Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 41561 tot 41565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Tikkende tijdbom onder Italië

Mario Draghi verklaarde recent dat de Europese Centrale Bank alles zal doen wat in haar kunnen ligt om de Euro als een stabiele munt te handhaven. De ECB-president wees er op dat de centrale bank op dat vlak al heel wat heeft gedaan, onder andere door 200 miljard euro aan schulden van Eurolanden over te nemen.

Volker Wieland van het House of Finance research center in Frankfurt kan het standpunt van Draghi wel begrijpen. Het is uiteindelijk niet de taak van de centrale bank om de marktomstandigheden voor sommige landen te vergemakkelijken en voor andere landen niet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

De ontwikkeling van High Frequency Trading

Zeer bijzondere afbeelding, en is een  minuutje staren waard...

High Frequency Trading staat letterlijk en "figuurlijk" in vuur en vlam...

Sinds de kredietcrisis is de door computers gestuurde aandelenhandel (High Freqency Trading) enorm toegenomen. Hieronder via Nanex een grafiek over de ontwikkeling van HFT van 2007 tot 2012.

[...]

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

ESM banklicentie = belastinggeld wordt eigendom banken

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft in een brief aan de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, aangedrongen om het Europese noodfonds een bankvergunning toe te kennen zodat staatsobligaties opgekocht kunnen worden.

Rajoy geeft aan dat het European Stability Mechanism (ESM)met een dergelijke licentie in staat zal zijn om de hoge financieringskosten waarmee een aantal Europese regeringen kampen terug te dringen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

NVM weerspreekt herstel huizenmarkt

Dat zegt Liesbeth Kramer van de NVM maandag in reactie op eerdereĀ uitspraken van Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek.

''Ik kan het niet precies voorspellen, maar ik denk dat we de komende periode nog een moeilijke huizenmarkt gaan zien, maar dat er herstel lonkt", zei Hoek vorige week na de presentatie van de jaarcijfers van de verzekeraar.

Kramer: "Onze researchafdeling beschikt over de meest actuele gegevens en daar kunnen we niet uit afleiden dat de markt binnenkort weer gaat aantrekken."

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Dit jaar nog $7.600 miljard gezocht

Overheidsschulden worden zelden terugbetaald. Ze worden doorgerold waarbij geld geleend wordt van Piet om de schulden aan Jan af te lossen.

Maar terugbetaald? Nee, dat niet. Als het punt komt dat de schulden niet meer doorgerold kunnen worden, volgt een default of inflatie.