Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 41581 tot 41585
Bron: klantinteractiekenniscentrum.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Banken moeten kosten fors verlagen

Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat Europese banken de komende vijf jaar 40 tot 70 miljard aan kostenbesparingen moeten doorvoeren. Dat komt neer op minimaal 10% van de totale kosten.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

‘Mens is al over grondstofbudget heen voor dit jaar’

De mensheid heeft voor dit jaar al alle grondstoffen die de aarde kan voortbrengen in 1 jaar verbruikt. Tot en met het einde van het jaar putten we de natuur uit op leenbasis.

Dit stelt het Global Footprint Network, een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met ecologische voetafdrukken van de mens.

Volgens het bureau zijn we op 22 augustus over de grens gegaan voor dit jaar. In de ongeveer 8 maanden daarvoor hebben we alle hernieuwbare grondstoffen gebruikt en CO2 uitgestoten die de aarde aankan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

De schandelen van Goldman Sachs

We kennen Goldman Sachs inmiddels allemaal. De beruchte bank uit Amerika wordt in verband gebracht met verschillende duistere praktijken. De bank staat bij het grote publiek bekend om zijn dubieuze manier van zaken doen. Volgens veel mensen heeft Goldman Sachs een geheimzinnige manier om economische en politieke beslissingen te beïnvloeden. In 1869 werd Goldman Sachs opgericht en heeft inmiddels vestigingen in alle financiële centra van de wereld. Ze zijn als investeringsbank overal aanwezig de bank is betrokken geweest in menig schandaal. We zullen deze bank eens onder de loep nemen.

[...]

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Frankrijk de volgende

Het hart van de Europese Unie is de alliantie tussen Frankrijk en Duitsland. Als Frankrijk zichzelf niet bij elkaar kan houden, of Duitsland beslist om vrijwillig de Euro te verlaten, is de hele EU gedoemd. Aan de andere kant van deze medaille, zijn alle EU-landen feitelijk failliet. De schuldenlast kan niet worden opgelost zonder een vrijwillig financiële herstructurering, of faillissement. Het eerste zal niet gebeuren, door een gebrek aan leiderschap binnen de EU, het laatste gebeurt. Het is slechts een kwestie van tijd tot het blikje aan het einde van de weg geraakt.

Voor nu, zegt Frankrijk, dat het Griekenland niet uit de euro zal laten gaan; niet in het belang van het Griekse volk, de natie, of zelfs het behoud van de EU, maar Holande weet wanneer Griekenland failliet gaat drie grote Franse banken, Gen Soc., Paris Bas, en Credit Agricole onderuit gaan. Wat het einde van Frankrijk als natie betekent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China kan weldra verdubbeling goudvoorraden aankondigen

Er zijn verschillende elementen die momenteel de goudprijs ondersteunen, maar een factor die niet mag worden onderschat zijn de aankopen van de centrale banken. Deze kopen op nu versneld goud in en ondersteunen zodoende de goudprijs. Die trend zal zich hoogstwaarschijnlijk verder zetten.

De cijfers spreken voor zichzelf. In juli kocht Rusland de grootste hoeveelheid goud sinds oktober van vorig jaar in. Anderzijds verhoogde Kazakhstan voor de 12de maand op rij de goudreserves. Ook de centrale banken van landen als Oekraïne en Kirgizië blijven goud kopen.

Rusland voegde 18,60 ton toe aan de goudreserves, die nu zijn opgelopen tot 936,6 ton. Aan het huidige tempo zal de reserve snel boven 1.000 ton liggen. Kazakhstan heeft nu 103 ton goud in de kluizen van de centrale bank liggen, 1,4 ton meer dan in juni.