Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41726 tot 41730
Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

EU-elite zweeg over Grieks bedrog en leest Rutte nu de les.

Een jaar geleden onthulde de Belgische vicepremier Didier Reynders in een interview met de Franse krant La Tribune dat hij al voor de invoering van de euro afwist van de jarenlange manipulaties in Griekenland om de toestand van ’s lands financiën veel rooskleuriger voor te stellen dan die in werkelijkheid was.

De Brusselse leidslieden bleken zich helemaal niet door de Grieken om de tuin te hebben laten leiden. Het beeld dat wij daarvan hebben, klopt niet, zei de Belgische politicus Reynders. Hij kon het weten, want bij de invoering van de euro in 2002 was hij minister van Financiën. Daardoor was hij rechtstreeks bij de toelating van Griekenland tot de euro betrokken. In EU-kringen wist men heel goed dat Griekenland zijn begroting had vervalst, zo verklaarde Reynders in La Tribune.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'Europese beurzen openen licht hoger'

De Europese aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Beleggers pogen de opmars van de afgelopen weken voorzichtig door te zetten. Zorgen over de schuldencrisis lijken daarbij vooruit te worden geschoven naar september.

Beleggers krijgen deze week meer inzicht in de stand van de Europese economie. Onder meer Duitsland, Frankrijk en Nederland komen dinsdag met een eerste schatting van de economische groei, of krimp, in het tweede kwartaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Eurozone behouden goedkoper dan ze opbreken... Voorlopig toch...

De hachelijke situatie waarin Merkel zich bevindt, moet het idee van het einde van de euro ongetwijfeld verleidelijk maken. Eindeloze topmeetings met dure non-oplossingen als gevolg, maar ook de steeds waarschijnlijkere Grexit en de opflakkering van euroscepsis betekenen dat Merkel vast en zeker bezig is met een plan voor het einde van de euro, aldus The Economist.

Voorlopig zou het einde van de monetaire unie duurder zijn dan de kost om ze bij elkaar te houden. Doch, als de Europese leiders enkel maar verder blijven palaveren, kan dit veranderen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Te Betalen: een neprekening

Ze kosten het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks zeker 400 miljoen euro: spooknota's. Bij het meldpunt voor acquisitiefraude kwamen dit jaar al 14.000 klachten binnen. Tachtig procent daarvan ging over neprekeningen, als facturen vermomde offertes. Tot nu toe lastig aan te pakken, maar Den Haag lijkt in beweging te komen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'Italië heeft geen Europese hulp nodig, maar rust'

Italië heeft geen Europese steun nodig, maar kan wel wat rust op de financiële markten gebruiken. Dat zegt de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli in een zondag gepubliceerd interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

'We hebben geen hulp nodig om ons tekort te dekken', stelde Grilli. 'We hebben een primair overschot en vanaf volgend jaar hebben we een structureel sluitende begroting. Het enige wat zou helpen is een beetje kalmte op de financiële markten.'