Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 41621 tot 41625
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Mogelijk 14,5 procent korting op pensioen ABP

Als de rente waarmee pensioenfondsen moeten rekenen niet wordt aangepast, moet pensioenfonds ABP zijn pensioenen in de komende 2 jaar mogelijk met in totaal 14,5 procent verlagen.

Ook moeten de pensioenpremies dan fors omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. De stemming wordt gedrukt door koersverliezen in Azië en lagere slotstanden op Wall Street.

,,De AEX opent ongeveer 2 punten lager. We gaan mee met de verliezen in Azië en de VS. Het is nog altijd vrij rustig op de beurzen en dat zal deze week niet veranderen. We kijken vooral uit naar macrocijfers uit de VS en de ontwikkelingen rond Griekenland'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Belgisch consumentenvertrouwen valt verder terug

Het Belgische consumentenvertrouwen is in augustus voor de tweede maand op rij gevoelig gedaald. Dat blijkt uit de indicator van de Nationale Bank van België. Met een negatief eindtotaal van min 16 punten werd daarmee de tweede slechtste maand van het jaar opgetekend. Alleen februari vertoonde met een negatief cijfer van min 20 punten nog een slechter resultaat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Griekenland moet nog 2 miljard bezuinigen'

Griekenland moet de komende 2 jaar nog 2 miljard euro aan bezuinigingen doorvoeren om te voldoen aan de eisen die verbonden zijn aan de ontvangen steun van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De besparingen zijn nodig om tegenvallende belastinginkomsten te compenseren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Olieprijs op hoogste niveau in drie maanden

De olieprijs is dinsdag gestegen tot het hoogste niveau in drie maanden, vooral vanwege hoop op steunmaatregelen voor noodlijdende lidstaten van de eurozone

De septemberfuture voor een vat ruwe olie, die dinsdag expireert, sloot op de New York Mercantile Exchange $0,71, of 0,7%, hoger op $96,68. Het contract voor oktober, waarin meer werd gehandeld, sloot 0,6% hoger op $96,84 per vat.

"De markten hebben duidelijk de weg omhoog gevonden", zegt Andy Lebow, broker bij Jefferies Bache. "Ze denken dat de situatie in Europa zal verbeteren."