Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 41716 tot 41720
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag licht hoger geopend. Beleggers kijken deze week vooral uit naar wat Fed-voorzitter Ben Bernanke vrijdag, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole, zal gaan zeggen. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,1 procent hoger op 13.169 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1413 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3081 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Frankrijk leent moeiteloos en goedkoop

Frankrijk heeft bijna 7 miljard euro opgehaald met kortlopende staatsleningen.

De interesse bij beleggers was stukken groter dan het aanbod en op sommige obligaties kon een negatieve couponrente worden geboden, zo meldt het Franse agentschap voor de staatsfinanciën maandag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Mohamed El-Erian (PIMCO): “We hebben een deel van onze toekomst opgesoupeerd”

De jongste dagen was er sprake van dat de Europese centrale bank haar inspanningen zou opdrijven, waarbij er limieten zouden worden gezet  op de hoogte die de rentevoeten in een bepaald land mogen bereiken. Boven dat niveau zou via inkoopprogramma’s ingegrepen worden.

PIMCO’s CEO Mohamed El-Erian gelooft echter niet in zo’n oplossing. De ECB zal niet ongelimiteerd hulp verstrekken aan landen in de knoei want dit plan reikt veel verder dan de Long-Term Refinancing Operations die de centrale bank tot dusver uitvoerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

'Wall Street begint hoger'

De beurzen in New York zullen maandag waarschijnlijk hoger openen. Beleggers kijken deze week vooral uit naar wat Fed-voorzitter Ben Bernanke vrijdag, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole, zal gaan zeggen. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie.

Afgelopen vrijdag zorgde Bernanke al voor een opleving op de New Yorkse effectenbeurzen. De Fed-voorzitter schreef in een brief aan het Amerikaanse Congres dat de Federal Reserve ruimte heeft voor nieuwe stimuleringsmaatregelen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. De Dow-Jonesindex eindigde daardoor 0,8 procent hoger op 13.157,97 punten.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Bieden de rijken de laatste redding?

Frankrijk, Spanje, Italië en wellicht ook Duitsland willen de rijken meer laten betalen om de door schulden geplaagde economieën te ontlasten. Dat zou een heldendaad zijn, meent Tagesspiegel, omdat die rijken medeverantwoordelijk zijn voor de crisis.