EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41566 tot 41570 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

IEA verwacht minder sterke groei olievraag

De wereldwijde olievraag zal de komende 5 jaar minder sterk stijgen, vanwege de tragere economische groei en een toenemende energie-efficiëntie.  

Dat maakte het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag bekend.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

7 Aanbevelingen om de hypotheekbubbel in stand te houden

Het derde kwartaal 2012 was, zoals verwacht, een slecht kwartaal voor de woningmarkt. Het aantal transacties ligt 17,2% lager dan een kwartaal eerder. Ook de dalende trend in de transactieprijzen zet zich verder door. Een gemiddeld verkochte woning in Nederland kende een verkoopprijs van EUR 209.000, een prijsdaling van 2,2% in vergelijking met een kwartaal eerder.

De gemiddelde woning werd dit kwartaal in 158 dagen verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers* van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De negatieve trend komt niet als een verrassing: kopers hebben afgewacht als gevolg van de onzekerheid rondom de toekomst van de woningmarkt en de verkiezingen in september. Voor het vierde kwartaal verwacht de NVM een tijdelijke opleving, omdat veel starters nog willen profiteren van de huidige hypotheekregels, die zoals het er nu naar uitziet vanaf 1 januari 2013 aanzienlijk minder gunstig worden. NVM-voorzitter Ger Hukker: "De woningmarkt doet het onnodig slecht. Daarom doe ik een dringend beroep op de te formeren nieuwe regering om snel met stimulerende middelen voor de korte termijn en met duidelijkheid voor de lange termijn te komen. Anders raakt de markt volgend jaar in een winterslaap. Kopers en verkopers willen duidelijkheid en perspectief."

Lees verder op nieuwsbank.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

Recessie loert om de hoek

Gewoonlijk hebben we eens om de 4-5 jaar een recessie. De vorige dateerde van 2008.

Gewoonlijk hebben we eens om de 4-5 jaar een recessie. De vorige dateerde van 2008.

Zit er iets aan te komen?

Als je het laatste rapport van de IMF leest, dan weet je dat er weinig redenen tot optimisme zijn.

De wereldwijde groei zal vertragen tot het traagste tempo sinds 2009. Bovendien er is de “Fiscal Cliff” die de Amerikaanse economie kopje onder kan duwen met besparingen en belastingverhogingen.

Voorzichtig zijn, is de boodschap!

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

Griekse problemen worden alsmaar erger, schulden blijven oplopen

Een Griekse ex-minister wond er onlangs geen doekjes om: zijn land sleept een dusdanige schuldenberg met zich mee, die nog onmogelijk kan worden terugbetaald. De Grieken worden bedolven onder de besparingsmaatregelen, maar die zullen niet volstaan om de schulden te doen verdwijnen.

Griekenland moet op een periode van 5 jaar teruggedrongen worden tot 120 % van het BBP, maar dat objectief lijkt meer dan ooit onhaalbaar. Het IMF voorspelt dat de Griekse publieke schulden zullen oplopen tot 171 % van het BBP in 2012 en tot 182 % in 2013.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

AEX opent lager

De beurs in Amsterdam is vrijdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen in navolging van de late terugval op Wall Street. Daarnaast wordt gewacht op de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

De beurs in Amsterdam is vrijdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen in navolging van de late terugval op Wall Street. Daarnaast wordt gewacht op de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 328,63 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 527,03 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,3 en 0,6 procent.

Verffabrikant AkzoNobel was de grootste daler in de AEX met een min van 2,5 procent. Chipmachinemaker ASML volgde met een verlies van 1,6 procent na een omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipmaker AMD. Grootste stijger was staalproducent ArcelorMittal met een winst van 0,6 procent.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs