Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4166 tot 4170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Stijging Britse Pond vals alarm

Na bekendmaking van het nieuws dat het Britse parlement ook toestemming moet geven omtrent de Brexit is de Britse Pond terug sterk gestegen ten opzichte van de belangrijkste wereldmunten. Dit is alles is echter een vals signaal en vermoedelijk slechts een tijdelijke heropleving van de munt waar beleggers dan ook best rekening mee houden.

De afgelopen week was de beste sinds 2009 voor de Britse Pond na het bekend geraken van de eis om ook toestemming te verkrijgen van het Britse parlement om de Brexit-procedure op te starten. Zonder deze blijft het Verenigd Koninkrijk echter hangen tussen de Europese Unie en eigen onafhankelijkheid wat niet bepaald een geruststellende gedachte is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Goudprijs lager na afsluiting FBI onderzoek

De goudprijs daalde maandagochtend met 1,3% naar $1.288 per troy ounce, nadat de FBI bekendmaakte dat ze geen strafbare zaken kon vinden in de emails van Hillary Clinton. De conclusie van de Amerikaanse opsporingsdienst kwamen zondagavond voor velen als een verrassing, omdat het onderzoek pas anderhalve week geleden weer geopend werd en betrekking heeft op vele tienduizenden emails.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Gasprijzen in dalende lijn vlak voor winter, wat is er aan de hand?

Terwijl de winter in het Noordelijk halfrond klaar staat om te beginnen laten de gasprijzen net het omgekeerde zien. De contracten voor de gasprijzen voor het voorjaar van 2017 staan op een dieptepunt.

Speculanten gaan er van uit dat de komende winter geen te koude temperaturen zal kennen en sturen de gasprijzen alvast lager. Dit mede door het vrij warme herfstweer in de Verenigde Staten zorgt voor grote voorraden op het Noordelijk halfrond. Het lijkt alvast de hypocrisie ten top dat de gasprijzen net voor het begin van de winter op een dieptepunt staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 november 2016

China lanceert investeringsfonds van 10 miljard voor Oost-Europa

China heeft een investeringsfonds van 10 miljard euro opgericht om projecten te financieren in Centraal- en Oost-Europa. 

Premier Li Keqiang lanceerde zaterdag het fonds officieel in de Letse hoofdstad Riga.

Het fonds gaat beheerd worden door een onderdeel van de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), de grootste bank van het Aziatische land en voor een groot deel in staatshanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 november 2016

Het opkoopprogramma van de ECB in beeld gebracht

De Europese centrale bank doet er op dit moment alles aan om de groei van de Europese economie aan te wakkeren. Als gevolg van de tegenvallende groeicijfers van de afgelopen jaren is de rente verlaagd naar een historisch dieptepunt, en er is daarnaast een opkoopprogramma gelanceerd. Deze middelen moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de groei van het Europese bbp weer op het oude niveau komt van voor de crisis.

Deutsche Bank heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar het opkoopprogramma van de ECB. Vanaf het jaar 2015 is de ECB volop bezig met het opkopen van staats- en bedrijfsobligaties en dat heeft met name grote gevolgen gehad voor de balans van de Europese centrale bank.