EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41656 tot 41660
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht hoger gesloten, waarbij de verwachte daling van de wekelijkse olievoorraden, de neerwaartse druk vanwege nervositeit in aanloop naar het ECB-rentebesluit en de daaropvolgende speech van ECB-president Mario Draghi, compenseerde.

Daarnaast wordt door beleggers uitgekeken naar de publicatie donderdag van het ADP-banenrapport en het Amerikaans banenrapport vrijdag.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

`ECB mag tot en met 3-jaars obligaties kopen`

Europese Centrale Bank president Mario Draghi ziet geen problemen om staatsobligaties te kopen met looptijden tot en met drie jaar. Dat heeft Draghi gisteren in het Europees Parlement gezegd achter gesloten deuren, meldt Bloomberg op basis van uitspraken van Europarlementariër Jean-Paul Gauzes.

Volgens Draghi komt het opkopen van kortlopende obligaties niet overeen met monetaire financiering van de staatsschuld en is het geen schending van het mandaat, zei Gauzes, een Franse christen-democraat. 

Lees verder op deaandeelhouder.nl
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Volgende ronde in het monetaire spel

De centrale bankiers van Europa en Amerika hebben het achterste van hun tong laten zien. We staan aan de vooravond van de volgende ronde in het monetaire spel. Bernanke en Draghi staan klaar met een blanco cheque. Ik laat specialisten ter zake Maarten Verheyen van aandelen.com en Nico Pantelis van Slim Beleggen aan het woord:

[...]

Lees verder op Fininfo-be.com
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Ook Wall Street wacht op ECB

De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers houden zich koest in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en de bekendmaking van Amerikaanse werkloosheidscijfers een dag later.

De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers houden zich koest in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en de bekendmaking van Amerikaanse werkloosheidscijfers een dag later.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,1 procent hoger op 13.042,29 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 1403,19 punten en de technologiegraadmeterNasdaq daalde 0,2 procent tot 3068,54 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 5 september 2012

Azië kraakt

De Chinese industriële productie daalde in augustus aan het snelste tempo in de laatste 41 maanden. Het aantal nieuwe bedrijven staat op het laagste punt in 9 maanden. Exportorders daalden aan het snelste tempo sinds maart 2009. De industriële productie blijft zo verder onder druk staan.

De industriële productie in Zuid-Korea daalde aan het snelste tempo in 8 maanden. Nieuwe exportorders daalden voor de 3e maand op rij. Het aantal nieuwe bedrijven nam sterk af, al was het minder erg dan in juli. PMI bevindt zich nog steeds onder de 50, maar is iets beter dan vorige maand.

Nieuwe orders en exportorders daalde aan het snelste tempo sinds december vorig jaar en voor de derde maand op rij. De industriële productie verminderde het hardste in een jaar tijd.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs