Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41656 tot 41660
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

AEX opent met winst

Na de teleurstelling over het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) richten beleggers hun blik op de Verenigde Staten, waar later op de dag het belangrijke banencijfer zal worden vrijgegeven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,5 procent hoger op 323,82 punten. De MidKap-index won 0,7 procent tot 494,91 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,6 en 0,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lopen verder op

Opnieuw lopen de Spaanse en Italiaanse rentes op 10-jaars staatspapier op. Na enkele dagen van rust stijgt de rente, nadat steunmaatregelen van de ECB uitbleven.

De rente op de Spaanse staatslening steeg naar bijna 7,4 procent van 7,1 procent donderdagmiddag. Op de Italiaanse leningen stond de rente op 6,4 procent tegen 6,2 procent op donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

1,2 miljard euro verlies voor Dexia

De problemen voor Dexia houden aan. De financial heeft in de eerste helft van 2012 1,2 miljard euro verlies geleden. Dat komt bovenop het recordverlies van 11,6 miljard euro.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Oude dag fors in de min

Dat meldde De Nederlandsche Bank gisteren op basis van onderzoek onder de vijfentwintig grootste pensioenfondsen van ons land. Ook in 2012 worden pensioenaanspraken en -uitkeringen meestal niet verhoogd.

De pensioenfondsen waar nog wel toeslagen worden toegekend wegens loon- en prijsstijgingen zijn voornamelijk ondernemingsfondsen. Maar bij deze groep stijgt de werkgeverspremie wel weer harder dan bij de zogeheten bedrijfstakpensioenfondsen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

De vrije markt heeft gefaald

Het blijft mij keer op keer verbazen hoe mensen zich uiten in verschillende discussies rondom de economische crisis. Het gaat dan voornamelijk over een eventuele exit van Griekenland uit de Eurozone en andere Zuid-Europese landen die tot hun nek in de schulden zitten. Niemand heeft het concreet antwoord op de huidige problemen. Ondertussen ontstaat er langzaam een front van investeerders, beleggers en banken tegen het simpele volk van verschillende (Zuid-Europese) landen. De landen moeten door de crisis hoge rentes betalen en moeten garant staan voor noodpakketten en zogenoemde stabiliteitsfondsen. Ondertussen schuiven we met z'n allen langzaam verder het moeras in.

[...]