Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 4166 tot 4170
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Nobelprijswinnaar Stiglitz: Italië zal de eurozone verlaten (en andere landen zullen volgen)

Econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz is hard voor de Europese Unie. De huidige vorm werkt niet meer. De euro en het besparingsbeleid van Duitsland zijn de voornaamste redenen dat Italië – en mogelijk nog andere landen – de eurozone zullen verlaten.

Europa mist de doortastendheid die nodig is om de nodige hervormingen door te voeren. Er moet een bankunie komen met een gezamenlijke depositogarantie. Maar er is te weinig solidariteit om de regels aan te passen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Vrouw die al 5 jaar rond de wereld reist, geeft 7 adviestips over geld

Nina Ragusa leidt voor velen een mooi leven. De jonge vrouw reist al 5 jaar rond de wereld. het is precies een langgerekte vakantie, zegt ze zelf. Geld speelt een belangrijke rol in ons leven, ook voor diegene die een lange vakantie nemen. Dit is het advies dat Nina Ragusa geeft uit haar 5 jaar ervaring.

Maar deze tips zijn niet alleen interessant voor diegene die graag reizen, ze zijn interessant voor iedereen die graag geld over houdt op het einde van de maand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Hoe de economische sancties tegen Rusland nu al de Franse presidentsverkiezingen bepalen

Hervé Morin, voorzitter van de Franse mini-partij Nouveau Centre (7 députés en 9 senatoren), en voorzitter van de “vernieuwde” regionale regering van Normandië sinds 4 januari 2016, heeft een opmerkelijk pleidooi gehouden tégen de anti-Russische economische sancties.

Morin was deze week in Moskou op handelsmissie en wil de Normandische boeren en havens, die zwaar te lijden hebben onder de sancties, opnieuw toegang verschaffen tot de Russische markt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

ING-personeel protesteert voor hoofdkantoor Brussel

Ongeveer 200 van de 700 kantoren van ING houden vandaag de deuren dicht, na de oproep van de vakbonden om te protesteren voor het hoofdkantoor van de bank in Brussel. Het was de eerste grootschalige actie sinds de aankondiging dat bij ING in totaal 3.500 banen zullen verdwijnen tegen eind 2021. Maandag zou de eerste ondernemingsraad plaatsvinden sinds de aankondiging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Hoe Rusland het banenverlies van 15% van al haar bankbedienden opvangt

De Russische bankensector verkeert in complete meltdown. De crisis van 2008, die heel wat Russische banken kopje onder duwde en tot een oligargische consolidatie van de markt leidde, is eigenlijk nooit opgehouden.