Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41656 tot 41660
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Portugese werkloosheid naar recordniveau

De werkloosheid in Portugal is in het tweede kwartaal gestegen tot recordhoogte. Dat meldde het Portugese statistiekbureau dinsdag.

Afgelopen kwartaal had 15 procent van de Portugese beroepsbevolking geen betaalde baan.

Dat is een fractie hoger dan de werkloosheid van 14,9 procent die in het eerste kwartaal werd gemeten. Met 826.900 lag het aantal werklozen wel bijna een kwart hoger dan een jaar eerder.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

'Benzineprijs op weg naar nieuw record'

BNR bericht dat de benzineprijs weer op weg is naar de recordhoogte van 1,89 euro per liter. Momenteel is prijs voor een liter benzine 1,84. Volgens Paul van Selms, oprichter van United Consumers, wijzen alle signalen erop dat de recordhoogte van april dit jaar weer gaat worden gehaald.

Oorzaken zijn dat de dollar ten opzichte van de euro steeds sterker wordt, het Europese embargo op de invoer van olie uit Iran en de hoge accijnzen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Beurzen klimmen op macrocijfers

De Europese beurzen wisten dinsdag winsten te boeken. De aandelenmarkten verwerkten een reeks van macro-economische cijfers uit Europa, die een gemengd beeld lieten zien. De economische data hielden wel de deur open voor meer steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

,,De cijfers laten geen al te florissant beeld van Europa zien, maar sombere cijfers zijn waarschijnlijk nodig om politici tot actie te bewegen. Dus in dat licht is het geen slecht nieuws'', zei een Parijse handelaar tegen persbureau Reuters.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,6 procent hoger op 333,31 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 501,69 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tussen 0,5 en 0,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Portugese BBP krimpt KW2 1,2% t.o.v KW1, 3,3% jaarbasis

De Portugese economie is op jaar- en kwartaalbasis met respectievelijk 3,3% en 1,2% gekrompen in het tweede kwartaal van 2012, waarmee de economie een verdere krimp heeft ingezet, blijkt dinsdag uit voorlopige cijfers van het Portugese statistiekbureau.

De binnenlandse vraag liet wederom een afname zien en de export vertraagde in het tweede kwartaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Spaanse banken lenen in juli voor recordbedrag bij ECB

Spaanse banken hebben in juli voor een recordbedrag geleend bij de Europese Centrale Bank (ECB), toen de spanningen opliepen in de weken die volgden op de aankondiging van een reddingsoperatie van EUR100 miljard voor de bancaire sector van het Zuid-Europese land.

Uit cijfers die dinsdag zijn vrijgegeven door de centrale bank van Spanje blijkt dat de netto-leningen zijn toegenomen tot EUR375,55 miljard, van EUR337,21 in juni. Voor de tiende maand op rij was er sprake van een toename van leningen.

De deposito's in de marginale depositofaciliteit van de ECB daalden in juli iets naar EUR26,64 miljard van EUR27,79 miljard in juni.