Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41666 tot 41670
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is donderdag lager gesloten, met name vanwege de teleurstelling over het uitblijven van concrete maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) ter stimulering van de economie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 12.878,8 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.365,0 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 2.909,77 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

ECB zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York stonden donderdag op verlies. Net als in Europa reageerden beleggers teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1 procent lager op 12.842 punten. De S&P 500 noteerde ook 1 procent in de min, op 1361 punten. De Nasdaq zakte 0,6 procent tot 2903 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Iedereen wil een andere euro

Hoe moet het verder met de euro. Welke richting gaat we uit. Is de euro nog leefbaar? Uiteindelijk zal het erop neerkomen dat de politiek dit zal beslissen. Een grote meerderheid van de Europese bevolking wil althans nog verder met de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

EUR/JPY een interessante trade?

De verkoop van de euro ten opzichte van de Japanse Yen kan een interessante trade vormen. Het geeft het voordeel van 2 werelden. De euro staat voor verdere zwakte door de aanhoudende crisis en economische problemen terwijl de Yen profiteert van zijn status als veilige haven ten tijde van een vertragende wereldeconomie en verslechterende Chinese data.

Technisch gezien klopt het plaatje ook. De euro doorbrak het laagtepunt van de laatste maand wat de deur open zet voor een verdere correctie. De EUR/JPY heeft geen steunpunt meer tot het laagterecord van 95,60.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Olie-embargo kost Iran 133 miljoen dollar... per dag

De westerse sancties kosten Iran zo’n 133 miljoen dollar per dag of omgerekend 48 miljard dollar per jaar. Dat is het equivalent van 10% van de volledige Iraanse economie, berekende het persagentschap Bloomberg.

Sinds de sancties op 1 juli van kracht werden voert het land van de ayatollahs 52% minder olie uit dan voorheen. Goed nieuws voor de wereld is dat Saoedi-Arabië en de VS de productieleemte hebben opgevuld en dat de prijs van een vat olie daardoor met 0,7% is gedaald, daar waar experts een scherpe prijsverhoging hadden voorspeld. Niets minder dan een overwinning voor Obama in een verkiezingsjaar, stelt Bloomberg.