Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41666 tot 41670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Grafiek van de Dag: Het Europa van 2 snelheden

De barsten in de Europese fundamenten nemen maand na maand toe. De politici uit het Noorden staan met getrokken messen tegenover hun collega’s uit het zuiden. De meningen over de aanpak van de crisis zijn grondig verdeeld, waarbij vooral de zuidelijke landen in het zand bijten.

De volgende grafiek laat de basis van de onenigheden zien: Europa werkt met twee versnellingen op economisch vlak. In Duitsland wordt ieder jaar een versnelling hoger geschakeld, terwijl de economieën van Spanje en Italië in achteruit schakelen.

Dit is een groot dilemma voor de Europese eenheid!

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Spaanse banken lenen recordbedrag bij ECB

De leningen van Spaanse banken bij de Europese Centrale Bank (ECB) zijn vorige maand opnieuw tot recordhoogte gestegen.

Spaanse banken leenden in juli 375,5 miljard euro van de ECB. Door de grote problemen in een groot deel van de Spaanse bankensector kunnen veel Spaanse banken bijna alleen nog bij de ECB terecht voor kredieten. De leningen van de centrale bank aan Spaanse banken vertonen daardoor al sinds begin dit jaar een sterk stijgende lijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Industriële productie eurolanden neemt af

De industriële productie in de eurozone is in juni met 0,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

Die daling was iets minder sterk dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een achteruitgang met 0,7 procent. De productie lag in juni 2,1 procent lager dan een jaar eerder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Economie eurozone krimpt met 0,2 procent

De economieën van de eurolanden zijn in het tweede kwartaal gemiddeld met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

De krimp volgt op een stagnering van de groei in het eerste kwartaal. De achteruitgang kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011 werd de euro-economie 0,4 procent kleiner.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

David Korowicz zet zich schrap voor alles vernietigende schok

Voor doemdenkers beleven momenteel gouden tijden, hun voorspellingen worden gretig beluisterd en bekeken. We durven geen getal meer te plakken op het aantal economen, pseudo-economen en betweters tout court die zowat het einde van de wereld hebben voorspeld.

Vanwege zijn achtergrond verdient David Korowicz echter een aparte vermelding, hij is namelijk fysicus en ecoloog. Hij publiceerde onlangs een paper van 78 pagina’s onder de titel “Trade-Off: Financial System Supply-Chain Cross-Contagion: a study in global systemic collapse”. Deze titel hoeven we waarschijnlijk niet te vertalen, hij spreekt voor zich.