Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41561 tot 41565
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het BNR-economenpanel over de vastgoedzeepbel

Het BNR-economenpanel discussieerde over de Nederlandse vastgoedzeepbel. De heren zijn het niet met elkaar eens. Rabo-bankier Boonstra blijft de zeepbel ontkennen en de professoren Ewald Engelen en Kees Cools gaan er vol tegenin.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Japanse beurs sluit met winst

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Eerdere verliezen werden daarbij weggewerkt nadat de zorgen over de verzwakking van de Chinese economie hadden plaatsgemaakt voor de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 9178,12 punten.

Uit cijfers van zakenbank HSBC bleek dat de Chinese industrie in augustus is afgezwakt tot het laagste niveau in 9 maanden tijd. Volgens HSBC geven de data Peking munitie om programma's waarmee de economie moet worden aangejaagd verder op te schroeven. Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering bleek daarnaast dat de Amerikaanse Federal Reserve extra maatregelen overweegt, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Pensioenverlaging dupeert 12,6 miljoen deelnemers'

De komende twee jaar worden de pensioenen van 12,6 miljoen deelnemers aan pensioenfondsen met gemiddeld 8,2 procent verlaagd. 

Dat geldt voor werkenden en voor gepensioneerden, schrijft de Volkskrant donderdag op basis van interne memo's van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wie bijvoorbeeld dacht jaarlijks tienduizend euro te ontvangen, komt dan uit op 9180 euro. De 'strikt vertrouwelijke' memo's zijn gemaakt voor minister Henk Kamp (VVD).

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Turken hebben geen zin meer in Europese Unie

Amper 17% van de Turken wil nog dat hun land toetreedt tot de EU. Het gaat om het laagste percentage ooit, want in 2004 hoopten nog 78% van de Turken dat hun land lid van de Europese Unie zou worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Turks-Europees Educatief en Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut, waarover de Turkse media berichten.

In totaal werden 1.100 Turken in acht landen ondervraagd.

Het aantal Turken dat daadwerkelijk gelooft dat Turkije nooit lid zal worden van de EU steeg verder tot 66%, vergeleken met 53% een jaar geleden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Chinese industrie zakt verder weg

De activiteit van de Chinese industrie is in augustus afgezwakt tot het laagste niveau in 9 maanden tijd. Dat bleek woensdag uit voorlopige data van bankgigant HSBC.

De HSBC inkoopmanagersindex zakte naar een niveau van 47,8 in augustus, van 49,3 in juli. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.