Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 4161 tot 4165
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Amerika slimmer? Merk je niks van

Het aantal Amerikanen met studieschulden groeit in hoog tempo. Maar goed betaalde banen om die schulden vervolgens af te lossen zijn schaars, constateert BNR's macro-econoom Kees de Kort. En of het geld wel echt aan studies wordt besteed is ook nog maar de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

7 dingen die je moet weten over de daling van het Britse pond

Is het over-and-out voor het Britse pond? De Britse munt zit al lange tijd in een dalende trend. Sinds de verrassende Brexit-stem op 23 juni, versnelt daling. Afgelopen vrijdag volgde dan de flash crash waarbij het pond door de steun van $1,30 zakte en ineens crashte tot $1,18 om daarna te herstellen rond $1,24.

Wanneer Europa en Groot-Brittannië blijven aandringen op een vechtscheiding, zal dit ongetwijfeld negatieve gevolgen hebben voor de economie aan beide kanten van de Noordzee. Dat is geen prettig vooruitzicht.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Stiglitz: ‘Italië verlaat de eurozone’

Minder dan twee maanden vooraleer de Italianen zich in een referendum kunnen uitspreken over een reeks wijzigingen in hun grondwet, duiken steeds meer alarmsignalen op. In een interview met de Duitse krant Die Welt voorspelt Joseph Stiglitz, de Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor de Economie, dat dit referendum ‘het cataclysme zal veroorzaken’ dat de Europese Unie zal verpulveren.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Goudreserves China naar 1839 ton

China heeft afgelopen maand opnieuw goud ingekocht. De centrale bank van China kocht.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

Dit is het allergrootste gevaar voor wereldeconomie (en kan niet weggenomen worden)

In traditionele termen zijn oorlogen de grootste nachtmerrie voor een economie. Nu de wereldeconomie op dat gebied stabiel vrij stabiel is lijken de meeste beleidsmakers ingedommeld te zijn. Eén van de grootste bedreigingen  in onze huidige technologische wereld is echter een grootschalige cyberaanval. Een dergelijke aanval kan in enkele minuten een verwoestend effect teweeg brengen, nochtans wordt amper geïnvesteerd in een goede beveiliging.

Het is een alledaagse melding waar niet veel mensen zich aan storen die er niet mee te maken hebben. Namelijk een informaticaprobleem op een grote luchthaven of supermarkt waardoor tijdelijk geen diensten verleend kunnen worden. Minder geweten zijn echter de dagelijkse cyberaanvallen op energiecentrales waardoor soms wel degelijk de productie tijdelijk wordt onderbroken.