Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41686 tot 41690
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Beurzen omlaag

De Europese beurzen lieten maandag verliezen zien. Beleggers pauzeerden even na de opmars van de afgelopen weken. De beurshandel stond daarnaast op een laag pitje aangezien veel marktpartijen op vakantie zijn.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 331,33 punten. De MidKap-index daalde 0,8 procent tot 500,46 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 0,4 procent. In New York stonden de effectenbeurzen een uur na de openingsbel tot 0,5 procent lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

OMG! Olie weer op 115 dollar per vat!

Wie hoopte op een daling van de olieprijs, komt van een kale reis thuis. De prijs van Brent olie, de Europese variant, schiet vandaag weer door tot een tussentijdse top van 115 dollar per vat!

Opnieuw liggen oplopende spanningen in het Midden-Oosten aan de basis van de prijsactie. Volgens berichten was een een aanvaring met een olietanker in de Straat van Hormuz en de staat van paraatheid in Israël opgetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Merkel zal de break up van de Eurozone niet kunnen voorkomen

De crisis in de Eurozone dreigt definitief het ‘point of no return’ bereiken. De betrokken landen, zowel die uit het noorden als die uit het zuiden, zijn verwikkeld in een uitputtingsslag over steunplannen die als puntje bij paaltje komt waarschijnlijk toch niet zullen volstaan om de Euro te redden.

Bovendien zit Merkel gevangen tussen hamer en aambeeld. In eigen land staat ze onder toenemende druk wegens het storten van geld in een bodemloze put. Anderzijds is de Duitse kanselier de kop van jut in de landen uit de Europese periferie, waar ze vanwege haar strenge eisen wat betreft besparingsmaatregelen wordt verguisd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'We moeten af van die feestdagen middenin de week'

‘Rajoy beloofde in december de nationale feestdagen te rationaliseren opdat ze altijd op de dichtsbijzijnde maandag zouden vallen teneinde de productiviteit van het bedrijfsleven een flinke duw in de rug te geven....

Op die manier steunde Rajoy een overeenkomst van werkgevers en vakbonden die wil vermijden dat mensen vrijaf zouden nemen tussen de feestdag en het weekeinde, een gebruik dat de Spaanse economie jaarlijks miljarden euros kost.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Staatsschuld Italië naar record: bijna 2 biljoen

De staatsschuld van Italie is in juni opgelopen naar een nieuw recordniveau, blijkt uit een maandag verschenen publicatie van de Italiaanse centrale bank.

In juni nam de overheidsschuld van het Zuid-Europese land toe met 6,6 miljard euro naar een totaalbedrag van 1,973 biljoen euro.