Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 41581 tot 41585
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Goud import China daalt met 10%

Niet alleen Europa en Amerika hebben problemen met de economie waardoor minder goud wordt geimporteerd, ook is bekend geworden dat China de goud import in Juli met 10% zag dalen. China importeerde in Juli 2012 65 ton goud.

Er is echter niet veel om bezorgd om te worden. Analisten denken dat de rest van het jaar de vraag naar goud en daarmee de import zal blijven stijgen, mede door de aanhoudende vraag naar fysiek goud van China. Goud wordt in China veel gebruikt om te verwerken in sieraden, omdat het echt als een luxe product wordt gezien.

Bron: CNBC
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

4-jarig onderzoek in zilver-fraude komt tot een eind

Helaas, zonder enig resultaat...

A four-year investigation into the possible manipulation of the the silver market looks increasingly likely to be dropped after US regulators failed to find enough evidence to support a legal case, according to three people familiar with the situation.

The Commodity Futures Trading Commission first announced that it was investigating “complaints of misconduct in the silver market” in September 2008, following a barrage of allegations of manipulation from a group of precious metals investors.

In 2010, Bart Chilton, a CFTC commissioner, said that he believed there had been “fraudulent efforts” to “deviously control” the silver price.

[...]

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Het zelfreinigend vermogen van de elite.

Dit weekeinde was Minister-president Mario Monti van Italiƫ via twee opvallende uitspraken in het Europese, maar vooral Duitse, nieuws. Ten eerste waarschuwde hij ervoor dat Europa psychologisch op barsten staat en daardoor uiteen dreigt te vallen op het niveau van de bevolkingen van de lidstaten. Het ging hem niet slechts om anti-Europese sentimenten. Belangrijker waren de spanningen richting Duitsland. Dat land moet zich niet zo halsstarrig opstellen. Anders kon het weleens op een modern potje matten uitdraaien.

Ten tweede was Monti van mening dat de Europese regeringsleiders zich losser moesten opstellen ten opzichte van hun nationale parlementen met als doel om de crisis beter te kunnen bezweren. Een beetje afstand kan geen kwaad ten gunste van eigenmachtig handelen, zo is Monti van mening. Deze uitspraken hadden net zo goed van Silvio Berlusconi kunnen komen en stemmen tot grote zorg. Onwillekeurig moest ik aan de opmaat naar de Tweede Wereldoorlog denken. Terecht?

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

CORRECT: AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot vlak na rustige en saaie dag

(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot vlak na rustige en saaie dag' om euro dollar koers te corrigeren.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag vrijwel onveranderd af, na een zeer rustig en saai verlopen handelsdag, waarop PostNL met de cijfers over het tweede kwartaal nog voor de meeste opwinding zorgde, terwijl de verder dalende rentes van Italie en Spanje gedurende het grootste deel van de handelsdag voor een licht optimistische stemming zorgden. De bescheiden winst werd in de slotminuten weer ingeleverd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Britse bank beticht van illegale handel Iran

De Britse bank Standard Chartered wordt in de Verenigde Staten verdacht van grootschalige illegale handel met Iran. Het bedrijf dreigt daardoor zijn vergunning kwijt te raken om actief te zijn in New York, het hart van de Amerikaanse financiƫle wereld. Dat is maandag bekendgemaakt.