle olielanden gecharmeerd van dit idee. Zo liet Iran onlangs nog weten dat het geen heil ziet in het verlagen van haar eigen olieproductie. Amerika, Rusland en Saoedi-Arabië hebben onlangs al wel te kennen gegeven dat een verlaging van de productie noodzakelijk en bespreekbaar is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

Nederland houdt triple A bij Fitch

Nederland houdt het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA) van kredietbeoordelaar Fitch. Bovendien zijn de vooruitzichten stabiel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

Italiaanse industrie op ramkoers met de EU

Het gaat van kwaad naar erger met Italië. Het land verkeert in een diepe economische crisis, premier Renzi staat op het puntaf te treden door het Grondwetsreferendum en voor het eerst in de geschiedenis van de eurozone heeft Italië een grotere kans om de euro te verlaten dan de Grieken. Reden tot bezorgdheid dus.

Bovendien krijgt de Italiaanse economie rake klappen door de economische sancties tegen en van Rusland. Veel Italiaans voedsel, zoals kaas, olijfolie en wijn, is gegeerd op de Russische markt, maar kan al ruim een jaar het land niet geïmporteerd woorden door Russische tegensancties. Dit tot grote frustratie van de Italiaanse industriefederaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

Het gaat van kwaad naar erger voor vijfde grootste bank ter wereld

HSBC, de getergde grootbank, sleept zich van crisis naar crisis. Na de financiële collapse van 2008 is het nooit meer goedgekomen met de investeringsbank.

In 2015 maakte de bank bekend dat 260.000 jobs wereldwijd geschrapt moeten worden, waarvan 8000 in het Verenigd Koninkrijk. In Q4 van 2015 boekte het bedrijf een verlies van maar liefst 858 miljoen dollar. We zijn bijna een jaar later en er is nog geen beterschap in zicht.

Integendeel, het gaat van kwaad naar erger: in heel wat landen lopen er gerechtelijke onderzoeken tegen de groep en met de regelmaat van de klok komen nieuwe feiten naar boven die de reputatie van de bank ernstige schade toebrengen.