Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 41646 tot 41650
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Bezittingen goud ETFs op record

De bezittingen van exchange traded funds (ETFs) die beleggen in goud staan op een recordniveau van 78 miljoen ounce, meldt ETF Trends.

Investeringen in goud ETFs zijn dit jaar met meer dan 3 procent gestegen ondanks dat de vraag naar fysiek goud in opkomende markten mogelijk is opgedroogd, met name in India als gevolg van de zwakke rupee.

Volgens het nieuwste World Gold Council rapport zijn de investeringen in goud in het tweede kwartaal met 15 procent op jaarbasis gestegen, de daling van de vraag in China en India niet meegerekend.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Uitstel is geen afstel

De kalmte op de beurzen in de afgelopen week heeft veel ruimte geschapen in de indicatoren. Maar hiermede is niet gezegd dat het correctiescenario waarover wij het in onze vorige blog hadden, nu van de baan is. Andere indicatoren wijzen erop dat de bomen bijna tot aan de hemel reiken. In Amsterdam toont de weekgrafiek nu 8 achtereenvolgende weken met een witte candle. Dit is veel en komt weinig voor. Amsterdam zal dus op afzienbare termijn een negatieve week krijgen. De EuroStoxx 100 toont zelfs 12 consecutieve weken van stijging. Bijna nooit gezien! Het kan niet op zult u zeggen, maar het kan ook niet blijven duren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Shell pompt miljarden in Chinees schaliegas

Shell investeert de komende jaren tenminste 1 miljard dollar per jaar in de ontginning van schaliegasvelden in China, die naar verwachting enorme reserves herbergen.

Dat zei de hoogste baas van het olie- en gasconcern in het land, Lim Haw Kuang, dinsdag in een vraaggesprek met persbureau Reuters.

De investeringsplannen sluiten aan op de strategie van Shell om te groeien in 's werelds grootste energiemarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Sociale onrust door Griekse bezuinigingen'

De bezuinigingen die Griekenland doorvoert, moeten worden afgezwakt, anders dreigt sociale onrust te ontstaan.

Volgens zegsman Panos Skourletis van de grootste Griekse oppositiepartij kunnen burgers belastingkantoren ''kort en klein gaan slaan'' omdat ze geen geld meer hebben om hun belastingen te betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Huizenmarkt valt terug tot niveau 2004

De Nederlandse huizenmarkt zit nog altijd op slot. De huizenprijzen zijn vorige maand door de sterkste daling in decennia teruggevallen tot het niveau van juni 2004. Tegelijkertijd zitten de verkopen nog altijd in het slop, zo bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De gemiddelde prijs van verkochte woningen lag in juli 8 procent lager dan een jaar eerder. Dat is de sterkste daling sinds 1995, het jaar dat de huidige meetmethode begon. De lagere prijzen trekken echter nog niet meer kopers. Tot en met juli werden dit jaar 66.000 huizen verkocht, dat is 3 procent minder dan in de eerste 7 maanden van 2011.