Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41671 tot 41675
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Nog steeds blij met de Euro ?

"Besparen, besparen, want de overheden leven op te grote voet." Nu de eurocrisis Spanje bereikt, is die uitleg niet langer vol te houden. Spanje had tot vlak voor de crisis uitbrak een zeer zuinige overheid. En terwijl de koning op olifanten jaagt, kreunt zijn volk. We verzamelden enkele cijfers. Lees en huiver.

“Het spijt me heel hard. Het was een vergissing en het zal niet meer gebeuren.” De Spaanse koning boog in april diep het hoofd toen hij onder vuur lag voor zijn luxueuze olifantenjachtpartij in Botswana. Om een olifant te mogen neerschieten tijdens een weekje safari in dat land in zuidelijk Afrika betaal je algauw 25.000 dollar. De twee waterbuffels die hij eveneens tijdens die safari neerknalde, kosten 3.750 dollar per exemplaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Wall Street in het rood

De beurzen in New York toonden maandag rode cijfers, na 6 handelsdagen met winst op rij. Een tegenvallend cijfer over de groei van de Japanse economie herinnerde beleggers aan de moeizame wereldwijde economische omstandigheden. Beleggers namen daarom wat winsten.

De Dow-Jonesindex noteerde een halfuur voor het slot 0,4 procent lager op 13.160 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1402 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 3017 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'Duitse bedrijven bezorgd over pensioenen'

Duitse bedrijven maken zich grote zorgen over de toenemende pensioenlasten als gevolg van de lage rentes. Dat zeggen topmannen uit het Duitse bedrijfsleven in de zakenkrant Financial Times Deutschland.

,,De pensioenverplichtingen zijn een enorm probleem voor veel bedrijven'', aldus de financieel topman van herverzekeraar Munich Re. ,,Als de lage rentes lang aanhouden, kan dat een serieuze uitdaging worden'', zei de financieel directeur van Siemens tegen de krant.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beursrally op zoek naar tweede adem

De aandelenbeurzen in Europa zijn op zoek naar een tweede adem, volgens de analisten kan er slechts een volgend been aan de rally worden gezet wanneer er een ‘nieuw feit’ opduikt. Zulks blijkt ook uit het feit dat de verhandelde volumes in Europa 40 % onder het gemiddelde lagen.

In het oog springende uitslagen waren er eigenlijk niet, tenzij we Julius Baer in het verhaal opnemen. De aandelenkoers van deze Zwitserse bank maakte een plof van meer dan 7 % daarbij reagerend op het bericht van de overname van een stuk van de divisie vermogensbeheer van Merrill Lynch.

Ook de beurs op Wall Street pufte even uit na de klim van de afgelopen weken. Volgens de analisten kan de zijdelingse fase wel even duren, maar zal de rit naar omhoog hoe dan ook worden verder gezet. Bij de blue chips losten DuPont de Nemours, Alcoa en Cisco Systems wat stoom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beursanalisten waren nooit eerder zo somber! – Deel 2

We hebben het er al uitgebreid over gehad: het beurssentiment is om te janken en de analisten waren nooit eerder zo negatief.

We zijn inmiddels enkele weken verder, en in tegenstelling tot wat we zouden verwachten met de aanhoudende beursstijging — namelijk een verbetering van het sentiment — zet de treurnis van analisten enkel door.

Zo zien we dat de analisten hun winstverwachtingen voor de beursgenoteerde ondernemingen sterk neerwaarts bijstellen. De blog Political Calculations kon in de afgelopen weken een sterke daling van de winst per aandeel van de bedrijven in de S&P 500 index vaststellen.