EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41621 tot 41625 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

JPMorganChase verloor 10 miljard dollar door Bear Stearns over te nemen

De grote crisis van 2008 kende een climax toen de grond onder de voeten van Lehman Brothers weggeslagen werd. In feite had het al veel eerder mis kunnen lopen. Een klein half jaar voordien stond namelijk Bear Stearns al op het punt om te vallen, een klap die een gelijkaardig effect zou hebben gehad als de Lehman-val.

Bear Stearns werd toen door JPMorganChase overgenomen waardoor de markten nog een paar maanden respijt kregen. Op Wall Street wordt nog altijd gemord omdat de bank the Bear voor een prikje door JP zou overgenomen hebben. Concurrentievervalsing, zo luidt de beschuldiging.

Jamie Dimon van JPMorgan Chase heeft gisterenavond een boekje opengedaan over wat er werkelijk is gebeurd. JP heeft the Bear overgenomen om de Fed te plezieren, niet meer of niet minder. Uiteindelijk verloor de bank van Dimon bijna 10 miljard dollar aan deze overname. Dimon is niet zeker dat hij dezelfde beslissing zou nemen wanneer het probleem nog eens zou opduiken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk lager, in navolging van koersverliezen in New York. Daarnaast wordt de stemming gedrukt door een kredietverlaging voor Spanje.

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk lager, in navolging van koersverliezen in New York. Daarnaast wordt de stemming gedrukt door een kredietverlaging voor Spanje.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten lager. Wall Street zakte na het slot van de Europese markten verder weg door de zwakke vooruitzichten van Alcoa en een winstwaarschuwing van Chevron. Daarnaast is de kredietwaardering voor Spanje verlaagd. Beleggers blijven risicomijdend in afwachting van de kwartaalresultaten. Ook is het positieve effect van het opkoopplan van de ECB weggevaagd door de weigering van Spanje om steun aan te vragen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

'Crisisaanpak in Europa op schema'

Europa ligt op schema met het oplossen van de schuldencrisis. De regio heeft meer vooruitgang geboekt dan waarnemers van buitenaf kunnen zien.

Europa ligt op schema met het oplossen van de schuldencrisis. De regio heeft meer vooruitgang geboekt dan waarnemers van buitenaf kunnen zien.

Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble donderdag. ''We denken dat we met ons beleid van economische groei aanjagen door middel van het terugdringen van begrotingstekorten aan onze internationale verplichtingen zullen voldoen'', aldus Schäuble.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Voortbestaan huidig financieel systeem

De economie kent steeds meer bedreigingen. De Staatsschuld van de VS blijft oplopen, de Europese schuldencrisis blijft doormodderen, de Chinese groei valt terug en vrij recent de groei van de Duitse economie valt opnieuw terug. Iedereen heeft het over verschillende crisissen. De kredietcrisis gevolgd door de bankencrisis en die weer gevolgd door de Europese schuldencrisis. Ik zie dit anders al deze crisissen zijn gewoon een crisis en dat is de kredietcrisis.

Lees verder op aandelentip.com
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Lagarde vraagt om politieke moed

Moedige politieke besluiten moeten ervoor zorgen dat het herstel van de wereldeconomie wordt verankerd.

Dat stelde de topvrouw van het IMF, Christine Lagarde, donderdag in de aanloop naar de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Tokio.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs