Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41711 tot 41715
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

ECB houdt rente op 0,75 procent

Het belangrijkste rentetarief in de eurozone blijft op 0,75 procent. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gemeld na een rentevergadering.

Economen hadden al verwacht dat de ECB de rente onveranderd zou laten. Vorige maand verlaagde de ECB de rente nog met een kwart procentpunt.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Massaontslagen auto-industrie op komst

In totaal zouden er meer dan 500.000 banen verloren gaan bij autofabriaknten en leveranciers van onderdelen. De bedrijven verkeren in zwaar weer vanwege de dalende vraag naar auto's als gevolg van de aanhoudende Europese schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Bank of England handhaaft rente en steun

De Britse centrale bank besloot donderdag het belangrijkste rentetarief te handhaven op 0,5 procent. Daarnaast trok de Bank of England geen extra geld uit voor steun aan de Britse economie, waarvoor al 375 miljard pond (475 miljard euro) beschikbaar is.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

LIVEBLOG: Spannende dag euro

ECB-president Draghi maakt straks bekend wat hij wil doen om de euro te redden. Volg alles in dit liveblog.

De Europese Centrale Bank heeft de rente ongewijzigd gelaten. De rente blijft staan op 0,75 procent. Het rentebesluit komt niet als een verrassing. De meeste ECB-watchers hielden rekening met het feit dat de ECB niet kort na de renteverlaging van begin juli opnieuw de rente zou wijzigen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

'Wanneer men de overheid als beheerder van de Sahara aanstelt is er binnen de vijf jaar een tekort aan zand'

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Milton Friedman zou deze week 100 jaar zijn geworden. Hij overleed in 2006. Exact 10 jaar geleden al voorspelde hij de doodstrijd van de euro:

‘De eenheidsmunt zal binnen 5 tot 15 jaar imploderen. Niet enkel zal de euro niet functioneren, hij wordt ook ‘de vijand van de democratie’. De euro zal nooit de dollar vervangen en zal altijd een technocratische illusie blijven. Waarom? Omdat Europese werknemers onvoldoende mobiel zijn, de opgelegde economische blokkades te talrijk en de culturele verschillen tussen de verschillende Europese landen te groot om te worden overwonnen. Op een dag zal Europa een zware prijs betalen voor deze tegennatuurlijke munt...’