Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41711 tot 41715
Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

WEER EEN BEWIJS VAN DEFLATIE…

Ik heb sinds een jaar een nieuw idool, het is de Amerikaanse schrijver en CEO van een bedrijf dat edelmetalen verkoopt en inkoopt : Mike Malony.  Dit is de man die het bij het rechte eind heeft wanneer hij stelt : er zal eerst deflatie komen…en dan pas inflatie.  Wel een heel opmerkelijk standpunt maar als ik in mijn archieven kijk blijk ik dit ook gezegd te hebben in oktober 2010 al : het…geld…komt…niet…tot…bij..de…mensen ! Helemaal contrair tot wat je zou denken en wat veel commentatoren stellen, groeit de geldhoeveelheid niet maar krimpt ze ! Het hierboven aangehaalde artikel bewijst dit weer.

Bron: youtube.com
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Inflatie is verborgen belasting

The Bailout is a scam of printing hundreds of billions of dollars out of thin air which will cause massive inflation, a hidden Tax! They can print all they want but our dollars we worked hard to earn buys less and less.... Even if we get a cost of living increase in income we move into a higher tax bracket!!!

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Wall Street in vakantiesfeer

De beursgraadmeters op Wall Street kwamen vrijdag voor de derde achtereenvolgende dag nauwelijks in beweging. Door de vakantieperiode waren de handelsvolumes opnieuw laag. Beleggers namen daarnaast een afwachtende houding aan door de tegenvallende berichten over de Chinese export in juli.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 13.177 punten. De S&P 500-index noteerde nagenoeg onveranderd op 1403 punten. De Nasdaq daalde 0,1 procent tot 3016 punten.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Waarom (geen) Goud en Zilver?

De meest gepropageerde “belegging” van de laatste jaren, en zeker ook weer de laatste maanden, betreft de edelmetalen Goud en Zilver. Toen enige jaren geleden vanuit de VS de onzekerheden over de houdbaarheid van ons financiële systeem in relatie tot de uit de hand lopende schuldenproblematiek de kop op staken, werd vooral Goud neergezet als veilige vluchthaven. Op dat moment was dat terecht, de goudprijs zit al vanaf 2001 in een stijgende trend waarmee de ontwikkelingen in de financiële wereld (De VS maakte in 2001 de rigoureuze keuze voor groei door goedkoop geld; lage rentepolitiek) keurig in de goudprijs verdisconteerd werden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

De illegale carrousel om Griekenland te redden

Volgens het mandaat van de ECB mag het niet rechtstreeks overheden financieren. Maar de creativiteit in het omzeilen van officiële regels in Europa lijkt eindeloos. Griekenland is en blijft insolvabel en kan zijn schulden niet terugbetalen, dus doet de ECB het.

Simpel gezegd print de ECB nieuwe euro’s om die aan Griekenland te geven zodat Griekenland deze euro’s terug kan geven aan de ECB om zijn schulden van aflopende obligaties af te betalen.