Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41596 tot 41600
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Banken zijn de 'cocaïne cowboys' van vandaag

'Cocaïne cowboy' was de bijnaam voor de typische drugdealer van Zuid-Florida in de jaren 1970 en 1980, bij ons vooral bekend uit de tv-serie ‘Miami Vice’. Volgens Bloomberg zijn megabanken de moderne cocaïne cowboys, die met de regelmaat van de klok wetten overtreden, maar nooit verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.

Een bank die schuldig wordt bevonden aan witwaspraktijken voor drugskartels en terroristische netwerken zou gesloten moeten worden. Wel, dit was het geval voor het Britse HSBC, maar waarschijnlijk komt die er met een boete en een waarschuwing van af.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Bestuurders zijn volkomen de weg kwijt

Bestuurders van instellingen en bedrijven en hoogleraren op diverse vakgebieden doen de laatste tijd behoorlijk van zich spreken. De een na de ander komt met ideeën en oplossingen op de proppen waarvan de ‘gewone mens’ denkt: “Zijn ze nou helemaal gek geworden?”

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

'Recordinkomsten Koeweit uit olieverkoop'

Golfstaatje Koeweit heeft in het afgelopen financiële jaar goed verdiend aan de hoge olieprijzen. Het begrotingsoverschot steeg tot het recordniveau van omgerekend 37,7 miljard euro. Dat zou blijken uit voorlopige cijfers van het ministerie van Financiën van Koeweit, die Reuters meldt.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Ex-econoom Wereld Bank verwacht totale instorting beschaving

Groep experts waarschuwt voor onvermijdelijke en gelijktijdige implosie van energie-, voedsel-, water- en geldsystemen;

De voornaamste veroorzakers van de onvermijdelijke instorting in de komende jaren zijn volgens een groep experts de politici, die jarenlang veel te veel geld hebben geleend en uitgegeven. Het plafond is nu bereikt.

Het zijn allang niet meer de enkele complot- en doemdenkers die zeggen dat de huidige crisis nooit meer wordt opgelost en de hele Westerse beschaving zal instorten. Richard Duncan, voormalig financieel specialist bij de Wereld Bank en hoofdeconoom bij Blackhorse Asset Management, verklaarde tegenover CNBC een 'doodspiraal' te zien die zal uitmonden in een zeer ernstige Depressie die 'onze beschaving niet kan overleven'. Andere financiële, economische en politieke experts trekken dezelfde apocalyptische conclusies.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

'Geen Europese steun voor Italië nodig'

Italië heeft op dit moment geen behoefte aan aankopen van Italiaanse staatsleningen door Europese noodfondsen, om zo de hoge rente op die obligaties te drukken.

''Als de markten denken dat het keerpunt is gepasseerd, als Italië doorgaat met fiscale discipline en de maatregelen om groei te stimuleren versnelt, dan zal er geen noodzaak zijn voor een interventie door een noodfonds. Veel hangt van onszelf af'', aldus de Italiaanse centralebankpresident.