Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 41611 tot 41615
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

'Recordinkomsten Koeweit uit olieverkoop'

Golfstaatje Koeweit heeft in het afgelopen financiële jaar goed verdiend aan de hoge olieprijzen. Het begrotingsoverschot steeg tot het recordniveau van omgerekend 37,7 miljard euro. Dat zou blijken uit voorlopige cijfers van het ministerie van Financiën van Koeweit, die Reuters meldt.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Ex-econoom Wereld Bank verwacht totale instorting beschaving

Groep experts waarschuwt voor onvermijdelijke en gelijktijdige implosie van energie-, voedsel-, water- en geldsystemen;

De voornaamste veroorzakers van de onvermijdelijke instorting in de komende jaren zijn volgens een groep experts de politici, die jarenlang veel te veel geld hebben geleend en uitgegeven. Het plafond is nu bereikt.

Het zijn allang niet meer de enkele complot- en doemdenkers die zeggen dat de huidige crisis nooit meer wordt opgelost en de hele Westerse beschaving zal instorten. Richard Duncan, voormalig financieel specialist bij de Wereld Bank en hoofdeconoom bij Blackhorse Asset Management, verklaarde tegenover CNBC een 'doodspiraal' te zien die zal uitmonden in een zeer ernstige Depressie die 'onze beschaving niet kan overleven'. Andere financiële, economische en politieke experts trekken dezelfde apocalyptische conclusies.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

'Geen Europese steun voor Italië nodig'

Italië heeft op dit moment geen behoefte aan aankopen van Italiaanse staatsleningen door Europese noodfondsen, om zo de hoge rente op die obligaties te drukken.

''Als de markten denken dat het keerpunt is gepasseerd, als Italië doorgaat met fiscale discipline en de maatregelen om groei te stimuleren versnelt, dan zal er geen noodzaak zijn voor een interventie door een noodfonds. Veel hangt van onszelf af'', aldus de Italiaanse centralebankpresident.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Oostenrijk: Merkel zal buigen bij ESM

De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann verwacht dat zijn Duitse collega Angela Merkel uiteindelijk toch zal instemmen met een banklicentie voor het Europese noodfonds ESM. Dat heeft Faymann gezegd tegen de Oostenrijkse krant Kurier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Overleg Grieken en trojka afgerond

De beslissende onderhandelingen tussen de Griekse regering en de trojka over een nieuw bezuinigingspakket zijn zondagmiddag afgerond.

De gesprekken over de uitvoering van het programma waren productief, aldus het persbericht. ''Er is een algemeen akkoord over de noodzaak om de politieke inspanning op te schroeven om alle doelen te kunnen bereiken.''