Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 41691 tot 41695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Landen uit de Eurozone raken verwikkeld in oeverloze discussies over aanpak crisis

Moet Griekenland al dan niet weer uitstel van executie krijgen? Is een exit, een Griekse uittocht uit de Eurozone, al dan niet wenselijk? De leden van de Europese Monetaire Unie zijn verstrikt geraakt in een oeverloze discussie over de antwoorden op deze vragen.

Zelfs in Duitsland zelf zijn de meningen verdeeld, waarbij de Duitse centrale bank zich steeds meer als een hardliner positioneert. De BuBa, zeg maar Jens Weidmann, ontpopt zich tot een verwoed tegenstander van de inkoop van (Spaanse en Italiaanse) staatsobligaties.

De Duitsers blijken het wel eens te zijn over het uitgangspunt dat Griekenland binnen de eerder afgesproken tijdspanne aan het programma moet houden dat het deficiet binnen aanvaardbare proporties terugdringt. Daar zijn de Oostenrijkers het dan weer niet mee eens, die willen de Grieken wel meer bewegingsruimte geven.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Geen obligatieaankopen ECB

De Europese Centrale Bank is ook vorige week niet actief geweest met het doen van steunaankopen van staatsobligaties. Dat blijkt vanmiddag uit gegevens van de ECB.

De ECB rondde vorige week in het kader van het zogenoemde Securities Markets Programme (SMP) geen aankopen van staatsobligaties af. Het duurt ongeveer drie dagen voordat een aankoop gesettled (afgerond) is. De laatste keer dat de centrale bank steunaankopen meldde, was in maart dit jaar. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

IBM biedt op Kenexa... met een premie van +42%!

Hoezo, er is geen stierenmarkt gaande in technologie?! Deze middag kregen we wederom het bewijs voorgeschoteld dat de huidige koersen in de technologiesector ver beneden de effectieve waarde liggen.

Technologiereus IBM lanceerde een overnamebod op de ‘software-to-service’ HR-specialist Kenexa met een premie van maar liefst +42 procent ten opzichte van de voorgaande slotkoers van KNXA.

Er zit nog veel verborgen waarde in de technologiesector. Meer nog, we zijn ervan overtuigd dat technologie uit zijn de seculaire berenmarkt is ontsnapt en klaar is om aan een nieuwe bull market te beginnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag licht hoger geopend. Beleggers kijken deze week vooral uit naar wat Fed-voorzitter Ben Bernanke vrijdag, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole, zal gaan zeggen. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,1 procent hoger op 13.169 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1413 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3081 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Frankrijk leent moeiteloos en goedkoop

Frankrijk heeft bijna 7 miljard euro opgehaald met kortlopende staatsleningen.

De interesse bij beleggers was stukken groter dan het aanbod en op sommige obligaties kon een negatieve couponrente worden geboden, zo meldt het Franse agentschap voor de staatsfinanciën maandag.