Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 41601 tot 41605
Bron: visionair.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Een nieuwe wereldorde deel V

Onderstaande film laat zien hoe krachten in de VS al tijden aan een onzichtbaar wereldrijk bouwen en dat ze hierbij ook al decennia lang het eigen volk voorliegen over hoe ze dit doen. Een zeer interessante documentaire die meer uitlegt over de geschiedenis van de wereld in de afgelopen eeuw dan het gemiddelde geschiedenisboek in Nederland. Verbazingwekkend eigenlijk waarom in Nederland nooit aandacht wordt besteed aan de economische motieven om een oorlog te voeren… Jammer dat dit nergens lijkt voor te komen, niet in het NOS journaal maar ook niet in ons onderwijssysteem en in de geschiedenisboeken…

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Monti: crisis kan Europa opbreken

De Italiaanse premier Mario Monti vreest dat de voortwoekerende eurocrisis Europa uit elkaar kan trekken en Europese landen tegen elkaar aan het opzetten is. Dat heeft Monti gezegd in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

,,De spanningen in de eurozone van de afgelopen jaren hebben al de trekken van een psychologische breuk van Europa. We moeten hard werken om die tegen te gaan.'' Volgens Monti mag de euro geen factor van tegenstellingen in Europa worden, anders kunnen de ,,fundamenten van het Europese project worden vernietigd''.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

China gaat economie verder ondersteunen

De Chinese centrale bank gaat de komende maanden zijn beleid verder verscherpen om de afzwakkende economische groei te stimuleren.

Volgens de centrale bank zal het kredietbeleid worden verbeterd om zo de economie te steunen. Ook zal beter onderzoek worden gedaan naar de economische situatie in China en het buitenland om het beleid beter af te kunnen stemmen en een ''stabiele en relatief sterke groei dit jaar te handhaven''.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

De ondergang van het Westen in 97 slides

De Westerse economieën lopen tegen een aantal problemen aan; banken die niet meer op hun eigen benen kunnen staan, stijgende werkloosheid doordat bedrijven blijven saneren en met de economische groei gaat het ook alles behalve goed sinds 2008. Dit in grote tegenstelling tot de emerging markets. In een al iets oudere presentatie wordt in 97 slides 'The continued economic decline of the West' laten zien met behulp van grafieken en statistieken. Klik op de afbeelding hieronder.

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Open brief aan president Barack Bin Obama

Welterusten mijnheer de president (Lennaert Nijgh / Boudewijn de Groot) Mijnheer de president, welterusten. Slaap maar lekker in je mooie witte huis. Denk maar niet te veel aan al die verre kusten waar uw jongens zitten, eenzaam, ver van thuis. Denk vooral niet aan die zesenveertig doden, die vergissing laatst met dat bombardement. En vergeet het vierde van die tien geboden die u als goed christen zeker kent.

[...]