EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41566 tot 41570 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Waarom Merkel zich plots achter Draghi's reddingsplan schaarde...

The Council of EuropeDuitsland is voor 108 miljard euro blootgesteld aan Spanje, waarvan 35 miljard aan het Spaanse bankstelsel dat nu op de rand van een bailoutaanvraag staat. Vrijdag kondigt Spanje aan hoeveel nieuw kapitaal de banken nodig hebben. Volgens de WSJ zal die aankondiging ook grote gevolgen hebben voor de Duitsers.

De kredietbeoordelaar Moody’s veranderde recentelijk het vooruitzicht voor Duitsland van ‘stabiel’ naar ‘negatief’ als gevolg van de hoge blootstelling van de Duitse banken aan crisislanden als Italië en Spanje. Moody’s waarschuwt ook dat de hoge risico’s kunnen leiden tot het verlies van de AAA-rating.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

"Federal Reserve moet haar beperkingen kennen"

‘Een man moet zijn beperkingen kennen’. Deze uitspraak pikten we uit de mond van ‘Dirty Harry’ Callahan, een rol die door Clint Eastwood in Magnum Force meesterlijk werd vertolkt. Hij speelde daar een politieagent die kwistig met zijn wapen omsprong en zich weinig aantrok van de voorschriften.

Stephen Jen, beheerder van een hedge fund en in een vorig leven actief bij Morgan Stanley, vergelijkt het optreden van de Fed met dat van Dirty Harry. De centrale bank springt kwistig om met haar geld, dat in een ononderbroken stroom van de geldpersen rolt. Ook de Fed lijkt zich nergens veel van aan te trekken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Meer dan 3 miljoen Fransen werkloos

Het aantal werklozen in Frankrijk is in augustus voor het eerst sinds 1999 boven de 3 miljoen mensen uitgekomen. Dat maakte het Franse ministerie van Arbeid woensdag bekend.

In augustus waren in Frankrijk 23.900 meer mensen op zoek naar werk dan in juli, waarmee het aantal kwam op 3,01 miljoen. Dat komt neer op een stijging van 0,8 procent op maandbasis.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Duitsland verliest haar geduld met Spanje

Kanselier Angela Merkel heeft het wel gehad met de Spaanse premier Mariano Rajoy. Die wringt zich in alle mogelijke bochten om te ontsnappen aan de voorwaarden verbonden aan het toekennen van steun. Rajoy schuift een beslissing omtrent een steunaanvraag alsmaar op de lange baan.

Michael Meister, de woordvoerder van Merkel, maakt weinig woorden vuil aan het gedrag van Rajoy. Wanneer Spanje hulp nodig heeft, moet de regering in Madrid dat duidelijk zeggen. Meister vreest dat Rajoy een communicatieprobleem heeft, hij houdt iedereen aan het lijntje.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Flink koersverlies voor de AEX index en de BEL20

De BEL20 en de AEX index deden vandaag een stap terug nadat de koersen van beide indexen onder druk kwamen te staan. Onrust in Spanje en Griekenland en opgelaaide zorgen over de aanpak van de wereldwijde crisis zorgden ervoor dat beleggers hun aandelen van de hand wilden doen. Gisteravond was er in Madrid een betoging tegen de voorgenomen bezuinigingen en deze betoging liep uit op rellen en ingrijpen door de politie. In Griekenland was vandaag een landelijke staking die ook uitliep in rellen in Athene.

Onder andere de oplopende rentes op staatsleningen in Spanje, Italië en Portugal lieten zien dat de zorgen over de aanpak van problemen in met name Spanje te wensen over laat. Dat de bevolking in Griekenland en Spanje nu in protest komt laat zien dat hun grens is bereikt wat betreft het doorvoeren van maatregelen die de regeringen nemen. Uit Italië kwam het nieuws dat het tekort niet afneemt maar juist aan het oplopen is en dat de schulden verder toenemen ondanks dat in april nog een afname bekend was gemaakt.

Lees verder op beursig.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs