Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 41566 tot 41570
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 september 2012

IMF optimistisch over Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is optimistisch over de kansen van Griekenland om orde op zaken te stellen. Dat zei de tweede man van het fonds, David Lipton, vrijdag tegen de Amerikaanse tv-zender CNBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 september 2012

Wall Street houdt hoop op stimulering

De effectenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag op winst. Beleggers houden hoop op nieuwe steunmaatregelen van de Amerikaanse en Europese centrale banken. Fed-voorzitter Ben Bernankekondigde in Jackson Hole weliswaar geen concrete stimuleringsmaatregelen aan, maar liet wel duidelijk weten dat de Fed in actie komt als de economische situatie daarom vraagt.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 13.086 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,5 procent tot 1406 punten. De Nasdaq klom ook 0,5 procent, tot 3065 punten.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 1 september 2012

Koopkracht van Grieken in drie jaar gehalveerd

De drastische loonsverlagingen in Griekenland hebben voor gevolg dat de koopkracht van de Grieken de voorbije drie jaar ongeveer gehalveerd is. Wie vandaag het minimumloon in Griekenland verdient, is teruggevallen op het niveau van 1978. In Griekenland is het minimumloon dit jaar verlaagd van 751 euro bruto naar 586 euro bruto.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Bernanke houdt kaarten op de borst

,,We moeten meer vooruitgang boeken, zeker op de arbeidsmarkt'', zei Bernanke in zijn speech op de conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole. ,,De Federal Reserve zal de benodigde extra maatregelen nemen om een sterker economisch herstel en een duurzame verbetering van de arbeidsmarkt te bewerkstelligen.'' Hij benadrukte daarbij dat er grenzen zitten aan de beleidsinstrumenten van de Fed.

Op de financiƫle markten werd reikhalzend naar de speech van Bernanke uitgekeken, omdat hij in de afgelopen maanden al meerdere keren had laten weten dat de Fed klaarstaat om in te grijpen als de economische situatie daarom vraagt. Hij gaf vrijdag echter geen details over nieuwe maatregelen en liet ook niet doorschemeren wanneer deze eventueel worden doorgevoerd.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Duitse bunds eindigden lager

Duitse bunds zijn vrijdag lager geeindigd maar maakten de tweede helft van de handelsdag een deel van de verliezen goed na de toespraak van Ben Bernanke tijdens een economisch symposium in de staat Wyoming.

Federal Reserve voorzitter Bernanke deed vrijdag tijdens de opening van de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole geen directe aankondigingen voor verdere verruimingsmaatregelen maar marktvolgers lazen tussen de regels toch de mogelijkheid dat er een toenemende kans is dat de Fed een derde ronde van 'quantitative easing' zal aankondigen in de komende tijd.

De bankier benadrukte in zijn toespraak dat de Fed klaar staat om te handelen indien nodig en noemde eerdere rondes van stimulering in de vorm van QE1 en 2 bevredigend. Wel maakt Bernanke zich zorgen over de Amerikaanse arbeidsmarkt.