Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41626 tot 41630
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

'Loonstijging Noord-Europa geen oplossing crisis'

Noord-Europa en Zuid-Europa concurreren weinig met elkaar. Een loonstijging in de noordelijke landen om de concurrentiepositie te verbeteren van noodlijdende landen zoals Griekenland werkt daarom ook niet.

Verschillende economen, waaronder de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Paul Krugman, hebben dit eerder wel geopperd als oorzaak en een oplossing voor de huidige crisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Kamp vreest voor pensioenen door EU

Die wil de pensioenfondsen dwingen hun financiële buffers aan te vullen. Kamp heeft laten becijferen dat de pensioenfondsen dan 10 miljard euro extra zouden moeten reserveren.

''Dit leidt tot te hoge premies en te lage uitkeringen'', zegt Kamp in een interview met het weekblad Elsevier van deze week.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

'Nederland moet graanvoorraad aanleggen'

De Nederlandse staat moet een voorraad graan aanleggen om in te spelen op de verwachte prijsstijgingen van onder meer tarwe, maïs en sojabonen.

Dat zegt de voorzitter van landbouworganisatie LTO Albert-Jan Maat woensdag in dagblad Trouw. De oogsten in de Verenigde Staten, Rusland en Oekraïne dreigen te mislukken.

Door snel graan te hamsteren, kan Nederland de prijsstijgingen voor veevoer en brood beperken. De prijs van tarwe is door de verwachte krapte in een paar maanden tijd met bijna veertig procent gestegen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Goud is dood, lang leve goud!

Nu de prijs van Goud al een jaar onder druk staat, duiken er steeds meer critici op om het einde van de stierenmarkt in te luiden. Dat kan hun zuur gaan opbreken, net als in 2008.

Het is alweer een tijd geleden dat we nog eens een column besteden aan Goud. Het gele edelmetaal zit sinds september 2011 in een consolidatiefase. De goudprijs viel terug van boven 1900 dollar per ounce tot onder 1550 dollar per ounce en handelt momenteel rond 1620 dollar. Het is weer voldoende om het sentiment van beleggers voor goud onder het figuurlijke vriespunt te brengen.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Weer een papieren goudhandelaar gecrashed na MF Global en Peregrine: Amber Gold

We have said it over and over, we'll say it again. For all those who for one reason or another would like to boycott the broken markets, yet trade gold in paper form, please understand that all the invested capital is at risk of total loss and can and will be lost, commingled and rehypothecated, not necessarily in that order, with little to zero recourse and the residual claim on liquidating assets pushed to the very end of the queue. Because if Lehman, MF Global, Peregrine, and countless other examples were not enough, here comes Amber Gold: a gold-based investment ponzi scheme out of Poland, in which it is likely needless to say that the gullible investors never had actual possession of the gold. And when they tried, it was gone. All gone.