Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41716 tot 41720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Smart money volgt risico-appetijt aandelen niet

De obligatiemarkt is veel groter dan de aandelenmarkt. Managers van obligaties staan erom bekend minder risico te nemen dan managers van aandelen. Hoewel dit soms valt te betwijfelen met de euro crisis, zijn aandelenfondsen risicovoller dan obligatiefondsen.

Historisch gezien vloeit er tijdens fundamenteel sterkere economische tijden geld van de obligatiefondsen naar de aandelenfondsen omdat er meer risico kan genomen worden. Dit geldt vica versa ook. Zelfs tijdens QE 1 en QE 2 was dit het geval.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Kleine verliezen op Wall Street

De beurzen in New York stonden vrijdag aan het einde van de ochtendhandel op verlies. Net als in Europa wogen tegenvallende berichten over de export van China zwaar. Manchester United maakte een weinig opzienbarend debuut op de beurs.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 13.140 punten. De S&P 500-index zakte ook 0,2 procent, tot 1399 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 3009 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

'Grootste banken VS moesten rampenplan maken'

De vijf grootste Amerikaanse banken hebben in 2010 de opdracht gekregen om aan te tonen hoe ze rampen in de financiële sector zonder staatssteun kunnen doorstaan. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van overheidsdocumenten.

Daaruit zou blijken dat onder meer Bank of America, Citigroup en Goldman Sachs opdracht kregen om te laten zien hoe hun ondergang kan worden voorkomen. Daarbij werd vooral gekeken naar de onderdelen die in geval van nood kunnen worden verkocht en naar manieren om andere financiering aan te trekken als de normale markt opdroogt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Duitse bunds eindigen hoger door zwakke Chinese data

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten nadat de risicobereidheid onder beleggers afnam door de bekendmaking van zwakke Chinese macrocijfers.

De zorgen over de economie wereldwijd werden vrijdag wederom aangewakkerd door de publicatie van een reeks aan macrodata uit China, waar de handelsbalans in de maand juli uitkwam op een lager overschot, waar analisten op maandbasis een verdere stijging van het overschot hadden voorzien. Dit voedde de bezorgdheid dat de Chinese economie verder vertraagt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Het volgende probleem voor Europa: BRIXIT

Zal Griekenland als eerste de Eurozone verlaten of zal het Spanje zijn? Het antwoord op die vraag kunnen we u (helaas) nog niet geven. De speculatie over een exit uit de Eurozone blijft de gemoederen bedaren. Zelfs Duitsland, toch het boegbeeld, zou volgens sommigen op een bepaald moment de monetaire unie voor bekeken houden en de deur achter zich dicht trekken.

Een nieuw scenario is dat van de ‘Brixit’, het verlaten van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Let op de nuance: de Britten maken geen deel uit van de Eurozone, maar wel van de Europese Unie. Wat precies de gevolgen kunnen zijn van een Brixit, valt moeilijk te zeggen.