Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41611 tot 41615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

VIDEO: een geanimeerde EU-crisis

Er kwam een interessante tweet voorbij op onze Slim Beleggen Twitter. Een filmpje waarin op een geanimeerde wijze de huidige eurocrisis in beeld wordt gebracht en uitgelegd.

Moeilijke zaken zoals EFSF of ESM komen aan bod, op een manier zodat iedereen het nog snapt

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

'Wall Street begint hoger'

De beurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met winst. De stemming wordt gesteund door sterker dan verwachte Amerikaanse detailhandelsverkopen.

Winkeliers in de Verenigde Staten verkochten in juli 0,8 procent meer dan een maand eerder. De verkopen vielen daarmee flink hoger uit dan de toename van 0,3 procent die economen hadden voorzien. Ook bleek dat de producentenprijzen in de Verenigde Staten in juli met 0,3 procent zijn toegenomen. Economen rekenden op een prijsstijging van 0,2 procent.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Japan nog steeds in de ban van deflatie

Tijdens de laatste Casey Research conferentie gingen James G. Rickards en Harry S. Dent Jr. met elkaar in discussie over inflatie en deflatie. Harry Dent steekt het niet onder stoelen of banken dat hij verwacht dat we in de toekomst te maken zullen krijgen met deflatie. Volgens Dent zal het effect van schuldenafbouw (niet alleen van consumenten, maar ook van bedrijven en overheden), op termijn de overhand krijgen. In de jaren '30 was het zo dat de schuldenberg eerst enorm steeg en 10 tot 15 jaar later meer dan was gehalveerd. De huidige Amerikaanse schulden liggen momenteel op het niveau van tijdens de depressie in de jaren '30 van de vorige eeuw, zie de afbeelding hieronder.

[...]

Bron: CDFund.com
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Chinese vraag naar basismetalen zal stijgen in H2 door inhaalslag achterstallige infrastructuurprojecten

Volgens analisten en mijnbouwers zal China in de tweede helft van dit jaar meer geld uitgeven aan infrastructurele projecten. Na een zwakke eerste helft is een achterstand ontstaan in de bouw van wegen, spoorwegen en elektriciteitscentrales, met name in het minder ontwikkelde westen van het land. Een achterstand die ingehaald moet worden wil China z’n doelstellingen voor 2012 halen.

[...]

Bron: USmarkets
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Digitale versus Fysieke beleggingen

Waarom grondstoffen en beleggingen in tastbare bronnen uit de grond de komende decennia als belegging voortdurende terreinwinst zullen boeken op papieren en digitale producten.

De vertragende factor in deze overgang is simpel: “het systeem”. Het systeem is gebouwd en gefundeerd op staatsobligaties, derivaten, fiat geld, aandelen en andere producten die worden verkocht op “papier”, of zeg maar liever: “digitaal worden geschapen – uit het niets.” Grondstoffen worden uiteraard ook op papier verkocht – meestal zonder dekking, en dat is ook exact de reden waarom veel grondstoffen nog erg aan de goedkope kant noteren – omdat deze dus makkelijk bij te printen zijn! Yes! They can print gold!

[...]