Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41636 tot 41640
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Nieuwe rel in handelsoorlog China en VS

China eist dat de Verenigde Staten meerdere subsidies voor hernieuwbare energie opheffen, omdat deze in strijd zouden zijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Door de Amerikaanse subsidies kunnen hernieuwbare energieproducten goedkoop naar China geƫxporteerd worden, hetgeen de Chinese export belemmert, stelt het Chinese ministerie van Handel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Europese centrale bank kan plafond boven Spaanse en Italiaanse rente bepalen

We weten allemaal dat september een belangrijke maand zal worden voor zowel de crisis als de markten [hier zijn al 7 redenen!], maar iedereen vraagt zich af wat er precies te gebeuren staat. In ieder geval moeten er knopen worden doorgehakt. Er is echter ook de waarschuwing van Guy Verhofstadt dat de etterbuil volgende maand kan openbarsten.

De Europese centrale bank zal dus met krachtige maatregelen moeten uitpakken. Wanneer we het Duits magazine Der Spiegel mogen geloven, zijn de centrale bankiers al volop bezig om een big bazooka te laden die in September zal worden voorgesteld en die voor zover dat mogelijk is orde op zaken moet stellen. Super Mario Draghi heeft werk aan de winkel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Afwaarderingen raken pensioenfondsen nog niet

De afwaardering van de kredietwaardigheid van een groot aantal zakenbanken vormt vooralsnog geen groot risico voor de positie van Nederlandse pensioenfondsen. Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Spanje goedkoper uit met korte leningen

Spanje betaalde dinsdag minder rente op staatsleningen met looptijden van 12 en 18 maanden dan bij vergelijkbare leningen vorige maand. De lagere rente is het gevolg van speculatie onder beleggers dat de Europese Centrale Bank (ECB) in actie zal komen om de hoge rentes die Spanje en Italiƫ moeten betalen omlaag te brengen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Aangekomen bij "point of no return"

Wat wordt er tegenwoordig toch veel gepraat over de economie, je ziet door de bomen het bos bijna niet meer. Of het nu gaat over de  beurs, de huizenprijzen, de groeicijfers, de verwachtingen van analisten, de kredietbeoordelaars, de mening van Diederik Samson of de concurrentie van China, de goudprijs, grondstoffen, voedselinflatie, het gaat eigenlijk allemaal maar om één ding; geld!

Over alles wordt gepraat en gediscussiëerd: de marktwerking, het weer, de opkomst van China, de Nederlandsche Bank, Libor-schandalen, politiek, links of rechts, religie, veiligheid, alles wordt ter discussie gesteld. Behalve datgene wat eigenlijk het allerbelangrijkste is in het leven en op deze wereld: pecunia!

Ons monetaire systeem; wat is dat nou eigenlijk? Belangrijker nog, hoe werkt het, wie heeft het verzonnen, geïmplementeerd? Men  is het allemaal zo vanzelfsprekend gaan vinden dat er niet eens meer goed over nagedacht wordt. Geen onderwerp is heiliger dan ons monetaire  systeem, we vinden geld en schulden vanzelfsprekend, terwijl dat juist nu een probleem is in ons systeem.

[...]