Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 41711 tot 41715
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Koopkracht in 2011 met 0,4 procent gedaald

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is vorig jaar met 0,4 procent afgenomen. In 2010 daalde de koopkracht ook, met 0,6 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat dinsdag laten weten. De grootste koopkrachtdaling in 2011 deed zich voor bij gepensioneerden.

Zij moesten 1,1 procent inleveren. Dat kwam vooral doordat pensioenen vorig jaar niet of nauwelijks zijn aangepast aan de prijsontwikkelingen of zelfs verlaagd. Ook bij bijstandontvangers (min 1 procent) en arbeidsongeschikten (min 0,8 procent) liep de koopkracht terug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Spanje gaat sneller ingrijpen bij de banken

Pompen of verzuipen, zo luidt het ordewoord bij de Spaanse banken. Heel wat van die banken – we denken daarbij op de eerste plaats aan de caja’s of spaarbanken – verkeren in zware problemen. Zonder externe hulp zouden ze zelfs kort en goed omvallen.

De Spaanse overheid heeft de centrale bank nu toestemming gegeven om sneller in te grijpen wanneer er ‘iets’ misloopt. Concreet wil dat zeggen dat het beschikbare steunfonds niet hoeft te wachten tot een bank daadwerkelijk aan het wankelen gaat alvorens in te grijpen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

AEX duikt opnieuw in het rood

Rode borden op de Amsterdamse beurs. Alle fondsen stonden bij opening in het rood.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,6 procent lager op 330,22 punten. De MidKap-index zakte 0,4 procent tot 504,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,6 procent. In Londen, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, daalde de FTSE 100-index 0,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Beleggers bleven bezorgd over de afnemende economische groei in China. Ook verlaagde de Japanse overheid de groeiverwachtingen voor de Japanse economie vanwege een afzwakking van de export. Het was de eerste neerwaartse bijstelling sinds oktober 2011. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 9033,29 punten.

De daling werd aangevoerd door de Japanse exportbedrijven. De fabrikant van bouwmachines Komatsu, die veel producten verkoopt in China, zakte 2,1 procent. Branchegenoot Hitachi Construction Machinery verloor ook ruim 2 procent. Het noodlijdende elektronicabedrijf Sharp zette de stijging voort en klom meer dan 9 procent. Het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry bevestigde door te gaan met het plan om een belang te nemen van bijna 10 procent in de Japanse tv-fabrikant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

'Europese beurzen openen lager'

De Europese beurzen zullen dinsdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt ondertussen aan een nieuw plan voor het opkopen van kortlopende staatsleningen van noodlijdende eurolanden ondanks verzet van de Duitse centrale bank. Beleidsmaker Jürg Asmussen van de ECB probeerde maandag de Bundesbank gerust te stellen met de mededeling dat het nieuwe opkoopprogramma, waarvan de details nog moeten worden afgetimmerd, niet wordt gebruikt om overheden te financieren.